• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    Klub je zaměřen na odbornou diskuzi a výměnu info z oblasti všech paradigmat sociologie, obecné sociologie, dějin sociologie, metodologie, metod a technik výzkumu (popř. i sw, který se při výzkumu používá), organizací a institucí, které mají se sociologií něco společného.

Vzhledem k tomu, že všechny společenskovědní obory nemají striktně vymezené hranice a ani je z podstaty komplexity "společenského" mít takové nemohou, nemusí se diskuze omezovat pouze a jenom na problémy sociologie. Ale to všichni dávno víme :)
    rozbalit záhlaví
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    CROSS: hehe, pobavilo. mmt jsem si to srovnal i s tím, co tu nedávno napsal ACHERON, o podporování veřejné funkce sociologie.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KLUSI0: jo jasne, tuhle spojitost jsem si nejak neuvedomil.

Pamatuju si, ze v sociologickym ustavu se pred volbama 1998 rikalo, ze Tucek pise program komunistum, Mateju s Vecernikem Unii svobody. Mne prave prislo na prikladu techto dvou skupin (rekneme kolem Tucka s Machoninem a kolem Mateju s Vecernikem), ze s tou vseobecnou tendenci tihnuti k levici to nebude zase tak zhavy.

Hadam teda, ze takovej Mateju asi nema na policce spisky Margaret Atcher s osobnim venovanim. :-]

Nicmene neptal jsem se ze snahy vyvolavat nejakou polemiku, spis me zajimalo, jak to v realu je z pohledu lidi, co se v tom prostredi pohybuji.
    KARAFA
    KARAFA --- ---
    Hele, tady nebyl flejm hodně dlouho, že? Já chci!:-)
    KARAFA
    KARAFA --- ---
    :-DDD
    CROSS
    CROSS --- ---
    ACHERON: předpokládám, že s tim přišla až poté, co krize nastala :-]
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    CROSS: Margaret Archer ve své přednášce na ISA Kongresu zdůvodnila, že sociolog, který není levicového smýšlení, ale vychází z předpokladu individualismu, je kripl, který pak není ani schopen předvídat takové věci, jako je ekonomická krize :) nahrál jsem to, jak to bude uploadly, nahodim
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    WYNDMYLL_238: NOWAI!
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    PALO_FABUS: tak tak
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad CYBERNETIXX - to me inspirovalo, je fakt pravda, jak se rika, ze vetsina (alespon studentu) sociologu je spis levicoveho smysleni? Mne to tak neprislo, ale uz s tim prostredim opravdu dlouho nejsem v kontaktu.
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    DUNAR_: jakože džentrifikace? lol
    BOBR
    BOBR --- ---
    PALO_FABUS: nepouziva se, de facto je to zuslechteni, coz zni, ano i mne, archaicky. Navic, smele se pouziva i sloveso gentrifikovati.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    PALO_FABUS: neni cesky ekvivalent, pouziva se normalne gentrifikace, a cte se to s angl. vyslovnosti.
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    PALO_FABUS: nikde jsem na zadny nenarazil
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    nevíte, jestli existuje nějaký český ekvivalent slova gentrifikace?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SPLIFFBOY: tak jsem toho Goffman objevil v pdf, takze pokud by se nekomu hodil: http://rs280.rapidshare.com/files/82645895/Gffmn_STGM.pdf
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    APOSTRI: zkus nejakyho Giddense, sice trapny, ale ke zkouzce na anglictinu dobry :)
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    ACHERON: dost o tom uvažuji, bohužel se mi to zatím kryje s jiným povinným předmětem:/
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    nebude tu nekdo chodit bna podzim na SOC400 Věda, technologie a politika na FSS MU? celkem bych byl vděčný za audio z toho :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MSB: to, že Praha je nedobytná pevnost pro uchazeče z moravy, je nějaká podivná fáma, která se drží už od devadesátých let, když jsem se i já podobně rozhodoval. přihlášku na sociologii FF UK jsem si dal spíše z legrace, že to zkusím. Určitě není pravda, že by bylo těžší se dostat do Prahy (nemluvíme o FHS, kapišto?) než do Brna, navíc počítej s klesajícím počtem uchazečů díky malému počtu dětí na začátku 90s
    MSB
    MSB --- ---
    WYNDMYLL_238: No, treba za me osud fakt rozhodne a ja budu v rijnu na pracaku B-)
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    MSB: rekl bych, ze s Brnem urcite chybu neudelas, ale treba rozhodne osud za tebe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam