• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Darjeel: no to jo, ale kdyz jde o tak ryze technicky problem. Kdyby slo o nejake teoreticke vychodisko nebo zpusob zkoumani, ale ze jsem si nesehnal dobry mikrofon a necekal, jak budou indicke nemocnice hlucne, co s tim za genialni metodologicky poznatek? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLUZAU: tak jestli je to na diplomku a neuniká smysl, tak to můžeš v tý práci zohlednit jakože poučení, že se tohle stává a jak bys tomu do budoucna předešle, případně to prokonzultovat s vedoucím práce, co s tím. Takhle mi to příjde, že to může být dobrý "palivo" pro nějakou zpětnou vazbu na výzkum, kterou budeš v diplomce tak jako tak psát :o) víš co, ze zdánlivé nevýhody udělat výhodu.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DARJEEl: no vetsinou jde o informace, ktere se jinde v rozhovoru opakuji, nebo nejsou dulezita a smysl neunika ale nekdy samozrejme jde o hodne. Ale chapu to tak ze kdyby toho nebylo hodne tak to nevadi, tolik.
    Dost me to stve, protoze ty rozhovory jsou jinak hodne zajimavy, a bojim se ze mi to znehodnoti celou diplomku. Ale diky za nazor.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLUZAU: tak jestli můžeš toho respondenta kontaktovat, tak mu možná kus rozhovoru pošli, aby to doplnil, že tomu nerozumíš... jinak když jsem dělal přepisování a nebylo rozumět (respondent nešel zpětně dohledat, nebyl na to čas nebo prostě něco), tak jsem holt vynechal, to se stává. I když teda jednou za 10 minut mi příjde docela dost, no taky záleží na tom, jestli je to nějak zásadní informace nebo něco. Pamatuju si jeden přepis, kdyse rozhovorovala nějaká romská holka a to byl ten přepis jak řešeto, protože snad měla i nějakou vadu řeči a česky toho taky moc nenamluvila. ImHo asi taky hodně záleží na charakteru výzkumu...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj. Nemate nejaky tip jak resit spatny technicky zvukovy zaznam rozhovoru? V te kupe literatury o mam to neni. Myslim tim to, ze tak jednou za 10minut rozhovoru je nezretelna veta, kterou se mi nedari prepsat (no, u dvou rozhovoru je jich nekdy i vic). Je efektivni prepis poslat zpet respondetovi, jestli by ty vety nedoplnil, pokud si vzpomina, pripadne jak to podat aby by si nemyslel, ze sociologove jsou uplny trotlove?
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    FEFERONIE: ten už stěží řekne něco nového :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Bělohradský v Zátiší na R1 teď..
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ahoj, sháním celkem nutne tento clanek:

title={The impact of communication technology: some theoretical premises and their implications},
    author={Katzman, N.},
    journal={Ekistics},
    volume={225},
    pages={125--130},
    year={1974}

nemůže to někdo dostat a zaslat v pdf? na netu jsou jen sekundární citace, to samé mnou dostupný databáze.... je to docela důležitej text v diskusi o knowledge gap
    SIMRALKA
    SIMRALKA --- ---
    VRATENKA: Např. Chris Shilling se věnuje smrti z hlediska sociologie těla a identity v knize "The Body and Social Theory". http://books.google.co.uk/books?id=GLhITMqRhSMC&printsec=frontcover&hl=cs&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    VRATENKA: kamaradka se venuje nekro-geografii, taky tam tam dost veci o smrti.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    WYNDMYLL_238: omg, takova zakladni vec jako Vekly soc. slovnik, ze me to nenapadlo hned! kouknu se v knihovne. A jeste jednou diky.
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    VRATENKA: ja sam jsem nic dalsiho necetl, pasaze nebo kapitoly venovane s-gii smrti si take nevybavuju (ale mozna proto, ze jsem se na to tema nikdy nejak vic nezameroval). kdybych si vzpomnel, dam vedet :)
    nicmene pro odpichnuti se v konkretnim tematu mi vzdycky na uplnem zacatku pomohl velky sociologicky slovnik - nemam ho ted zrovna po ruce, ale verim, ze heslo "smrt" tam je. podivam se odpoledne doma...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    WYNDMYLL_238: dik, a nevedel bys jeste o necem? zajimaly by me vysledky nejakych vyzkumu, clanky, casti knih, ve kterych bych treba rozebirani tohohle tematu necekala. Sociologii se moc nezabyvam, tak se potrebuju od neceho odpichnout. Nebo treba i nejaka studentska prace. Mam pocit, ze ted porad narazim na nejaky historicky nebo antropologicky prace.

PALO_FABUS: vybornej tip, diky. Nasla jsem si jeji diplomku, presne neco takovyho jsem ted potrebovala. A mozna se ji ozvu, az budu psat bakalarku.
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    VRATENKA: kamarádka Šárka Syslová se teď tomuto tématu nějak věnuje na sociologii v Brně, diplomku psala o hřbitovech, zkus se jí ozvat, pokud máš seriózní zájem o téma
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    VRATENKA: napr. utla knizecka Norberta Eliase "O osamelosti umirajicich v nasich dnech"

O osamělosti umírajících v našich dnech - Norbert Elias | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/1529/o-osamelosti-umirajicich-v-nasich-dnech/
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    mohli byste mi, prosim, doporucit nejakou literaturu, ktera se venuje sociologii smrti?
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    Mezioborové přednášky z humanitních věd na FF UK

https://sites.google.com/site/mezioborove/
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    FEFERONIE: tak se to vrátilo.. hoď mi do pošty funkční mail
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KLUZAU: první máš v mailu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam