• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    Klub je zaměřen na odbornou diskuzi a výměnu info z oblasti všech paradigmat sociologie, obecné sociologie, dějin sociologie, metodologie, metod a technik výzkumu (popř. i sw, který se při výzkumu používá), organizací a institucí, které mají se sociologií něco společného.

Vzhledem k tomu, že všechny společenskovědní obory nemají striktně vymezené hranice a ani je z podstaty komplexity "společenského" mít takové nemohou, nemusí se diskuze omezovat pouze a jenom na problémy sociologie. Ale to všichni dávno víme :)
    rozbalit záhlaví
    PETERSIS
    PETERSIS --- ---
    PHUSHI: Já jsem jako teoretické východisko zatím uvedl - kolik má město Olomouc obyvatel, kolik má UP studentů, kolik je ve městě menz, kolik tyto menzy dělají denně obědů, za jakou cenu obědy vydávají, které menzy jsou navštěvované, které ne a proč.

Jestli je to však správně, to netuším. A čím to doplnit taky ne. Nejsem si totiž jistý, jestli mé hypotézy pak můžou vycházet právě z této teorie...
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PETERSIS: to bude spis anketka :o) imo u takovyho tematu (nb zadani) nema cenu na to mermomoci sroubovat nejalou teorii, spis to zapln obsahlejsi metodologii (prip necim z "teorie metodologie")
    PETERSIS
    PETERSIS --- ---
    Jaká byste uvedli teoretická východiska ve výzkumu spokojenosti studentů UPOL s stravováním v menzách?

Dostali jsme jako prváci (bez jakehokoliv předmětu, kde by nás to naučili) za úkol provést teoreticky výzkum. Tzn. popsat jak bychom postupovali. Já si vybral dost blbé téma a vzhledem k tomu, že už není moc času na zbyt, musím se s tím poprat...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    zdtravim, potreboval bych nyutne tenhle clánek. Království za něj!

Nathan Katzman, “The Impact of Communication. Technology: Promises and Prospects,” Journal of. Communication, vol. 24, no, 4 (autumn 1974)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PALO_FABUS: Marada v brne ho citoval v Kultura protestu a politizace každodennosti
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PALO_FABUS: u nás ne, možná semtam věta u Suše nebo Šubrta, v Brně s tím myslím taky koketovali, ale celkově nic moc - aso je to "obtížně zařaditelný" autor :D
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    DUNAR_: chci vědět, jestli se psalo něco o Christopheru Laschovi
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    PALO_FABUS: a neni jednodussi rovnou polozit otazku, co chces hledat? vymyslet tu hypoteticke metody na hledani ci dotazovani je ztrata casu.
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    ONDREJR: pravda, zkusil jsem tam pár konkrétních odb. článků a všechny našlo, ale to moje téma vůbec, chm
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    PALO_FABUS: To já také a mám za to, že kupř. Sociologický časopis je tam určitě. Jinak mne teď ještě napadlo http://www.ceeol.com/ (ale i zde vím totéž, co o ANL, tedy nic).
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    ONDREJR:
    LOPIN: mno, myslel jsem vědecké časopisy, ale dík :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PALO_FABUS: newtonmedia podle x* slov?
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    PALO_FABUS: Z hlavy mne bohužel napadá jen báze ANL národní knihovny, ale v životě jsem jí extenzivně nepoužil, a tak nevím, co v ní je a není (http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl ). Nemluvě o tom, zda Ti vůbec odpovídám na otázku.
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    ACHERON: Díky za info.

Co se MZ - dle mých skromných znalostí - týče, tak já bych k tomu něco řekl, ale nenapadá mne byť jediné slušné slovo, kterým bych popsal jejich neexistující zakotvení v empirické realitě.
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    měl bych takovou začátečnickou otázku: jě nějaký jednoduchý způsob, jak prohledávat české, příp. slovenské časopisy (zda-li se v nich nepsalo na nějaké téma)?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ONDREJR: dal jsem to zpracovat studentům jako pidi úkol, pokud si MZ nezadalo vlastní strudii, žádná taková neexistuje
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    DUNAR_: Řekněme, že se mi doneslo, že ministerstvo by zajímalo, jaké to má dopady, pokud vůbec. Napadá-li Tě někdo, můžeme tuhle diskusi přesunout do pošty.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ONDREJR: a k cemu by to jako melo byt?
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    Netušíte někdo, zabývá se u nás (ideálně na SÚ AV, ale i kdekoliv jinde) někdo dopadem regulačních poplatků ve zdravotnictví, tedy těmi 30 Kč u doktora? Ideálně v dopadu na nízkopříjmové skupin yobyvatel/domácností?
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    STRANGERD: tak to je samozřejmé, ale to zásadní rozdělení pro neznalýho člověka je právě tohle
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    Understanding the Occupy Movement: Perspectives from the Social Sciences | Berkeley Journal of Sociology
    http://bjsonline.org/2011/12/understanding-the-occupy-movement-perspectives-from-the-social-sciences/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam