• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ONDREJR: dal jsem to zpracovat studentům jako pidi úkol, pokud si MZ nezadalo vlastní strudii, žádná taková neexistuje
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    DUNAR_: Řekněme, že se mi doneslo, že ministerstvo by zajímalo, jaké to má dopady, pokud vůbec. Napadá-li Tě někdo, můžeme tuhle diskusi přesunout do pošty.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ONDREJR: a k cemu by to jako melo byt?
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    Netušíte někdo, zabývá se u nás (ideálně na SÚ AV, ale i kdekoliv jinde) někdo dopadem regulačních poplatků ve zdravotnictví, tedy těmi 30 Kč u doktora? Ideálně v dopadu na nízkopříjmové skupin yobyvatel/domácností?
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    STRANGERD: tak to je samozřejmé, ale to zásadní rozdělení pro neznalýho člověka je právě tohle
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    Understanding the Occupy Movement: Perspectives from the Social Sciences | Berkeley Journal of Sociology
    http://bjsonline.org/2011/12/understanding-the-occupy-movement-perspectives-from-the-social-sciences/
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    SM3: BALVAN42 mi posilal link na studii co delalo MF ohledne zneuzivani davek, zkus mu napsat jestli si to pamatuje, bylo to i ve zpravach, ale moc rozpitvavany to nebylo...
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    KACKAT: tak šup na to: sociální konstruktivizmus jak vyšitej: zaklad je furt ten Berger s Luckmanen.
    KACKAT
    KACKAT --- ---
    určitě nemyslím "chození za kulturou", ale právě kulturu jako zvyky, normy, hodnoty...které si člověk osvojuje v rámci socializace
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    TWISTRABBIT: (rekl bych, ze je jich docela urcite vic, nez jen dve :)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KACKAT: kultury jsou dvě, jedna je vulgarizovaně "chození do divadla" - tedy nějaká vysoká kultura a druhá je teoretickej koncept používanej kulturní antropologií, kdy jsou veškerý chování, zvyky, projevy materiální či nemateriální u jednoho etnika nazývaný kultura... takže nejdřív upřesnit zadání
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    SM3: imho neni.
    KLUSI0: to srovnani by se asi hodilo, ale nebylo by to myslim nicemu napomocne.
    MAFO
    MAFO --- ---
    SM3: a jak se pozna Rom a co je "zbytek" CR? viz KLUSI0
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    SM3: mě by to taky zajímalo, rozdíl mezi těmi čísly by myslím nemusel být až tak markantní. ale i teoreticky by se ta statistika dělala velmi těžko, protože třeba ve sčítání lidu se k romské národnosti přiznal pouze zlomek etnických romů (teda alespoň u toho z roku 2001).
    SM3
    SM3 --- ---
    KLUSI0: hm škoda, šlo mi čistě spíše o srovnání Romů x a zbytku ČR, jak každý má plnou držku cikánů apod. tak by mě zajímalo kolik % bílých a Romů využívá (parazituje) soc. dávky ...
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    SM3: imigranti na krátkodobém a dlouhodobém pobytu (tj. většina) nárok na dávky nemají. podporu v nezaměstnanosti můžou obdržet pouze ti na trvalém pobytu, ten se uděluje po 10 letech soustavné práce na území ČR (ještě kvůli 'sjednocení manželství' a dalším specifikům). proto hádám, že jich asi moc nebude, tím spíš, že i legislativa je čím dál víc vůči přistěhovalcům restriktivní.
    že existuje srovnání podílu lidí pobírající dávky podle etnika, o tom pochybuju. už jen kvůli tomu, že žádný úřad takovýdle údaj v podstatě nepotřebuje.
    SM3
    SM3 --- ---
    Nemáte někdo po ruce (jestli vůbec existuje) studie / srovnání využívání soc. dávek Čechy x Romy (případně celkově přistěhovalci)?
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    začal bych Biblí :D
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    KACKAT: a "kultury" v jakem smyslu? takhle je to opravdu hrozne obecny..
    KACKAT
    KACKAT --- ---
    no téma zní: role kultury jako socializačního faktoru ve společnosti, téma je to široký a já nějak moc nevím z jakýho konce to mám vzít, ale spíš to asi vezmu uplně obecně.
    acheron: a mohla bych poprosit nějaký doporučení ohledně tý americký sociologie? dívala jsem se, že se tím zabývá psychologická antropologie, ale nějak se mi nepodařilo něco smysluplnýho o otm najít, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam