WYNDMYLL_238: Clanok je pekne zhrnutie historie sociologie ale tak niak wau unava jednotlivcov a ich vlastna nemohucnost uchopit veci novou optikou (ak teda existuje a podla mna ano) zabija cely odbor, cize, ked starsia generacia nenasla dost "materialu a sil" pre "prevratne" objavi /neviem preco je to takto hodnotene akoze dlho(co to vlastne znamena dlho?)nevznikla nova myslienkova skola tak odbor nema buducnost?/
Nieje to skor novy zaciatok, resp. pokracovanie vied spolu, tak ako sa veda kedysi rozdelila na specializacie tak sa dnes jednotlive specializacie spajaju do jednej vedy ? Nemozu zato skor nase nove technicke moznosti v ramci spracovania a analyzi dat ?
Ked si tak vezmem, sociologia z casti vznikla na skumanie a popisanie socialnch javov, to znamena, ze uz su vsetky popisane a ich vztahy navzajom urcene ? O slove dynamika a modernej dobe sa mi ani rozpisovat nechce.
Pride mi to ako keby sociologia (resp. jej predstavitelia ) dostala depresiu a potrebovali psychoanalytika, ale na samovrazdu by som rozhodne este nepomyslal. Rozpravat o sociologoch ako o ideovo zatezanych mi pride scestne, ideovo zatazen mozu byt jednotlivci nie cela veda, pokial k tomu doslo tak mate pravdu vedou uz nieje, ale tento pocit som nemal teda aspon z okolia
Co maju urobit archeologovia alebo etnografovia tam tiez niesu zasadne objavi.
A co sa tyka sirsej veejnosti ano bolo by fajn keby sa zaujimala o vedu ako dobre vieme sirsiu verejnost veda nezaujima maximalne ich zaujimaju "objavi" a to len na chvilu.
sociologicka optika mi este stale zmysluplna pride, ci ekonomia opustia raj cisiel a zacnu sa pozerat na veci aj z ineho uhla ? :))