• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MILL: Logiku načítání těch dat si dej do samostatné metody controlleru, zobrazení do samostatné view (.ascx), a natahuj to v Site.Masteru přes RenderAction().

    Existují samozřejmě i jiné způsoby, ale tenhle mi přijde nejlepší.
    MILL
    MILL --- ---
    Mozna trivialni dotaz, zacinam s ASP.NET konkretne s MVC architekturou - v Site.Master mam v zahlavi informacni pruh, ve kterem zobrazuji pres ViewData["value"] jmeno prihlaseneho uzivatele, resp dalsi informace nebo odkaz a odhlaseni.

    Da se nejak centralne ViewData naplnit abych to nemusel delat v controlleru v kazde action, nebo je potreba jiny postup ?

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Klub o WP7 založen:
    [ Windows Phone 7 ]
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Mnohokrát díky! Hned vyzkoušim a uvidim, jestli se zadařilo. :D Ještě jednou díky!
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Sorry za moje termíny :D v .NETu, obvzlášť ve WPF, nejsem tolik kovanej. "Integrovaně" jsem měl na mysli, jako dialog, součástí běžící aplikace.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Díky za odkaz! Takže, jestli to chápu správně, tak v existující aplikaci neni jiná možnost, jak spouštět formuláře (okna atp...) "integrovaně" jinak, než hostováním WPF uvnitř standardních WinForms?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    Ahoj lidi,

    mám dotaz na XAML a WPF obecně. Chci spustit WPF okno, ale jako součást už běžící aplikace, která má přístup k .NET třídám atp. O co mi jde je to, aby se to okno chovalo jako přirozená součást tý aplikace, jako by ta aplikačka byla Parentem.

    Bohužel netušim, jak na to. Nevim, jestli je třeba tohle řešit už přímo v deklaraci toho XAMLu (x:Class) a nebo jakkoliv jinak.

    Spustit okno přes .Show() nebo .ShowDialog() neni problém, to funguje, ale to okno se pak chová naprosto nezávisle na tý hlavní aplikaci.

    Předem díky!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    hmm, GetType u nullable typu nefunguej jak by jeden cekal:
    int? i = 5;
    Type t = i.GetType();
    Console.WriteLine(t.FullName); //"System.Int32"
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ted jsem si vsiml - jak bylo vcera vyroci 50 let Gagarina, tak vcera bylo i vyroci 1 rok stable verze jazyka F# :)
    F Sharp (programming language) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/F_Sharp_(programming_language)
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    MILL: tohle jeste jde, ale pockej az se ti po nejaky drovny chybe v controlu v designeru misto okna objevi cervenej krizek a po oprave zjistis, ze ti VS vesele vsechny tvoje pracne napozicovany a nastaveny contoly vesele vyhazelo
    MILL
    MILL --- ---
    Visual Studio me neprestava udivovat
    [System.ComponentModel.DesignerCategory("Code")]
    public class ...
    neni asi to same jako
    using System.ComponentModel;
    
    [DesignerCategory("Code")]
    public class ...

    v prvnim pripade se otevira class odvozena ze standardniho controlu spravne v code editoru, v druhem pripade v designeru
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ahoj,

    byl jsem postaven pred problem napasovani jedne konstrukce do (Fluent) NHibernate. Nikdy jsem s tim nedelal a uvitam jakykoli hint:

    Mam Entitu A, ktera drzi IDictionary<int, double> s tim, ze key je "Local ID", double nejaka pridruzena hodnota.
    Dalsi entita B ma "Global ID" (unique) a "Local ID" (muze se opakovat).
    Posledni entita C predstavuje mapovani mezi prvni a druhou vcetne te pridruzene double hodnoty, tzn. ma "Global ID 1", "Global ID 2", "value".

    Napada vas nejaky zpusob, jak to namapovat? Pokud to chapu spravne, tak potrebuju nejaky "mezidotaz" pri plneni toho IDictionary. Rict "napln IDictionary v A tak, ze se podivas do DB na entitu C a vyberes jen ty, kde GlobalID1 == A.ID. Vezmi "result.GlobalID2" a "result.value". Prvni pouzij, abys nasel v entitach B jeji LocalID a timhle pak napln ten slovnik".
    Validitu mapovani mam zajistenou jinde (jinymi slovy - vysledne LocalIDs budou pro danou entitu A unikatni (tzn. budou pro ni lokalni ID)).

    Tzn. jak mu vnutim
    a) kombinace dotazu na jine tabulky
    b) co ma pouzit jako klic a co jako hodnotu v tom slovniku
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SMOKY: ja som na toto pouzival obyc. setup z VS.
    v nejakej assembly som mal potom triedu odvodenu od : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.configuration.install.installer.aspx

    ktora sa da zavesit v setupe na "custom actions".
    AREX
    AREX --- ---
    Teda ja obcas ten MSLinqToSQLGenerator obcas vubec nechapu. Ted jsem vytvoril novou tabulku s asociacema uplne stejne jako predtim, i v dbml to vypada naprosto v poradku, ale ten bazmek ani za nic nevygeneruje patricny membery k tem asociacim.

    Nevite jestli se to da nejak debugnout nebo proste kde hledat problem ? Zkousel snad uz vse co me napadlo a co sem vystrachal na guglu, ale nic nepomaha.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Delali jste nekdo ve vs instalacku, ktera by dala vybrat databazi a potom pomoci skriptu vytvorila db schema + data ? Jde to udelat nejak jednoduse ?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MILL: ToolBox je bohuzel snad nejhur provedena komponenta v ramci VS. Nerefreshovani obrazku je uplne to posledni co bych tam resil :) :(.
    MILL
    MILL --- ---
    Jeste jedna vec k tomu toolboxu, daji se ty bitmapy u controls v toolboxu refreshnout? Mam asi pet projektu v solution z toho jeden winfrom a control library.
    V nastaveni mam povoleno AutoToolBoxPopulate, ale ikdyz control buildnu az po nastaveni custom ikony, zobrazi se ta defaultni a pomuze az rucni odstraneni a pridani zpet
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MILL: Ja si prave rikal :).
    MILL
    MILL --- ---
    MILL: Beru zpatky: vsechno resi [ToolboxBitmap(typeof(TextBox))]
    MILL
    MILL --- ---
    TENCOKACISTROMY: Jestli jsou ty bitmapy nekde pohromade k dispozici abych je nemusel tahat z dll, tak je to v pohode, jen jsem myslel, ze kdyz uz dedim z toho controlu, jestli nejde "zdedit" i to nastaveni bitmapy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam