• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: vyresil jsem to prozatimne obj.GetType().ToString().Contains("xy") a to funguje
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    JACHYMKO: Ale vždyť on tohle právě nechce, ne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    jak je mozne, ze kdyz jsem si dal na jedno misto cond. breakpoint "obj is a<b>", tak mi to breaklo i tehdy, kdy obj je typu a<string> ? to nefunguje genericky test is v cond. breakpointu nebo jak?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Jeste by se ti mohl hodit atribute [Browsable(false)] - ten zarizuje, ze se ta property nezobrazi v propertygridu.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    oooh, dekuji na tisicekrat
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ten idiotsky c# winfom designer me asi pripravi o zdravi :(

    mam problem s custom controls, ktere maji public property moje vlastni typy - pokud jsou pouzite v nejakem jinem custom control nebo winforme, idiotsky designer si kdysi nejak ulozil jejich hodnoty do resources a ted pada pri jejich deserializaci... teda nekdy... nekdy pomuze clean solution, restart visual studia a rebuild, jindy ani to ne, jednou jsem to vyresil tak, ze jsem z jednoho controlu ten custom smazal a znovu pridal (a pak to zazracne zacalo fungovat vsude... az do pristiho restartu....)

    netusite nekdo co s tim? neni nejaky attribute, kterym bych zakazal designeru si ty hodnoty ukladat? XMLIgnore (coz je asi tim, ze podle toho, co je psano v resource.resx pouziva binarni) a NonSerializable mi na property nechce dovolit...

    Funguje, resp nefunguje, to naprosto bizarne a podivne... aktualne mi to hlasi, ze se zmenil serializovany typ, protoze ocekaval Visimath.Vector a dostal Visimath.Vector....

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: asi se na to podivam reflektorem - preci tam misi byt nejaky interni preklad formatu 'd' na dd.MM.yyyy u ceskeho CultureInfo, ne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz - jak ze standardniho formatu DateTime, ktery se zapisuje jednim pismenem
    string[] standardFmts = {"d", "D", "f", "F", "g", "G", "m", "o", "R", "s", "t", "T", "u", "U", "y"};
    ziskat plny zapis pro dane CultureInfo ve tvaru napr dd/MM/yyyy ?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Nesetkali jsem se nekdo u WCF hostovanyho na IIS 6.0 s chybou
    Could not find a base address that matches scheme http for the endpoint with binding BasicHttpBinding. Registered base address schemes are [].
    ?

    Po nekolika marnejch pokusech pri zmene webconfigu, restartu iis, vypinani a zapinani jednotlivejch website se to najednou rozjelo. Takovyhle chovani mi neni moc prijemny :(.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    Moc nadějí si nedávám, ale kdybyste náhodou někdo měli zkušenost s tímto podivným chováním distribuovaných transakcí, poraďte.
    MILL
    MILL --- ---
    SAJAGI: To vypada dobre, ja jsem to mezitim vyresil tak, ze si odvodim CustomController, v nem "overridnu" OnActionExecuted, kde plnim potrebne ViewData a pak volam base.OnActionExecuted. A kazdy controller potom odvozuju od CustomController
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MILL: Logiku načítání těch dat si dej do samostatné metody controlleru, zobrazení do samostatné view (.ascx), a natahuj to v Site.Masteru přes RenderAction().

    Existují samozřejmě i jiné způsoby, ale tenhle mi přijde nejlepší.
    MILL
    MILL --- ---
    Mozna trivialni dotaz, zacinam s ASP.NET konkretne s MVC architekturou - v Site.Master mam v zahlavi informacni pruh, ve kterem zobrazuji pres ViewData["value"] jmeno prihlaseneho uzivatele, resp dalsi informace nebo odkaz a odhlaseni.

    Da se nejak centralne ViewData naplnit abych to nemusel delat v controlleru v kazde action, nebo je potreba jiny postup ?

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Klub o WP7 založen:
    [ Windows Phone 7 ]
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Mnohokrát díky! Hned vyzkoušim a uvidim, jestli se zadařilo. :D Ještě jednou díky!
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Sorry za moje termíny :D v .NETu, obvzlášť ve WPF, nejsem tolik kovanej. "Integrovaně" jsem měl na mysli, jako dialog, součástí běžící aplikace.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    JACHYMKO: Díky za odkaz! Takže, jestli to chápu správně, tak v existující aplikaci neni jiná možnost, jak spouštět formuláře (okna atp...) "integrovaně" jinak, než hostováním WPF uvnitř standardních WinForms?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    Ahoj lidi,

    mám dotaz na XAML a WPF obecně. Chci spustit WPF okno, ale jako součást už běžící aplikace, která má přístup k .NET třídám atp. O co mi jde je to, aby se to okno chovalo jako přirozená součást tý aplikace, jako by ta aplikačka byla Parentem.

    Bohužel netušim, jak na to. Nevim, jestli je třeba tohle řešit už přímo v deklaraci toho XAMLu (x:Class) a nebo jakkoliv jinak.

    Spustit okno přes .Show() nebo .ShowDialog() neni problém, to funguje, ale to okno se pak chová naprosto nezávisle na tý hlavní aplikaci.

    Předem díky!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    hmm, GetType u nullable typu nefunguej jak by jeden cekal:
    int? i = 5;
    Type t = i.GetType();
    Console.WriteLine(t.FullName); //"System.Int32"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam