Zdravicko, potreboval bych mensi radu, resp. tip, jestli uz neco neexistuje aby mi to usetrilo praci. Budu delat ciste klientskou webovou aplikaci (tedy javascript), server nebude prakticky nic delat. Akorat potrebuju co nejrychleji prenaset udalost vyvolanou na jednom klientovi k druhemu, ktery je pripojeny do stejne session, aby vsichni meli aplikaci ve stejnem stavu. Udalosti budou ve forme JSON retezce. Tedy zrejme potrebuju malou webovou servisu. Do jiste miry to asi nebude nic vic nez ajaxovy chat, jen se prenasi trochu jiny typ zprav.
Teoreticky bych to resil pres nejaky Queue, ktera bude pro kazdeho klienta a vzdycky pri dotazu mu posle vse co ma. V praxi se trochu desim toho, delat z klienta kazdou sekundu request a ptat se co je noveho. A obavam se taky, ze to nebude tak snadny, protoze je potreba resit i situace kdy jednomu klientovi na chvili vypadne spojeni nebo odpoved nedorazi z nejakeho duvodu, tak aby mel sanci se jeste vratit. Nejsem zrovna zbehly v sitove problematice, takze nemam moc predstavu.
Premyslel jsem i o pouziti WPF jakozto maleho neviditelneho prvku na strance, pres ktery se to bude posilat a ktery by teoreticky mohl udrzovat p2p konexe bez nutnosti serveru, ale tohle jsou pro me zatim dost neprobadane vody a nevim jestli nemelu kraviny.
Co si o tom myslite ? Existuje uz neco vic pokrocileho nez jsem popsal nebo je to stale nutne delat takto ? Nejsem prakticky omezeny v pouzitych technologiich, ale zase nepotrebuju delat neco ultra robustniho. Hlavni zamereni musi jit do te klientske aplikace samotne, nikoliv do komunikacni vrstvy.