• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Zdar, hledame posily do naseho vyvojovyho tymu ( http://infinitum.cz/novinky/otevreny-pracovni-pozice.html ).

    Za dobre odvedenou praci nejen dostanete penize, ale bude vam i dekovat hromada hracu. Prace je to zajimava, rozhodne se nekoduje dokola porad to samy a pracovni kolektiv je v pohode.
    MILL
    MILL --- ---
    Jestli je to OT tak sorry:

    Mame v TFS 3 branches a stala se mi zajimava mec. Udelal jsem check-in 3 souborů v prostřední větvi (B). Po merge changesetu to vetve(A) jsem je commitnul i v cilove vetvi. A ted kdyz dam merge z A do B tak ikdyz je nic nezmenilo, tak TFS mi po merge hlasi ze tyto tri soubory maji pending change, ale pritom kdyz je spolu porovnam jsou v obou dvou vetvich identicke.
    A kdyz dam check-in a merge zpet, tak jsou opet tyto 3 soubory s pending change, takze bych si je mohl pri merge prehazovat z jedne vetve do druhe neustale dokola.

    Ma to nejake reseni nebo nastaveni, jak rict tfs ze tyto soubory jsou stejne, tak at mi je nemerguje
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MORMEGIL: Sorry, poslal jsem blbej link. Spravne je tento.

    Uvnitr ty funkce nacitam data z ty samy databaze, ale potrebuju, aby do sebe ty transakce nezasahovaly.
    Konkretne mi jde o to, aby bez ohledu na to v jake transakci se ta funkce vola, tak aby vzdy nacitala data pomoci "snapshot isolation level". Normalne bych to udelal v ramci procedury v T-SQL, jenze tenhle izolacni level jde aktivovat pouze v pripade, ze ten snapshot isolation level je aktivovanej hned na zacatku spusteni celyho toho skriptu - coz se blbe zajistuje.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    TENCOKACISTROMY: No to teda nevím, jak tamta moje otázka souvisí s tvým problémem. :-) Enlist=false říká, že toto připojení se nemá účastnit (případné) právě aktivní distribuované transakce. Chápu dobře, že uvnitř tabulkové funkce se připojuješ někam jinam a DataReaderem tamodtud něco čteš? A jak _chceš_ aby to fungovalo z hlediska transakčnosti? Podle _toho_ musíš navrhovat řešení.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Mam SQL-CLR tabulkova funkci, ktera nacita data a vraci vysledky pres "yield return".
    Na SO (link) jsem zjisti ze nastavenim "Enlist=false" v connection stringu mi zacne ten "yield return" fungovat kombinaci s nacitanim dat z datareaderu.

    Otazka: Mate nekdo tuseni, jestli je tohle validni a hlavne bezpecny reseni?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DARKREIDER: to prave ne, potrebuji nejak pseudonahodne prerozdelovat polozky do N kolekci podle jmena...ale asi nejsnazsi bude
    "name".GetHashCode() % totalCount
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    Dictionary alebo Hashtable by nepomohlo?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    rychly dotaz - mam napr N krat list<string> a novou polozku, kterou chci podle jejiho hashe zaradit do jedne z techto N listu, jak na to?
    teoreticky je mi to jasne, seradit listy, zjistit hash, najit zobrazeni z hash => [0,1) a najit mapovani z [0,1) do urciteho listu, ale jak to provest?
    REEFER
    REEFER --- ---
    Doplneni od grandwizarda - nemuze to bejt prej junior. Velky veci se pry nauci u nas, ale solid zaklady uz musi mit. Takze slightly intermediate.

    Koncim. Sorry za spam, ale verim, ze to neni hnusna nabidka. :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    ..mimochodem. Geewa.com (provozujeme hry.cz, max uspesny projekt Pool Live Tour na facebooku a spustili jsme novou Pirates Poker tamtez) hleda .NET junior programatora. Mame tu jednoho grandwizarda se sidekickem, kteri to vsechno nemaji sanci stihat a hrozne bychom brali juniora az intermediate skills (ale pro master ma sanci taky) do tymu.

    Skvely az rodinny kolektiv, prace na nenudnejch projektech - presneji NA HRACH (childhood dream come true) .. za sebe to tu muzu doporucit.

    info v poste.
    BATRS
    BATRS --- ---
    JACHYMKO: nedivim se ze to tu sefujes ))))))
    BATRS
    BATRS --- ---
    JACHYMKO: tak odmenu bych navrhl v pripade ze by mi byl nekdo ochotnej pomoct to da rozum
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    jednoduchy dotaz - jak v silverlightove aplikaci v kodu preklopit obrazek vodorovne/svisle a ulozit ho tak? konkretne jak toto provest ve WP7.1 SDK?
    BATRS
    BATRS --- ---
    cau, hele mam takovou prosbu nemate tu nekdo jednoduchou aplikaci ve visual c# na knihovnu? jako seznam autoru, knih v nejakym prostredi, nebo neco podobnyho na ten zpusob? potreboval bych to do skoly a nevim si s tim rady diky.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JANFROG: My mame maximalne do deseti spojeni. A nikdy se na ten samej port nepripojuje vic nez jedno spojeni. Achjo :|.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TENCOKACISTROMY: No, ono to pada jen nekdy, co jsme vypozorovali tak se to projevi jen kdyz je hodne kratkych spojeni v malem casovem useku. Vypada to na nejaky synchronizacni problem.

    Resime to tak, ze produkce jede na Linux/Solaris strojich :-) Kdyz je cas, tak koukame do kodu kde by to mohlo byt a prokladame to nadavanim na nekonecnou imbecilitu vyvojaru/designeru Windows (nebo alespon ja :-)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JANFROG: To by pak nemohlo fungovat skoro nic, ne?
    Jak to resite?
    Me v zasade az tak moc neboli ten pad (i kdyz to je dost neprijemny), staci mi kdyz ta sluzba dal pobezi a bude schopna vykonavat svoji praci. I za cenu restartu procesu.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TENCOKACISTROMY: Mame podobny problem, tedy ne s .NETovou aplikaci, ale s aplikaci co pouziva sockety. Cas od casu shnijou vnitrni struktury toho C API...asi Ti to nepomuze, ale dost mozna problem neni v .NETu ale v socket API...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Stacktrace nemam, pac to co jsem si vykopiroval, tak nekde zmizelo. Asi jsem si to okno omylem zavrel :(.

    Nicmene, az to priste nastane, doplnim to. Pomatuju si ale, ze to ten stacktrace vedl skutecne ze socketu.

    Par zajimavej linku jsem nasel - treba to nekomu v budoucnu bude k necemu dobry:
    http://stackoverflow.com/questions/2823440/troubleshooting-net-fatal-execution-engine-error
    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/clr/thread/40e8e7e7-d051-49b7-ba2c-509b210a9736
    http://stackoverflow.com/questions/4074585/attempted-to-read-or-write-protected-memory-this-is-often-an-indication-that-ot

    Muzu to zkusit zkompilovat a spustit pod 4.0, ale vzhledem k tomu ze nejsem schopnej to vyvolat (oh, jak ja tyhle chyby rad ...), tak to je takovy cekani na Godota.

    Az nekam pokrocime, tak dam vedet.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    TENCOKACISTROMY: Mozna stoji za to rict, ze cast ty veci pouziva zbesilej IL Emit, kterej jsme nepsali my - Nicmene se primo netyka zadnych socketu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam