• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ovsem je tu varianta ze na to proste nemas, coz znamena jen, ze tvoje mysleni neni nastaveno spravnym smerem. taky sem znal takoveho cloveka, snazil se nekolil let, ale mel problem stezi pochopit join u selektu. jakej koliv slozitejsi algoritmus proste nedokazal pochopit. pokud ses ten typ, tak se nenaucis nic. a ani skoleni by ti nepomohlo. (jeho se snazil ucit jeho kamarad, velmi dobrej programator, nekolik let, byl u nej ve firme holka pro vsechno, s tim ze se nauci programovat, ale nenaucil se to za 4 roky a to se snazily mu to vysvetlit ruzni programatori a na kurzech snad byl. nic. proste to neslo)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: ja ti neco povim hochu, na firmu se vykasli. nevim kolik ti je, takze osloveni hochu mozna neni to spravne, ale dam ti dobrou radu.
    ale predpokladam, ze jsi jeste mlady. nauc se programovat. je to to nejlepsi co pro svoji budoucnost muzes udelat. zadne jine zamestnani ti neposkytne takove vydelky, pokud nebudes chtit stravit roky na skolach. a ani potom se nenajde moc zamestnani, ktere by byly financne lepsi. a jeste neco zkusenosti na zaver.
    skoleni = na vsech skolenich kde sem byl, sem mel problem neusnout. na nejdrazsim, kam me jedna firma poslala (stalo asi 20 tisic) nam ukazali zaklady oracle, co bych se doma naucil asi za hodinu dve, kdybych chtel. proste je to k nicemu
    literatura = knizka stoji par set, ale vetsinou ji ani clovek nepotrebuje, internet je mnohem lepsi ucebnice.
    coaching = to mi evokuje teambuildingy a podobny zmrdiakce, bud rad kdyz to nedostanes, je to jenom voser.

    ja sem se naucil vsechno sam, je to nejlepsi. akorat na zacatku to je tezsi, ale predstav si, jak to bylo tezky pro me. v dobe kdy sem mel prvni pocitac (commodore 64) a ucil se programovat, tak zadnej internet nebyl. a sehnat knizku o programovani bylo temer nemozny. moji spoluzaci shaneli hry na kazetach a ja se ucil asembler a basic, nebylo mi to celkem k nicemu, ale ziskal sem tim schopnost premejslet jako programator a vyhodu v pozdejsim uceni pouzitelnejsich jazyku, jakysi vzhled do problematiky a touhu po tom se neco noveho dozvedet. dnes mam dobrou praci v nemecku, moji spoluzaci maji problem se uzivit v moste. takze tu nefnukej a uc se, kazda hodina co do toho vrazis tveho casu se ti x krat vrati. ver mi.
    ESY
    ESY --- ---
    CERMINEK: za me klasika :]
    Amazon.com: Professional C# 4.0 and .NET 4 (Wrox Programmer to Programmer) (9780470502259): Christian Nagel, Bill Evjen, Jay Glynn, Karli Watson, Morgan Skinner: Books
    http://www.amazon.com/Professional-4-0-NET-Wrox-Programmer/dp/0470502258
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    ANDY_WARHOL: školení C#, literatura, coaching... To, že filehelpers jsou zdarma, je pěkné, ale coby samouk prostě narážím na problémy, se kterými si nevím rady (ale ano, když nad tím pár dní posedím, tak ty namespaces a projects a solutions asi pochopím).
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj.

    Mám takový dotaz / nedotaz. Studium mě donutilo se začít učit softit v C#, což je pro mě dost obtíž, jelikož jsem se léta OOP vyhýbal a nejvíce softiv v C, php, Assembleru, Mosaicu a podobných strukturovaných jazycích. Nemáte prosím tip na nějakou publikaci, která by problematiku tříd, konstruktorů, polymorfismu apod. vysvětlila? Sice jsem si jednu knížku už pořídil, ale zrovna dobrá pro pochopení není a to co jsem vygooglil mi toho taky zrvona moc nedalo...

    THX
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ESY: jo, mam. Kdykoliv jsem potreboval parsovat nejaky CSV apod textaky, tak mi tohle stacilo. Proste si vyrobis tridu s par atributama podle formatu toho souboru a hotovo..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: koukam na ten web, ta knihovna je zadarmo, i pro komercni pouziti, co si myslel tou investici ?
    ESY
    ESY --- ---
    BUTHRAKAUR: mas stim teda dobry zkusenosti ?:] zatim to nepotrebuju ale abych si to event nekam poznamenal :D
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BUTHRAKAUR: Jo, zkusím firmu přesvědčit, že když jí generuju úspory v řádu sto tisíc euro, tak by do mě mohli trochu investovat :-)



    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ALCATOR: delas chybu ;) pokud to teda nema byt jen jako C# cviceni..
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BUTHRAKAUR: Jsem natolik začátečník, že je pro mě "instalace" knihovny filehelpers v tuto chvíli příliš složitá. Hledal jsem _funkci_, a ne knihovnu.

    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ALCATOR: http://www.filehelpers.com/ ti ty tvoje CSV nezvladne? s tim jsem si zatim vzdycky vystacil..
    ESY
    ESY --- ---
    ALCATOR: v pohode :] ono neni problem udelat parser na korektni csv :D ale chytrej parser na prasacky csv :D


    NECROMAN: njn doba fortranu kde se to zaclo pouzivat je pryc a lidi tam cpou uz vse mozny :] to vsak nemeni nic na tom co by tam bejt melo :D
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    TENCOKACISTROMY:
    ESY:
    NECROMAN:

    Programovat jsem začal v listopadu 2011, ne, neživím se tím, celou dobu jsem všelijak ošetřoval případy, kdy kvůli linebreakům se to nechovalo tak, jak má.

    Dneska jsem vygooglil tohle řešení a na všechna dosavadní data (která dělala problémy) to fungovalo OK. Není to můj kód, ne, neprogramoval jsem 3 měsíce CSV parser. Prostě mě jen dostalo, že po všech snahách najít "C# only" řešení musím sáhnout po visual basicovském parseru.

    Začínal jsem přitom přesně tak, jak navrhuje NECROMAN, že jo, co na tom může být těžkého. Bác. První CSV se zalomeným řádkem mi to rozbilo.

    Ale jsem rád, že jste se pobavili :-)


    XADAS: Díky za podporu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ESY: to jsem si take rikal, kdyz jsem pri prvnim pasdovani csv z Excelu nekolik hodin nadaval, proc to nejde - byly tam stredniky :)
    Btw. Excel take neumi to csv ulozit do UTF-8, ale jen do ANSI. Nutne je potom provadet manualni prevod treba v Notepad++
    ESY
    ESY --- ---
    SLUPKA: uz je tomu tak no :D ale na zacatku byla carka :]
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    ESY: V CSV podle definice může být libovolný oddělovač, pokud se nepletu, tak i v excelu si můžeš při ukládání vybrat...
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: csv je vzdy carka, comma nikdy nebude semicollon :D

    ANDY_WARHOL: souhlasim jen me u tohodle sere ta moralni stranka veci. jak kdyz ja doluju od nekoho neco tak opacne.. Kdyz otom premejslim je to jedna z veci kde me slovo moralka neco rika :D
    XADAS
    XADAS --- ---
    NECROMAN: jj, taky jsem si s tim uzil, navic excel korektni csv neumi taky a pak je to k zblazneni :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ESY: to mas pravdu. ten clovek kterymu sem ten jeho kod rozprcal asi nebude rad, ze budu k nemu chodit pro inspiraci. nicmene byl sem ferovej a nabidl sem mu spolupraci, misto abych sel proti nemu. - on dela podobny soft, ale trochu z jine strany, ma dost nesmyslnou ergonomii ovladani a je zamerenej na trosicku neco jinyho nez ja bych chtel. dva konkurencni softy nejsou potreba, kdybychom to dali dohromady, muzeme vytvorit jeden lepsi, ale zatim se neozval, tak asi zacnu bez nej - mam tu myslenku uz dlouho a nebudu se ji vzdavat proto, ze prisel on, v dobe kdy sem hledal neco podobnyho tak to nebylo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam