• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    STANDART: hmm, vzpomenu si na tebe za pul roku, to me ceka rozmysleni co dal...

    ANDY_WARHOL: Ohledne toho openspacu, jsem taky proti nim, ale ted ve firme mame velkou kancelar kde nas sedi 14. Coz zni uz desive, ale podarilo se dosahnout toho ze tam nejsou zadny manazeri, obchodnici nebo supportisti, ktery by pri praci byli hlasity, tak se to docela da.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    soolventnost a ochota platit by samozrejme stacit nemela, to by mela byt samozrejmost, za me muzu rict, ze me odrazuji firmy plne zmrdimanazeru, nechci zadny teambuildigy a podobny kokotiny, natoz nejaky koucing a obdobne ptakoviny. chci bejt zavrenej v kancliku, kde me nikdo nebude otravovat, abych se mohl plne soustredit na svoji praci, tzn. zadnej open space
    STANDART
    STANDART --- ---
    TENCOKACISTROMY: za obří firmy je nejspíš pokládáno IBM, HP, Oracle, ICZ, Adastra, je to tak?

    Abych pravdu řek, tak ty mezi mýma klientama nejsou (jen department jedné ze zmíněných, který ale má 40 členů namísto 900 četné armády svojí matky).

    Já osobně mám nejraději společnosti mezi 100 - 300, které jsou stabilní, bonitní a hlavně - zaměstnanec tam není jen vyměnitelné kolečko v soukolí, ale vazby jsou natolik úzké, že jsou v manažery v přímém kontaktu (minimální komunikační šumy) a očekává se od nich osobní přístup, nejsou to jen vývojové krysičky zavřené v openspace, navíc s minimem byrokracie.

    Jinak dostat se dneska k dobrému kandidátovi je fakt umění. Nestačí už ani solventnost, dobrá pověst a ochota platit. Dokonce poptávku nestačí už pokrývat ani Jobsy - naopak, co se bavím s klienty, vyplývá mi z toho, že platit za reklamu na jobsech jsou vyhozený peníze. Teď to vypadá tak že přijde doba, kdy se budou headhuntovat i HTML kodéři. Jediná šance je mít dobré vztahy, pověst a být ve správnej čas na správným místě (něco jako Horst Siegel - nic jiného ani neuměl)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TENCOKACISTROMY: no trvalo to snad pul roku, melo to hlavne blbej efekt v tom, ze pak se nabizely mnohem nizsi platy
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    ANDY_WARHOL: To bylo imho zpusobeny zbytecnou panikou. V jednu chvili dost snizovali stavy (pomatuju si to, pac nam prislo X zivotopisu). Nicmene pomerne rychle se to zase vratilo do normalu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ale jo jeden cas to bylo nahovno s nabidkama. jak zacala ty krize uplne poprvy, vsichni se zblaznili
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    STANDART: Souhlasim s tim, ze poptavka je - i prachy na novy projekty. Nicmene nabidka kvalitnich a kvalifikovanejch lidi je mala. Samozrejme vysledkem je, ze nekdo muze nastoupit za 90K. Nicmene, pokud nejsi obri podnik a 90K (+ dalsi vydaje z tech 90K vychazejici) jsou pro tebe docela velky penize - tak mas o problem navic :D :(.

    Nastesti i tak lze obcas nekoho najit. Vetsinou to jsou lidi obrima firmama netknuty a nebo z obrich firem znechuceny. Pak jsou ochotny vymenit vysoce nadprumernej plat za nadprumernej plat, prescasovy hodiny a pracovni prostredi s minimem manageru.
    STANDART
    STANDART --- ---
    ANDY_WARHOL: no neuvěříš - od začátku v IT businessu jsem musel přijmout, že je velká krize s Javisty, postupně si na to zvykám, učím se s tím pracovat a nacházet k nim nové cesty, ale že se krize za tu dobu přesunula na .NEťáky + už i schopné pány na BI, to prostě odmítám. A Hlavně ať mi nikdo nevypráví nějaký báchorky o finanční krizi, za všechny vystavený pozice, co tu mám, by mi klienti zulíbali ruce a milerádi, navíc moc dobře, za schopný lidi zaplatili (poslední .NETák mi nastupoval za 90, fakt Pán!), jen prostě nemůžu najít mozky kurnik šopa!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    STANDART: si pamatuju ze nejak jak zacala ta prvni vlna krize bylo netiku habakuk, to je ted takovej nedostatek ? nedavno mi prisla nabidka i od cloveka co vi, ze sem v rajchu a ze se odtud hnout nehodlam, takze je to asi fakt.

    STANDART
    STANDART --- ---
    Taky se mi nedaří najít schopné hlavy pro .NET (ASP nebo C#), a to jak v Praze (3 klienti), tak dost urgentně i pro Mladou Boleslav - a věřte mi že bratrům z Nyxu bych žádnou mrdku nenabízel, fakt parádní pozice i klienti, jen potřebuju najít starýho, zapálenýho pro věc. Sorry za spam a předem dík za plnou poštu .NEŤáků
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    TENCOKACISTROMY: + DARKREIDER: Děkuji pánové, hlavně TENCOKACISTROMY. Tvůj tip pomohl.
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    CABANNOS: aha, som myslel ze uz v design time ti to huci.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    CABANNOS: Abych to ještě dovysvětlil, tak formulář se vykreslí a funguje korektně poté co aplikaci spustím. Chybovou hlášku jsem obdržel tak nějak neočekávaně po ukončení debug session, při pokusu o změnu layoutu formuláře.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    CABANNOS: Otevri si druhy visual studio, pripoj si debuger na to visual studio s dotycnym designerem, zapni si odchytavani vsech vyhozenych vyjimek a melo by ti to napovedet.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    DARKREIDER: Jak zobrazím stack v design mode prosím tě?
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    CABANNOS: nullreference (metoda/property na ktoru sa saha) by mohla byt vidiet v stacku, ktory ti zhodeny designer ukaze, ci nie? Dalsia moznost je postupne tie komponenty vyhadzovat. Inak ak tu niekto ma nejaky poriadny sposob, tiez sa rad priucim, Designer ma casto se*ie
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Zase mi spadl na hubu Designer ve VS2010. Dostávám hlášku: "Object reference not set to an instance of an object." Dočetl jsem se, že to souvisí s user-komponentami, které samozřejmě používám. Jak zjistím, která z nich je ta špatná a mohl jí příslušnému člověku omlátit o hlavu?! Bohužel form už obsahuje "pár" prvků, tak to ručně nejde moc dobře ...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Vyslo Windows Phone SDK 7.1.1, ktere umoznuje vyvijet pro Tango zarizeni a funguje uz i na Windows 8 strojich :)
    Windows Phone SDK 7.1.1 Update Now Available
    http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2012/03/26/wpsdk-711-now-available.aspx
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    VIRTUALVOID: Ten skript je primitivni. Snad to pobezi i na Azure.
    SELECT DB_NAME(database_id) AS DatabaseName,
    Name AS Logical_Name,
    Physical_Name, (size*8)/1024 SizeMB
    FROM sys.master_files
    WHERE DB_NAME(database_id) = 'AdventureWorks'
    GO
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    TENCOKACISTROMY: v MS SQL mgmt toole pre azure databazy properties nieje.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    FONTAN: zkusil bych spis remote debuger
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam