• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Nepracoval jsem, ale silne uvazuju ze budu.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Pracoval tady nekdy nekdo s monotouch/monodroidem?
    SPRUZY
    SPRUZY --- ---
    Ohledne MS certifikaci..

    Jedna vec je pohled nas vyvojaru - kus papiru z tebe lepsiho programatora neudela, na druhou stranu ten test pokryva vetsinou vic nez vetsina lidi denne pouziva, takze je to dobre pro rozsireni obzoru.

    Druha vec je, jak se certifikovany clovek da vyuzit ve firme jako "promo".
    MS Gold Partner vypada hezky v nabidce (kterou si cte manager, ktery o tom nic nevi - jen vidi hezkej obrazek a logo MS u toho). Stejne tak kdyz mu napisete bude na tom delat X certifikovanych programatoru, atd..

    Osobne mam MCPD - Windows Developer 4. Moc casu to nestalo.. Muzu jen doporucit.
    KUBATKOREBEL
    KUBATKOREBEL --- ---
    NECROMAN: spatne jsem to napsal. Da se to srovnat dobre, je to lehci.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KUBATKOREBEL: neda srovnat v jakem smyslu? tezsi, lehci, netusis?
    KUBATKOREBEL
    KUBATKOREBEL --- ---
    NECROMAN: Ja jsem si udelal dva zakladni od Microsoftu - MTA (software dev. fundamentals a web dev. fundamentals). Chtel jsem zjistit o cem to je, delal jsem to kvuli sobe mimo praci. Libily se mi jejich vyukovy materialy a pak i v testu ty otazky mi prisly dobre zpracovany. Odnesl jsem si z toho par poznatku a tipu jak co vyuzit, ale byly to uplny zaklady. S konkretne zamerenejma certifikacema, co dela ta holka se to neda srovnat.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Používáte tu někdo castle dynamicproxy? Dá se nějak přesvědčit ProxyBuilder, aby se interceptory předávaly ne v konstruktoru, ale nějakou setter metodou / propertou až po vytvoření objektu? (potřeboval bych uchovat signaturu konstruktorů podle vzorového typu)
    EDISN
    EDISN --- ---
    MICTECH: Dekuji
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows Phone 8 SDK preview release leaks online | wpcentral | Windows Phone News, Forums, and Reviews
    http://www.wpcentral.com/windows-phone-8-sdk-preview-release-leaks-online
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: To me pripomnelo, ze kdyz jsem pracoval s IBM technologiema. Ve firme to chodilo tak, ze dva nejvetsi skilleri delali tyhle certifikaty za ostatni lidi z firmy, aby se rychle dosahlo na ruzny partner programy. :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PJOTRIK: asi tak, jako priprava na zkousku na MFF, neni dulezita znamka, ale ze si z toho clovek snad neco noveho odnese
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    Ja ted premyslim ze bych si nejaky certifikat udelal - jednak zvazujem prave to MS partnerstvi, jednak si myslim ze by mi priprava na tu certifikaci pomohla projit si casti .netu ktery pri praci mijim. Nemyslim si ze je to prukazka schopnyho vyvojare, ale prospesny by to byt mohlo.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    NECROMAN: Nemusí, je to jedna z možností, jak splnit požadavky u některých těch „kompetencí“.
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: ono ceritifikat se da vzdy sehnat i celkem rychle :D takze tohle je zbytency :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICTECH: ted jsem zjistil, ze aby firma mohla byt Microsft Silver Partner, tak musi mit aspon 3x certifikace u vyvojaru dohromady, a na Gold Partnera 5x certifikaci. Nevim, co je na tom pravdy, ale veril bych tomu :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    jj, polozka do CV a v korpech se to HR idiotum libi... jinak fakt nevim o zadnem, ktere by mely smysl, poslouchani obcas lidi co to ve firme maji placene a sbiraji mi pripada jako typicky "byznys", schopny clovek se to nauci sam rychleji, ale instruktori na tom vydelaji....
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: Byla doba, kdy jsem certifikaty resil. Jejich smyslem, neni udelat z tebe lepsiho vyvojare. Certifikaty jsou dobre ve velkych korporacich, kde se tohle sleduje na urovni HR. Pripadne, aby sis mohl honit ego.

    Takze zalezi, kde pracujes, jako chces mit karieru a pred kym si chces honit ego :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: drive to podle me mohlo mit smysl, ale kdyz clovek vyresi temer kazdy problem pomoci StackOverflow a Googlu za par vterin, tak umet to zpameti uz tak moc neznamena.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Co ja jsem koukal na nektery ty testy na ty certifikaty, tak to z tebe udela spis chodici referencni prirucku, nez vyvojare kterej bude mit nejaky kvality.
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: nemam, nechc , nevedu :D Kdyz me to nekdo zaplati kdyzdne to udelam ale z vlastni iniciativy nemam nejmensi nutkani
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Kdo tady treba z mistnich ma nejake Microsofti certifikaty? Je to k necemu dobre do toho investovat, nebo je to jen dobra polozka v CV? Ted jsem si to prochazel a po trose douceni bych urcite na nektere mel, mozna i na Pro Windows Phone Dev :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam