• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KUBATKOREBEL: je to porad ten zaskrtavaci abcde test, nebo je tam tedy uz neco slozitejsiho? Sel jsi na to jen s aktualnimi zkusenostmi, nebo ses pripravoval i z drivejsich resenych testu?
    KUBATKOREBEL
    KUBATKOREBEL --- ---
    NECROMAN: Tak jsem byl zkusit 486: Developing ASP.NET 4.5 MVC Web Applications a moc se mi ten exam líbil. Výsledky ještě nevim (ty budou až za osm týdnů), ale přišlo mi to fakt dobře udělaný. 25 otázek na sobě nezávislejch a pak tři case studies po cca 10 otázkách. Celý mi to zabralo 2 a půl hodiny. Můžu doporučit, zvlášť, když je to teď zadarmo.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    GeeCON 2012: Kevlin Henney - Cool Code
    http://vimeo.com/44792649

    stoji to za to :)
    MIRROR
    MIRROR --- ---
    MIRROR: beru zpět, nehledal jsem v 071- :-)
    MIRROR
    MIRROR --- ---
    NECROMAN: me se to vubec nedari najit v tom seznamu zkousek, kde mam presne hledat?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    TENCOKACISTROMY: Jde o fotky z průmyslový kamery. Prakticky pozice a objekty jsou pořád stejný, jen se mění osvětlení (den/noc) a samozřejmě pokud někdo vstoupil do obrazu, nebo ne. Přesnost mi stačí celkem malá. Spíš mi jde o to, aby ten software uměl vyhodnotit, že je třeba rozdíl mezi dvěma fotkama 10%, nebo 50%, nebo 70% atp. Na základě toho já tu fotku zahodim, nebo s ní budu dál pracovat.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Microsoft nabizi po omezenou dobu Certifikacni testy [MCSD] pro VS2012 zdarma, uz jsem se na jeden prihlasil, tak jsem zvedav, co to bude zac :)
    Developers Needed! Participate in the Visual Studio 2012 Beta Exam Process - Born to Learn - Born To Learn - Born to Learn
    http://borntolearn.mslearn.net/btl/b/weblog/archive/2012/08/10/developers-needed-participate-in-the-visual-studio-2012-beta-exam-process.aspx
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    ANDY_WARHOL: Někdy je hrubá síla nejlepší řešení. :-) Ještě mě napadnul FxCop, kam (přinejmenším dřív) šlo dodělávat vlastní pravidla, kterými se dala analyzovat spousta zajímavých věcí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    koukam na ten roslyn a prijde mi to jako kanon na vrabce
    nakonec to mozna udelam jen textove, protoze to co tam potrebuju by se par regexama nakonec dalo vyresit taky.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    LOOCAS: jak moc presny to potrebujes? jak moc jiny ty obrazky muzou byt? (jina paleta, rotace/invertace, resize? uprava barev?)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    ANDY_WARHOL: delal jsem statickou analyzu kodu pres zminovany Cecil. alternativou ti muze byt pouziti api od reflectoru (ted uz bohuzel placenyho). Cecil umoznuje i upravovani dotycnyho IL kodu, ale to uz neni tak easy (musis fakt vedet co delas).

    pokud ale pouzijes roslyn, podel se o svoje zkusenosti. nechtelo se mi s tim matlat, kdyz to nemuzu nasadit to produkce, ale za kazdou osobni zkusenost bych byl vdecen ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    diky, mrknu na to
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    Ahoj lidi,

    chci se zeptat, používáte někdo nějaký knihovny na porovnávání obrazu?

    Potřebuju si napsat tool, kterej dokáže vzít jeden JPG a porovnat ho obrazově s druhym a na základě odchylky vyhodnotit, jestli jsou si ty obrázky podobný, nebo jestli jde o úplně jinej obraz.

    Předem díky!
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    ANDY_WARHOL: Přinejmenším částečně Roslyn (ale zatím je to v CTP).
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mam dotaz, nevite nekdo zda existuje nejaky zpusob, jak prochazet kod v C# nejak strukturovane, tedy ne pouze jako text. mam jednu konzolovku, ktera by mela prochazet vsechny cs file v danem adresari a mela by z nich vyzovabavat nejake informace. typicky me zajima co je v using clausuli, jaky je namespace a potom jake jsou tam metody a jaky je jejich navratovy typ. a co je jejich obsahem (tam uz mi staci text). mohu to delat textove, regexama a podobne, ale hodilo by se mi to nejak nacist jako objekt a mit to info strukturovane. resharper treba neco takoveho umi, umi code analyzing. nema treba nejake api ? hledal sem neco, ale nemuzu nic najit. nejaky napad by se mi opravdu hodil
    diky
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    KEDRIGERN: no jde mimo jine i o veci jako rychlost kompilace atd :/
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: C++11 jde, akorát nevím zda existují nějaké kvalitní tutoriály. Jako sám od sebe bych to nedal, ale advance C++ na MFF mi otevřelo oči :).

    A samozřejmě trochu boj je volba knihoven.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    offtopic: po par letech prevazne se c# jsem sahnul na c++... au, au.... auuuuuu
    MINUSQ
    MINUSQ --- ---
    K0TEL: eaz fuscator do verze 3.3
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    Este podotknem, ze to bolo uz daaaavno, tak mozno sa veci zmenili
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam