• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    JANFROG: Pokud v jednom commitu nějaký soubor zmizí a současně se na jiné cestě objeví soubor se zcela (či téměř) identickým obsahem, tak je to vcelku jednoduchý „odhad“, že se ten soubor přesunul/přejmenoval… Oproti tomu, jak jsem říkal, svn přejmenovávat neumí, což zase může být pro někoho jiného show-stopper. Každopádně, jak říkám, doporučil bych rozhodovat se primárně podle užívaného workflow.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JANFROG: Ja teda nevidim zasadni rozdil mezi chytrym hadanim a hloupym prejmenovanim od uzivatele (vyvojare). Vysledky budou dost podobny.
    Co v procesu vyvoje vam tak zalezi na tom exaktnim trackovani presunu? (nereju, jsem zvedavej)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    BUTHRAKAUR: Ne, on to nevi, o to hada, a to je (alespon pro me) dost rozdil. V nasem pripade je to show-stopper. A to neni jediny problem na ktery jsem narazil.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: My pouzivame IM. Nerusime tak ostatni :). Pripadne muzes pouzis datum/cas.

    MORMEGIL: Ja to mam stejne. Obcas delam pro nekoho externe. Stahnu si SVN verzi, u sebe verzuju v gitu a pak to commituju do SVN.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    JANFROG: Tak přijde mi trochu zvláštní porovnávat dva dost odlišné nástroje s odlišnou filosofií způsobem „co to umí a neumí“ – ale pokud nemám jasno zejména v rozdílech decentralizovaného VCS oproti centralizovanému (a jak který odpovídá způsobu mé práce)… Mně se git hodně líbí (a to jsem v něm začátečník), ale v práci, kde máme striktně centralizovaný způsob práce, se rozhodně nechystáme ze svn přecházet na git. (Ale když jsem chvíli pracoval na jedné featuře bokem, tak jsem si přes git-svn dělal lokálně v gitu, commitoval si dle libost a nakonec to zpropagoval do svn.)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JANFROG: Mercurial je take fajn, predevsim ma i prirozene cislovani verzi, takze muzes kolegovi rict "ve verzi 453 jsi to podelal. U Gitu se to rika blbe "ta ctvrta revize ze vcerejska zacinajici c4f2"
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    JANFROG: se pletes - trackovat renames git rozhodne umi. Akorat mu to explicitne nerikas, ale on to proste pozna sam na zaklade svych heuristik. V historii mu potom jen reknes, jestli ti ma ty renames ukazovat nebo ne viz MORMEGIL, resp. napr "Follow Renames" checkboxem v Tortoise apod GUI.

    Jinak mne se jeste osvedcil do VS Git Source Control Provider, kterej umi i integrovat Tortoise, takze na nejaky rychly operace z VS je to celkem idealni. Pouzivam to v kombinaci s obohacenym powershellem z github for windows a aktualne i git-tfs a nic mi nechybi :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    u nas se jede ted obe, ze si v podstate clovek muze vybrat, ja zatim zustavam u svn. do gitu se mi nechce
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JANFROG: mas pravdu s tim svn, ale chapu ze nej lidi utikaji, kolik prace uz mi zmizelo spatnym mergem...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NECROMAN: Neumi, neumi, My jsme meli myslenu prejit na git, ale vzdali jsme to. Po tom, co jsem zjistil jak je to udelane a co to umi (resp neumi) jsem byl prekvapen, jak je mozne, ze svet prechazi na tak neuveritelne stupidni tool. Vsichni se vymezuji proti SVN, ale SVN me dost uzitecnych featur ktere nikdo jiny neumi.

    My to vyresili prechodem na Mercurial. Ten je navrzen a implementovan o moc lepe, i kdyz to spoustu veci co jsem pouzival u SVN neumi. Ale da se s tim zit :-)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    NECROMAN: Wut? Subversion to ve skutečnosti neumí, simuluje to pomocí Delete + Add s „falšováním“ historie (což není totéž). A nevím, co to znamená „neumí tracovat“.
    git log --follow
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Velke zjisteni, Git neumi tracovat zmeny souboru, pokud je prejmenujete nebo presunete. Cekal bych, ze tuto zakladnai ficuru Subversion bude "nejpouzivanejsi" version control zvladat levou zadni.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: ten githubovy klient ale asi umi pracovat jen s repository na githubu, ne? Jinak ten jsem zkousel a je docela blbuvzdorny.
    Ten Git klient od Microsoftu zatim zkouset nebudu, nerad bych si podelal prostredi CTP verzi toho Update 2
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JACHYMKO: budiz jim to k dobru :).
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    já jsem si postupem doby docela zvykl na https://github.com/gitextensions/gitextensions
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: My pouzivame msysgit.
    Pokud nejsi moc spratelenej s prikazovou radkou, tak si to muzes vylepsit s TortoiseGit.

    Driv mi integrace do gitu do VS chybela, ted uz vim ze mi tam nechybi. U gitu to neni proste potreba.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: update 2 ctp resi Git integraci? A nepotrebuji kvuli tomu TFS server nebo tak nejak. Mame vlastni klasicky Git server.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Doporucte mi prosim nejaky for-dummies navod na Git ve Windows. Pouzivame ho pro Visual Studio projekt. Idealn jak naklonovat repo, jak dat update, prohlednout si diffy pred commitem, jak na commit a jak si prohlednout zmeny pred pushem do masteru? jsem z toho nejaky zmateny :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERMINEK: no pokud jeste neni pryc tak casem bude a ty si teprve na studiich, takze byt tebou, radsi bych se vzdelaval dal aby si se pak chytal. oop je proste vec, bez ktery se casem podle me neobejdes ani ve svem oboru, trendy jsou dost jasne.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ať můžeme ukončit ten OffTopic s mým oborem a neznalostí OOP: skladba mého oboru zde. S OOP se tam řeší jen dva předměty, jejichž koncepce a náplň je naprosto mimo od toho zbytku předmětů :)

    - není tam
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak Atmely se pořád používají, tak jako primitivní PIC. často je to nejlevnější řešení... Ale pravda, že se toho nedělá tolik jako dříve, co říkají kolegové. Značné množství se vyřeší přídavným modulem k PLC. NEbo nasazením dalšího PLC, což je i jednoduší z hlediska záruky a spolehlivosti. když se posere HW, tak jen zvedneš telefon...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERMINEK: no ja si myslim, ze doba atmelu uz je pryc a co vim (a to se o to nejak nezajimam) zda se ze i na jednocipy uz dneska je levny pouzit platformu podobnou tomu na cem beha treba rasppery a tam podle me nemuzes mit vubec problem uz. ale nevim jak tyhle veci jdou pouzivat v nejakem prostredi typu tovarna, prasny, ci znecisteny, aby to drzelo, mozna ze tam se tyhle vychytanejsi vecicky nedaji pouzit z hlediska toho ze jsou choulostivejsi. ale to uz se opravdu poustim na tenky led
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam