Potřebuju vyřešit takovej oříšek a nevím, jak na to. Nedaří se mi najít vhodný příklad a možná na to jdu úplně blbě. Požadavek:
- mám XML se seznamem položek. Položka má název (string), popis (string), typ (datový typ, což je string, int, bool a možná date), hodnotu (daného typu, ale textově) a příznak verifikace (bool).
- potřebuju udělat třídu, která s tím bude umět pracovat, což znamená:
-- načíst to do nějakého svého interního listu, pole, čehokoliv...
-- na požádání, podle názvu položky, vrátí popis, typ, hodnotu, nebo příznak verifikace. případně nějakou vhodnou strukturu, objekt...
-- přidat novou položku
-- uložit položky do XML (vytvořit nové XML)
-- prezentovat položky v nějakém gridu, či panelu ve formuláři (string jako text, číslo jako číslo, bool nejlépe jako čekbox - ale snese se i to pitomý A/N, datum jako datum). V nouzi mi stačí vhodně naformátovaná textová reprezentace, takže s tímhle nemám problém.
Aplikace, které to budou používat, budou vědět názvy i datové typy položek. Měl jsem představy, že by to volaly nějak jako:
bool test = Polozky<bool>["Test"];
date splnitDo = Polozky<date>["SplnitDo"];
nebo
string testPopis = Polozky.Popis("Test");
...
Mám problém s těmi datovými typy, ale jak to tak po sobě čtu, tak se na to vyseru, narvu to do struktury se stringy a udělám metody GetBool, GetString... a bude po prdeli.
Každopádně, kdybyste někdo měl tip jak na to, tak se rád poučím. Dík.