• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICA: Windows 8.1 jsou tu za par tydnu :)
    MICA
    MICA --- ---
    NECROMAN: Což o to, mám Core i7, ale s přechodem na W8 počítám tak za pár let :))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICA: no jo, a na beh emulatoru jeste potrebujes procesor podporujci SLAT pro beh Hyper-V, takze min nejake Core-i5 a novejsi
    MICA
    MICA --- ---



    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LOOCAS: zlepsuje se to, ale to porad takovy zacarovany kruh - firmy pro to nevyviji, protoze to ma malo lidi, a lidi to nekupuji, protoze na to nejsou nektere aplikace :)
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    NECROMAN: Na WP platformu se ještě pořád vyvíjí? Mám WP a mám takovej pocit, že na to každej sere :( a přitom je to škoda. OS je to skvělej, jen se mu nedostává potřebný pozornosti...
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: plati to i n aprodlouzeni :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zitra konci letni sleva na WP dev account - jen za 19$, tak pokud nekdo uvazujete o napsani a publikovani aplikace, ted je ten pravy cas:
    https://dev.windowsphone.com/en-us/join
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: neni tam na to command bindovatelny na klavesovou zkratku?
    jinak to pujde asi jedine pres add-in :/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Lze ve Visual Studiu nejak jednoduse spustit vygenerovani codebehind souboru pro resx behem Pre-Build/Post-Build? Manualne je to mozne pomoci Context-menu "Run custom tool", ale rad bych to zautomatizoval.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    RUTHAN: Ne, poustel jsem primo instalaci. Ale kdyz si tu instalaci pustis nekde vedle, a pak si to normalne zkopirujes, tak bych si tipnul, ze to bude taky fungovat. Vzhledem k tomu, ze to maj multiplatformni, tak bych necekal nejaky speciality a deployment pomoci ctrl+c, ctrl+v je nejjednodussi multiplatformni reseni.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: Porad moc nerozumim, narazil si primo nejaky portable build? Protoze primarni problem je to na ten comp vubec dostat, kdyz nemas prava nic instalovat, uplne stejne jako portable Firefox, ze to umi nic veci, nez VS je mi jasny.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    LOOCAS: Delam v tom posledni rok a mam z toho ambivalentni pocity.
    Na jednu stranu tam jde udelat uplne neuveritelny veci a rada z nich dost jednoduse.
    Na druhou stranu tam jsou veci, ktery sly udelat fakt mnohem lip.

    Jenze v cem ted delat desktopovy aplikace na windows? Winforms jsou pase, GTK & spol... jsou na tom hur nez WPF a delat UI v HTML+JS a resit porad do kola interoperabilitu a pristup z vice vlaken taky nic moc.
    Napsat si to sam v DirectX by bylo super, ale jakej zakaznik to zaplati?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    TENCOKACISTROMY: Což nehovoří zrovna ve prospěch dobře navrženýho frameworku, imho... :/
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Tak je rozdil navrhnout UI a naprgat to UI. Ono treba v takovym WPF se da kazda vec udelat asi deseti zpusoby.
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: spis je problem ze ui by nemel programator delat :) ale to je uz takova zazita vec u nas...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: asi je take obecne snazsi najit lidi, ktery jen kodi backend komponenty, kde je trida na vstupu a trida na vystupu, nez lidi, co umi poradne UI, IO nebo platform specific veci. Vyborny priklad je treba i vyvoj pro SharePoint, kde 90% znalosti je vedet, ktere API je jak rychle a "spravne", co je zabugovane a co je kde podporovane.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    RUTHAN: Na linuxu jsem to nikdy nepouzival. Na windows jsem to nainstaloval (ale asi to pujde i jen zkopirovat), neco v tom zkusil. Zjistil ze to funguje, zaradil jsem si do prihradky "to se muze nekdy hodit" a vickrat to nepustil.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Poptavka je vyssi nez nabidka, ale projekty jsou uz tak slozity, ze potrebujes nejen chytry, ale i zkuseny lidi. Ty jsou beznadejne rozebrany a na scenu se dostavaj lidi, ktery jsou spis koderi a misto lepeni javascriptu na webu se uz snazej matlat i na desktopovejch aplikacich. Desim se toho, az se dostanou i k server-side projektum.

    Meli jsme na pohovoru jednoho cloveka, kterej dostal jako zkusebni zadani takovej trochu vychytanejsi listbox (ve stylu miniatur v windows pruzkumniku). Krve by se ve me nedorezal, kdyz jsem zjistil ze udelal okno a do nej natvrdo pridal controly s labelama atd... zadnej datovej model, zadnej binding. Jen "nakresleny" pomoci komponent na okno.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Mate take podobne zkusenosti? Za posledni pul rok u nas bylo na pohovoru nekolik adeptu na WP8/Win8 app vyvojare a snad jen jeden dokazal spravne rict, co to je DependencyProperty... To jsou dnes vyojari tak nezkuseni, nebo vsichni "dobri" pracuji a nehledaji praci pres jobs.cz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam