• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    TENCOKACISTROMY: Což nehovoří zrovna ve prospěch dobře navrženýho frameworku, imho... :/
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Tak je rozdil navrhnout UI a naprgat to UI. Ono treba v takovym WPF se da kazda vec udelat asi deseti zpusoby.
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: spis je problem ze ui by nemel programator delat :) ale to je uz takova zazita vec u nas...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: asi je take obecne snazsi najit lidi, ktery jen kodi backend komponenty, kde je trida na vstupu a trida na vystupu, nez lidi, co umi poradne UI, IO nebo platform specific veci. Vyborny priklad je treba i vyvoj pro SharePoint, kde 90% znalosti je vedet, ktere API je jak rychle a "spravne", co je zabugovane a co je kde podporovane.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    RUTHAN: Na linuxu jsem to nikdy nepouzival. Na windows jsem to nainstaloval (ale asi to pujde i jen zkopirovat), neco v tom zkusil. Zjistil ze to funguje, zaradil jsem si do prihradky "to se muze nekdy hodit" a vickrat to nepustil.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Poptavka je vyssi nez nabidka, ale projekty jsou uz tak slozity, ze potrebujes nejen chytry, ale i zkuseny lidi. Ty jsou beznadejne rozebrany a na scenu se dostavaj lidi, ktery jsou spis koderi a misto lepeni javascriptu na webu se uz snazej matlat i na desktopovejch aplikacich. Desim se toho, az se dostanou i k server-side projektum.

    Meli jsme na pohovoru jednoho cloveka, kterej dostal jako zkusebni zadani takovej trochu vychytanejsi listbox (ve stylu miniatur v windows pruzkumniku). Krve by se ve me nedorezal, kdyz jsem zjistil ze udelal okno a do nej natvrdo pridal controly s labelama atd... zadnej datovej model, zadnej binding. Jen "nakresleny" pomoci komponent na okno.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Mate take podobne zkusenosti? Za posledni pul rok u nas bylo na pohovoru nekolik adeptu na WP8/Win8 app vyvojare a snad jen jeden dokazal spravne rict, co to je DependencyProperty... To jsou dnes vyojari tak nezkuseni, nebo vsichni "dobri" pracuji a nehledaji praci pres jobs.cz?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    KRUPPI
    KRUPPI --- ---
    TENCOKACISTROMY: jj ten tam mam prave nainstalovany. Kdyz jsem si vytvoril novy solution a mel v nem jen nunit testy tak je to naslo ale kdyz jsem pridal nunit test do toho solution kde jsem mel uz mstest tak to nefachalo. No nic přičtu to betě.

    MIZUKI: Resharper mi zas z nejakyho duvodu bud ty mstest testy hodi jako pending a nic se nedeje a nebo je prskoci :) No nic nebudu to řešit a pokusim se kolegu přesvědčit, že přejdeme na ten NUnit a převedeme tam i těch pár starých testů :)

    Každopádně díky za váš čas ;)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: To znamena co?, suse nainstalovat na jinym kompu a zkopirovat slozku?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KRUPPI: rekl bych, ze potrebujes NUnit Test Adapter - http://nunit.org/index.php?p=vsTestAdapter&r=2.6.1 pro vs2012 to je ale porad jeste beta
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    KRUPPI: tak jsem to zkoumal v praci a vypada to ze to vokno pres ktery to spoustim patri k resharperu, ten nativni test explorer nepouzivam
    KRUPPI
    KRUPPI --- ---
    TENCOKACISTROMY: No co jsem pochopil tak to funguje tak, ze se do vs instalujou pluginy na jednotlivý fw a pak se po buildu testy zobrazují všechny v tom test exploreru nebo jak se to view jmenuje. Nevím jestli teda není mozné používat jen jeden fw na solution ale zadnou zmínku jsem o tom na netu nenašel :(
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KRUPPI: na to bude asi jinej runner, ne?
    KRUPPI
    KRUPPI --- ---
    MIZUKI: jj
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    KRUPPI: atributy TestFixture a Test tam predpokladam mas...
    KRUPPI
    KRUPPI --- ---
    Zdravím, máte tu někdo s tím novým systémem pro spouštění testů ve vs2012? Začal jsem makat na jednom starším firemním projektu, kde kolega používá MSTest a jen ze zvědavosti jsem si do VS nainstaloval plugin pro NUnit a zkusil si napsat test v tom samém projektu, v kterém má testy on a vůbec se mi nedaří, aby se ten nový test po buildu objevil na seznamu testů tak jak by měl.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TENCOKACISTROMY: spíš právě že to dojde až do té fáze, kdy se to někdo snaží upotřebit ve skutečným světě :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SLUPKA: jde o to, ze mame od dodavatele nejaky .dll s jeho "internim know how" od ktere odmita pustit zdrojaky, zkratka mame pouze popsane obsazene funkce. A nad tim mame postavit nejakou aplikaci, ktera tyhle funkce bude pouzivat.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    RUTHAN: Normalne to funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam