• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    JANFROG: to se strasne tezko rekne - clarion generuje strasny mnozstvi kodu sam a ty do nej mas vice mene kompletni pristup (ale ne 100% - uklada to jako binarni soubor a ty mas jen mezi "logickejma" kusama kodu moznost pridavat svuj vlastni (kterej muze byt treba to, ze dalsi blok zakomentujes...) (sic!) s tim, ze dany app soubor se pri kompilaci roztrha na spoustu textovych clw (a dalsich) souboru ) - zaroven nema clarion nic rozumneho na pocitani LOC - takze jsem zkusil power shellovej tricek a vyslo mi +- 400 tisic
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    FONTAN: Jen pro zajimavost, jak je ta legacy vec velka (LOC)?
    FREELA
    FREELA --- ---
    Michal Altair Valášek:

    Rozhoduji se jestli se začít věnovat Javě nebo .NET. Co mi doporučíš a proč?

    Nauč se C#/.NET. Když třetinu nepochopíš a třetinu zapomeneš, budeš furt umět Javu.
    Což je mnohem serióznější odpověď, než jak to na první pohled vypadá. Java a C#/.NET jsou si velice podobné a z pohledu začátečníka prakticky stejné. Java je jednodušší v tom smyslu, že má méně konstruktů, "umí" toho méně, víc si tam programátor musí udělat sám. C# obsahuje spoustu syntaktických vychytávek, které nejsou stricto facto nezbytné, ale zpříjemňují programátorovi život.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FONTAN: za sebe jen nhibernate
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    zdar

    nevim, jestli to sem uplne patri, ale zkusim to - chystame se v praci prepisovat v c# (db bude MSSQL)a spol jednu legacy aplikaci (napsanou puvodne v necem, co se jmenuje clarion 5 se "souborvou databazi" posleze prepsano do neceho co se jmenuje clarion 6 s mssql).

    je to relativne hodne "oken" s business logikou. jde o system na financni spravu studentu v placene vzdelavaci instituci s radove desitkama tisic aktivnich (a stovkama tisic celkove) studentu, ale neni tam zadna extra velka veda. spoustu reportovani, posilani dopisu, emailu, smsek, skenovani dokumentu, integrace s telefonim systemem, s nejakejma bankovnima, importy plateb, zpracovavani kreditnich karet a podobne. urcite to ma byt desktop aplikace.

    moje otazka je, jake vy pouzivate 3rd party tooly (je vice mene jedno jestli placene, nebo free, ale urcite nejake, ktere jsou udrzovane) pri vyvoji podobnych typu aplikaci?

    pripadne subotazka - nedelate nekdo nekde, kde by meli zajem na necem takovem pracovat? (to je zatim velmi predbezna otazka - odhaduje se, ze by to bylo tak na 3/4 roku)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    FREELA: Pokud někde vidíš „⣓, tak si (pravděpodobně) prohlížíš data uložená v UTF-8, jako by byla v nějaké old-school kódové stránce (např. Latin-1). To se může stát například tím, že ten Razor template máš uložený v „UTF-8 without signature“, když má být v „UTF-8 with signature“ (viz File/Advanced Save Options).
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    FREELA: jak rika Mormegil, si ty zdrojaky projdi v hexa editoru, dost mozna je tam nejaky neviditelny bordel, nebo ty librovy znaky jen stejne vypadaj, ale jsou ve skutecnosti jiny.
    FREELA
    FREELA --- ---
    MORMEGIL: delam upravy v modulu pro Umbraco, takze ten bordel jsem zdedil.

    Jeden tempalte v razor tu chybu dela, druhy ne.

    Vyresil jsem to, ze to provadim v externi class a uz je to v pohode. Ale zajimalo by me, jak se tomu vyhnout. Jestli muzu pri debugu nejak zjistit "aktualni" kodovani => zmenit ho. Nevim jak se na to zeptat googlu. Ani na "â" jsem nenasel kloudnou odpoved. Vetsinou resi jak se toho zbavit pres regex nebo jak to nastavit na vysledny html. Ale v mem pripade maji obe html stranky nakonec utf-8.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    FREELA: Jak jako jednou to, podruhé to? Prostě máš nějaký bordel v kódování (ať už souboru se zdrojákem, nebo těch dat, co jsou v job.Salary), ukliď si to (nějaké ex post „ošetřování“ je nesmysl).
    FREELA
    FREELA --- ---
    na dvou mistech v kodu volam
    string salary = job.Salary.Replace("GBP", "£");

    jednou mi vrati "â£", podruhe spravne pouze "£"

    nejaky napad jak to lehce osetrit?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MAGDENZII: vtipní až za půdu, ale když se mluví o penězích, tak ticho:)
    MAGDENZII
    MAGDENZII --- ---
    Hledáme do týmu PROGRAMÁTORA. Více info zde –> bit.ly/strkrSDevGig . Pište do zpráv nebo na mail v dokumentu. Těším se na šikovné hlavičky!

    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Předběžný program MSFestu Praha k dispozici: http://www.ms-fest.cz/praha
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    Pěkný blog o C#/F#: http://blog.ploeh.dk/
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    FREELA: Dík za reakci.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    Tak vyřešeno -- ideální řešení (tedy pro mne): http://stackoverflow.com/a/21439310/2490538
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    FREELA: :) asi co nejvíce deklarativně -- XAML -- ne moc kódu v code-behind souboru -- tedy ideálně žádný -- neznám WPF zas tak dobře -- v Qt to je normálně v implementaci textového pole. Dík.
    FREELA
    FREELA --- ---
    UETOYO: co si predstavujes pod pojmem elegantne?
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    Má někdo tip jak elegantně umístit zástupný text (placeholder) do TextBoxu?
    PEPSIN
    PEPSIN --- ---
    PECA
    PECA --- ---
    PEPSIN: my používáme nini. Dělá to klasický INI fajly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam