Ahoj, začínám řešit jednu interní aplikaci do který se budou koukat lidi z různých zemí a řeším jazykovou kulturu v názvech prvků, popiskách atd. Chtěl jsem se zeptat jak se to řeší jinde.
Osobně mi napadlo, to řešit buďto přes web.config, key a value, nebo pomocí jiného zdroje, do kterého si bude aplikace sahat podle zvoleného jazyka, pro popisky (nadpis-5-cz=ano, nadpis-5-en=yes). Ale nějak mi to nepřijde úplně efektivní. Prozatím to řeším ve velmi malém měřítku, do 50-60 popisků, prozatím do 5 jazyků, ale raději se připravím, pro případ, kdy se šéf zblázní, zalíbí se mu to a bude to chtít používat na víc věcí a pak bych z toho mohl být dobře v ...abych se v tom vyznal. :D
Ideální by bylo kdyby se dalo pomocí System.Configuration.ConfigurationManager.AppSettings("xxx"). Nebo podobně jednoduchým způsobem přistupovat do vlastních konfiguračních souborů. Třeba cz.config, en.config atd to by se mi moc líbilo :D. Bez načítání do datasetů, nebo parsovat nějaký texťák do pole, ze kterýho vybírat, prostě si jen hrábnout do konfiguráku pro daný jazyk.
Snad mi jako neumětela neukamenujete za amatérský kraviny.