• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    NECROMAN: asi nejlíp RDP a nastavit sdílení lokálního disku. Případně PowerShell a remoting
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, jak stáhnout z Azure Virtual machine 5GB soubor? Našel jsem jen možnost stáhnout celé 128GB VHD, což mi přijde jako hloupost.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MORMEGIL: Tak záleží v čem je to API vytvořeno. Pokud je to Rails, Django, ASP.NET, tak není vůbec těžké vygenerovat CRUD kontroléry z šablon a využít datovou a doménovou vrstvu znovu. V případě, že je to něco jednoduší typu Express nebo Sinatra, tak je pak asi lepší SPA.

    Ale udělat dobré SPA je strašně těžké. Spoustu toho co vidím na webu je extrémně pomalé, routing v některých případech zlobí apod. rovněž autentifikace a autorizace není sranda. JWT má spoustu problémů, hlavně kde ho v tom prohlížečí uložit?
    FREELA
    FREELA --- ---
    Mozna jsem objevil ameriku, ale tohle je super:

    C# Online Compiler | .NET Fiddle
    https://dotnetfiddle.net/
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    MORMEGIL: Tak ono teoreticky když člověk má hotové REST API, tak udělat SPA
    Tak to děláme, ale opět to chce někoho, kdo rozumí JS, hlavně tedz nějakýmu frameworku -- pořádně -- docela problém :)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    ROTTWEILER: Tak ono teoreticky když člověk má hotové REST API, tak udělat SPA, které jen volá tohle existující REST API by mělo/mohlo být jednodušší než psát to celé znovu včetně backendu. Teoreticky. (Bohužel realita dnešních JS frameworků až tak růžová není, obávám se.)
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    ROTTWEILER: "Nemá cenu se vrhat do SPA pokud s tím clověk nemá zkušenost a chce něco jednoduchého." Jo to je pravda -- aby to nevyznělo, že říkám opak. SPA není vůbec třeba.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    UETOYO: Dneska něco udělat v JS je fakt někdy jednodušší.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    ROTTWEILER: Jaký SPA, nic o SPA jsem neříkal. Já teď dělám spíš v Pythonu, ale tam si všechno radši uděláme v JS, kromě routování -- to prostě děláme přes templatovací systém. Není to SPA, ale co má být zpracované na friontendu to se udělá už tam a na backendu se to maximálně validuje, žádný maštění logiky v template systému.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    UETOYO: Nemá cenu se vrhat do SPA pokud s tím clověk nemá zkušenost a chce něco jednoduchého. I v případě, že s tím člověk má zkušenost, tak i tak bych doporučoval zvážit dvakrát zda to má smysl.

    TOOMIX: Pokud máš jednoduchý web, jdi do Razor Pages. Vždy to můžeš později předělat do MVC, ale Razor Pages jsou super pro jednoduché weby.
    PEPSIN
    PEPSIN --- ---
    Kdyz uz se tady bavime o AS MVC, ted se zabyvam prechodem z klasicke na Core verzi. Mam rozectenou MS dokumentaci, not bad, ale trosku zmatene. MAte nekdo tip na slusny tutorial? (uz jsem tu v minulosti dostal velmi dobre tipy :-) )
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TOOMIX: mezi mvc a razor je jen drobný rozdíl ve struktuře controllerů - mvc má oddělené modely a controllery, razor pages má model a controller spláclé do jednoho VM (a ten model je tamčasto jako nested třída). Jde spíš o preference každého jedince, pro začátečníky či menší projekty je nicméně Razor Pages jednodušší, aniž by tím nějak trpěla funkčnost (obojí umí to samé)
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    TOOMIX: A taky je tu Fable + Elmish-- pokud bys chtěl něco fakt robustního :-) což tedy trochu pedpokládáa namočit se do F# -- což můžu jen doporučit: https://kunjan.in/2018/03/opinionated-fable-architecture-and-performance/
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    TOOMIX: Proč zavrhuješ JS? Je to jednoduchá cesta jak nemíchat backend a frontend. Jinak je tu i Blazor: https://blazor.net/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám hotový REST API v .NET Core 2.1 a přemýšlím, že bych vedle toho ještě udělal nějaký jednoduchý web. Víceméně by tam bylo jen menu a tabulky s daty, co API poskytuje. Rozhoduju se mezi MVC a Razor Pages a nemůžu se rozhodnout. Angular JS zavrhuju rovnou, javascript nechci. Čemu byste dali přednost vy?
    BONDA
    BONDA --- ---
    SUK: Klidně oboje.
    SUK
    SUK --- ---
    BONDA: Jakoze C++/CLI v linuxu? Nebo cisty C++?
    BONDA
    BONDA --- ---
    Nemáte prosím někdo doporučení na příručku programování C++ v Linuxu? Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    WPF a WinForms je Open Source
    Announcing Open Source of WPF, Windows Forms, and WinUI at Microsoft Connect(); 2018 - Windows Developer BlogWindows Developer Blog
    https://blogs.windows.com/...-windows-forms-and-winui-at-microsoft-connect-2018/#lBvUzkFoL3KSY4Ir.97
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JERMES: Nemel bys lepsi se zeptat na to, s cim nemuzes hnout, aby te nekdo naved spravnym smerem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam