• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    VLAC: A s čím máš přesně problém? S C# jako takovým nebo Unity? Nestálo by za to sehnat někoho na spolupráci na projektu. Gopas je děsně drahej, kdyby mi školení neplatil zaměstnavatel asi nikam ani nejdu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ELECTRICKOTA: Ja do WPF taky moc nevidim, ale nedalo by se to resit nejakym stylem na tom okne s triggerem na property isFocused, kde budes tu rozmazanost nastavovat?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Chlapi rada, existuje cesta jak ve WPF či UWP nastavit oknu acryl, ci jakkoliv jinak rozmazle pozadí, aby bylo permanentní a neskakalo do fallback color pokaždé když okno ztratí focus? Mám to na applu co bude ležet na ploše s počasím a nějakými ovládacími prvky k arduinu. V C# uz něco umim ale wpf/uwp se topim teprv tyden. Diky
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MORMEGIL: Přes něj to nejde.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    MAIMONIDES: Netuším, ale on jen nějaký problém to udělat normálně přes RSACryptoServiceProvider?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    c# Raw rsa decrypt aka rsa decrypt bez paddingu s klíčem ze smartcard providera. Tuší někdo nějakej trik, který neobsahuje p/invoke?
    VLAC
    VLAC --- ---
    ROTTWEILER: Udemy je jeden ze zdrojů, podle kterého jsem dělal tutor :). Jsem grafik, tzn asi natvrdlej, prostě mi některé věci nedocvakávají. Ale bylo mi ještě odjinud doporučeno toto, tak to zkusím, je to jeden den, tak snad mi to pomůže https://www.itnetwork.cz/csharp/zaklady/kurz-skoleni-doucovani-zakladu-csharp-net
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VLAC: Koukni na Udemy, dají se tam najít dobré kurzy. Pokud budeš mít otázky i potom, tak se zeptej na internetu nebo si zaplať jen konzultaci s někým přes Skype.
    VLAC
    VLAC --- ---
    VITI: Jde mi o programování v Unity3D. Youtube a další zdroje jsem samozřejmě prošel a dělal pár tutoriálů, ale něco mi nedochází, takže z toho důvodu hledám kurs naživot
    VITI
    VITI --- ---
    VLAC: tezko rict co hledas. Youtube si prozkoumal? tam jsou sikovni vysvetlovaci.
    VLAC
    VLAC --- ---
    TOOMIX: Díky. Levné to není, chci to čistě pro sebe, ale asi lepší, než tím zabít půl roku a nedostat se na takovou úroveň vědomostí :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLAC: záleží kolik do toho chceš vrazit, Gopas dělá fajn školení

    Kurzy programování jazyk C# | Počítačová škola Gopas, a.s.
    https://www.gopas.cz/Kurzy-programovani-jazyk-C.aspx
    VLAC
    VLAC --- ---
    Zdravím, neměl by někdo prosím tip na kurz C# v Praze? Učím se pomalu a dospěl jsem k názoru, že živé vysvětlení by mi dost pomohlo
    INTER_MAN
    INTER_MAN --- ---
    Ještě k paralelnímu programování bych dodal
    PostSharp Threading – PostSharp
    https://www.postsharp.net/threading

    Dá se pomocí toho označit jakým způsobem se má k paralelnímu volání metod v každém datovém typu přistupovat a není pak třeba řešit konkrétní implementaci. Taky to jako vedlejší efekt pomáhá lépe strukturovat kód.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SAJAGI: použivá se LifestyleScoped ; windsor si tam přidává nějaký middleware, který zajišťuje vytvoření & rušení toho scope tak, aby to odpovídalo cca per webrequest style. Nebo si to napíšeš sám, což jsem kdysi dělal, když ještě ta podpora nebyla out of the box
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Věděl by někdo, jakým způsobem se u Castle Windsor přiřadí per-webrequest lifestyle pro ASP.NET Core MVC? (to Core je důležitý)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MORIARTY: ber to tak, že počáteční prvek má index 0, a pak můžeš jít buď na následující (1), nebo předchozí (-1) ...a pak ti sedí i případné přetečení pokud bys to měl jako kruhový buffer.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ARANIUS: nene, koukni na ten muj obrazek. Jsem to hned zkousel a ^1 vrati prvni od konce, takze posledni, je to jako v Pythonu, kdy se posledni prvek vrati pomoci indexu -1. Proste misto minusu je ^ a to je cely
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    MORIARTY: Ak som ten článok cital korektne tak posledný prvok je ^0, ^1 by mal označovať predposledný prvok ;)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Vtip je v tom, že poslední prvek není ^0, ale ^1? To je trochu nekonzistentní, když pak u pětiprvkového pole je poslední prvek pole[4], ale první je pole[^5] :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam