LARS_GUNNER: Nevím no, psal jsem hodně dlouho v C# a v poslední době jsem zkusil Python, malý projekt stránek ve Flasku a jako jo, vplul jsem do toho rychle, ale nějaký větší věci bych stejně mnohem radši dělal v C#.
Může to být samozřejmě praxí, ale některý ty věci na Pythonu jako třeba odsazení místo závorek, na který si musíš dávat dost bacha když kopíruješ kód, mě celkem iritovaly. Pak taky teda nevím jestli je na to nějaký lepší IDE než mám já VSCode, ale oproti Visal Studiu od MS je to fakt slabý, co se týče podpory pro psaní kódu.
Další věc, že se ten program většinou v pohodě pustí s chybou a spadne až když jede, to mi nepřijde pro začátečníka moc user friendly.
Neskutečný bordel je obávám se právě to, co tam začátečník bude mít, než získá nějaký ty návyky a disciplínu.
Prostě pro začátečníka mi přijde C# jasnější, proměnné tam mají svůj typ, když strkáš do funkce něco, co tam nepatří, tak tě to hned upozorní. Použití základních knihoven mi taky přijde víc user friendly v C# a Visual Studiu, kde ti to hned nabízí možnosti. Prostě komfort, kterej teda u Pythonu rozhodně nezažívám. Ale jak jsem psal, může to být všecko jenom tím, že jsem na něco prostě zvyklý a z Pythonu mám kulturní šok. :)