• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LARS_GUNNER: Problem je, ze v "high level" (pokud ti dobre rozumim) se veci meni rychle, je tam celkem fluktuace takze firmy hleda lidi, co proste umi to co aktualne pouzivaji (chteji pouzivat) protoze nemaji (nechteji) cas nekoho neco ucit. Alespon tak to vidim ja.
    Takze muj pristup je presne opacny, norim se hloubeji, vic a vic low-level veci. Tam je situace stabilnejsi, veci se nemeni tak rychle (jeden by rekl, ze skoro vubec :-) a veci trvaji dlouho a je cas se ucit.
    Ale je to sazka do loterie zrovna tak jako sazet na "high-level". Snad se mi to nevymsti :-)
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    TROGLODYT: Jde o to se z oboru, který je dle mého na ústupu, dostat někam dál. V high level nehledám větší plat, ale lepší zázemí a metodiku, profesní posun.
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    LARS_GUNNER: kombinace junior + home office asi neni uplne sikovna ....
    Jinak neverim ze bys (kdyz mas zkusenosti s programovanim) mel problem praci najit.... programatori chybi opravdu uplne vsude.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    OODOOW: Ano, ale pravdou je, že jsem se ucházel zatím jen málokrát tady v okolí a nezkoušel větší města s možností home office.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    OODOOW: A jak je to s věkem? Včera jsem to řešil s kamarádem programátorem, kterej mi řikal, že sice chyběj a že berou klidně začátečníky, ale do 30 let. S věkem 38 už mě odrazoval.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    LARS_GUNNER: Opravdu tě všude odmítli? Co vím, tak berou i začátečníky třeba zatím na pozici testera a pak může přejít na programátora, když zjistí co a jak. Programátorů chybí spousta.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    SRNECEK: Je to složitý dotaz. Mám 10+ let praxe v programování pro embedded systémy a automatizaci, kdy jsem se věnoval přímo zákazníkům a hodně cestoval. Teď už z osobních důvodů cestovat nemohu a tak jsem tam, kde ty. Jenže nemám VŠ vzdělání a i s odpovídající praxí a chutí se učit novým věcem, mě zatím všude odmítli. Studovat VŠ dálkově pro mne nepřichází v úvahu. Než abych se učil nějaké knihovny a datloval si aplikace, které mi k ničemu nejsou, chtěl jsem zajít přímo do nějaké firmy a začít se učit jejich "pracovní prostředí". IMHO je dost těžké přijít někde a "hned začít produkovat", protože úplně jiné nároky bude mít pozice C++ low level specialisty na komunikační protokoly a např. C# testera pro frontend aplikace.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SRNECEK: Myslím před tím.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    MAIMONIDES: Ted nic, stahl jsem si na Udemy JAVA kurz a zacinam se divat.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Nebylo by na téma rekvalifikace do IT dobrý možná založit nový auditko? Imho je to tu dost OT, dotazů bude dost. Ostatně i mě to zajímá.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SRNECEK: Co umíš teď?
    JINX
    JINX --- ---
    SRNECEK: To zalezi co chces delat. Jestli ti staci webovky v nejakem korporatu tak C# nebo Java. PHP bych se vyhnul. Python leda ze bys chtel delat Django (pokud data science a podobne veci tak s tim nemam zkusenost u lidi bez CS vzdelani). V kazdem pripade u webovek bych zacal JS+HTML+CSS pripadne nejaky frontend framework.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, rad bych se naucil programovat a popr. si rad zkusil nalezt nejaky prijem. Neocekavam, ze se dopracuju na spickovou uroven, ale prijde mi,ze trh je otevreny lidem, kteri mohou mit limitovanejsi znalosti. A tak hledam jakym jazykem zacit, zvazuju vlastne Python, PHP, JAVA. Mohl by nekdo poradit, jak se zorientovat a dle toho udelat vyber - samozrejme jsem otevreny i jinym jazykum? Dekuji.
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    MAIMONIDES: berou lidi co maji aspon 3,5+ let zkusenosti, rikaji tomu Senior :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SUBVERSION: Senior, za ty peníze? Proč?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZBYNEK: No o tyhle útržkovitý informace mi právě moc nejde. Stačil by mi příklad toho, na co jsem se ptal. Jeden kompletní... To je to co se mi nedačí najít.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LIQUID_SOUND: Pokud se má přepsat pole ve "vstupní" proměnné, pak v definici funkce musí být před parametrem "ByRef".

    public sub prepis_pole(ByRef pole as integer())
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Měl bych začátečnickej dotaz. Nedaří se mi napsat syntaxe ve VB.net pro jednoduchou funkci, která zpracuje celý pole jako parametr. Mám to ve skriptech a nějak to z nich nechápu. Všude nacházim odděleně pole na vstupu a pole na výstupu a nikde kombinaci obojího tj. že se funkcí načte a vrátí resp. přepíše celý pole. Neposlal byste mi někdo jinej, doporučenej zdroj popř. i třeba odkaz na jiný pdf skripta? Díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam