• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    FREELA
    FREELA --- ---
    Zdravim. Hledam po sedmi letech novy projekt (.NET Core/C#) a vubec nevim "jak to ted chodi" :) Poradite nejaky server nebo spolehlivou agenturu?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    kdysi sem nekde narazil na plugin/addin/tool do VS, kterej rozsiroval callstact pri debuggingu. Delalo to jakousi takovou mapu, bylo mozne videt na jedne obrazovce vzdy cast kodu kolem jednotlivych breakpointu v ramci callstacku. Nevedel by prosim nahodou nekdo? Diky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    The Awesome New LINQ Methods Coming in .NET 9!
    https://www.youtube.com/watch?v=l5RA_x-WbC8
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MORIARTY: jedu / jedeme azure a je to bezproblémové. Jen je třeba správně škálovat nebo seskupovat do app plánů, aby člověk neplatil zbytečně moc. Jak to má miliony featur, tak je něco nastavit je výrazně nepřehlednější než u nějakého obyč reského webhostingu.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Ahoj, máte nějaký zkušenosti s nějakým hostingem? Doteď všechny naše webový aplikace hostujeme buď u zákazníka a nebo na našich win nebo linux serverech, ale přemýšlíme, jestli by nebylo jednodušší, bezpečnější a nebo levnější hostovat to někde jinde, třeba v azure. Asi se bude jednat jen o nové aplikace, které plánujeme dělat v Asp.Net Core 8.0 / MSSQL
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Novinky v C# 12 a .NET 8: Collection initializers, vylepšení lambda výrazů a atribut [Experimental]
    https://www.youtube.com/watch?v=wilBp8Ix9k0
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    TOOMIX: ja myslim ze winforms budou v day 3
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    jn, winforms by byly fajn. WPF jsem nikdy neprisel na chut... obecne mi prislo, ze funkcni pouzitelny GUI framework pro NET snad neexistuje, nastesti jsem to uz hrozne dlouho nepotreboval ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA: na MAUI prechazime, protoze konci Xamarin a potrebujeme vyvijet pro Android/iOS, ale nas WinForms framework fakt prepisovat nebudeme, o to vic me mrzi, ze na to M$ kasle
    URZA
    URZA --- ---
    TOOMIX: teď tlačí MAUI.. ani ty GUI frameworky už moc nesleduju, poslední WPF jsem psal už před lety a dnes už buď console nebo web.. ale WinForms a WPF maj prostě smůlu že nejsou multiplatformní a nikdy nebudou..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA: za mě škoda, že upozaďují windows forms a nedělají na tom žádný vývoj. Přitom to není vůbec mrtvá věc hodná zapomnění
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA
    URZA --- ---
    My favourite bag is ConcurrentBag.

    ..no nic, jdu zas programovat 🖐

    Ale jinak, co říkáte na .net 8? Za mě super.. z toho Blazoru mám radost - server side rendering + auto mode + možnost renderovat blazor do stringu .. pecka.

    Včerejší stream z představení .net 8

    .NET Conf 2023 - Day 1
    https://www.youtube.com/watch?v=xEFO1sQ2bUc
    JINX
    JINX --- ---
    Chapu možná jsem to měl hodit do Python auditko. Každopádně jiný jazyk nemůžu použit kvůli závislosti na knihovnách. Zatím to vypadá ze Qt bude cesta nejmenšího odporu i když tam mám dost výhrad :-)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JINX: A python ma i Qt... Pak je tu electron a kdo vi či ještě. Ilunnas padlo rozhodnutí, že už nic neděláme jako desktop, ale pouze do webu...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JINX: no jednoduchou gui appku udelas i powershellem a ten tak slozitej neni 🤷‍♂️
    Pokud to nemusi bejt vylozene .net, tak je moznost zkusit Godot. Je to sice herni engine, ale gui si tam naklikas rychle a jeho skriptovaci jazyk je hodne podobnej pythonu
    JINX
    JINX --- ---
    Kdysi dávno byly dost populární dynamické skriptovací jazyky typu Groovy. Potřeboval bych prototypovat jednoduchou GUI appku v .net ale nemám moc prostoru učit se C#, vím ze existovalo něco jako IronPython. Jaké možnosti má dnes člověk když chce použit Python místo C#? Je potřeba dávat si na něco pozor? Vím ze kromě IronPythonu existuje ještě PyO3 a PyWren používáte to nekdo?
    URZA
    URZA --- ---
    Tak jsem konečně dockerizoval všechny moje produkční asp.net core aplikace. Bye bye Windows Server. Stýskat se mi asi nebude :)

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAVA: napada me si po signalr posilat ty notifikace, ze je soubor pripraven s nejakym ID a ty data pak posilat po nejakem http endpointu (download endpoint na zaklade toho ID).
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Mam obecny dotaz - mam server ktery na zaklade nejakeho pozadavku s meho servicu vygeneruje soubor a posle mi ho (pozadavky muzou byt i rychle po sobe, takze muze dorazit nekolik vysledku "najednou"). Jaka technologie by byla nejvhodnejsi na prijem hlaseni o uspechu / failure a prijem toho souboru ?
    Soubor je radove desikty mega CSV, coz uplne neni pro SignalR.
    To ze by ten server ulozil soubor nekam na sdilenou slozku neni z urcitych duvodu preferovane reseni. Napadla me Solace ale ta je zase v danem prostredi dost slozita na nastaveni.
    Resili jste neco podobneho prosim ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam