• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    ZEBRA: diky!
    JUGGLER
    JUGGLER --- ---
    marihuana jako lek? uzivam pravidelne... :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    JOHNNY: Taky shánim info o možnostech mari ve spojení s chemoterapií...

Jinak VŠICHNI mají práva na nástěnku, budu ráda, když tam budete házet zajímavé odkazy na recepty, studie atd. Thx
    ZEBRA
    ZEBRA --- ---
    T_RAVEN: Prášek z konopí
    Ručně rozdrcené listy a šišky samičích rostlin konopí dáme asi na 10 minut do elektrické trouby zahřáté na 100°C. Usušený materiál poté rozemeleme na prášek v elektrickém tříštivém kávomlýnku tak, aby měl konzistenci jako koření mletá paprika. Prášek je takto připraven ke konzumaci. Skladujeme jej nejlépe ve skleněné nádobce s víčkem na závit při teplotě do 15°C, maximálně po dobu 3 měsíců. Prášek je možné zamíchat do jídla nebo pozřít přímo a zapít tekutinou. Užíváme jej jednou denně večer, v množství, které se vejde na špičku kulatého nože. Dochází-li po konzumaci k pocitu omámení, je nutné dávku snížit. Léčebná kúra trvá maximálně 90 dnů. Po ní je nutno léčbu na 14 dnů vysadit a sledovat reakci organismu. Jestliže během těchto 90 + 14 dnů nedojde ke zlepšení, je tato léčba nevhodná.
    Použití při: Parkinsonově chorobě, roztroušené skleróze, glaukomu a v dalších případech, kdy příčinou nemoci je nemocná nervová buňka.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    oprava, lecivy potencial je nezanedbatelny, spis mi slo o celkove vyuziti, ale koukam, ze uz tu jedno takove auditko je, tak se presunu tam

[ Prumyslove vyuziti technickeho konopi, aneb vyrabime papir, textil, kyslik, energii atd..... ]
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    imho je trochu zbytecne auditko marihuana jako lek, ackoli jako jine byliny ma sve siroke upletneni, spis bych se zabyval konopim jako takovym, me treba zajima jako potravina, konopna semena maji napr. vysokou vyzivovou hodnotu
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    PELDA: mozno preto ze THC nieje az tak uplne legalne narozdiel od pampelisky? podla mna je o tomto dobre hovorit. predstav si ze by si bol chory, a liek ktory Ti pomaha by bol ilegalny a nedostupny...mna osobne by to celkom sralo, aj keby mi doktori ponukali synteticke lieky ako nahradu.
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    mohl by mi nekdo poslat link(pokud mozno cesky) na nejaky fundovany nazor o lecbe konopim na rakovinu, nebo spis rekonvalescenci z chemoterapie?
    dekuju, snazim se presvedcit babicku,ze ji to pomuze,lec trpi neinformovanosti a strachem z neznameho(a desiveho ;)
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    PELDA: Protoze to je poutavy fenomem. Pampeliska je v tomto ohledu naprosto nezajimava.
    Ja pochopitelne nevim, jaky ma zakladatel s touto diskuzi zamer, ale prijde mi velmi komicke, ze existuji lide, kteri tvrdi, ze marihuana je vselekem (viz ten odkaz, co jsem sem daval) a zaroven lide, kteri jakykoliv pozitivni vliv konopi striktne odmitaji. Mne to prijde zajimave, pokud Tobe ne, tak asi pro Tebe tato diskuze neni urcena.

Jinak, kdyz odhledneme od toho, ze uzivatele marihuany ji nekriticky glorifikuji a vyzdvihuji jeji udajne blahodarne ucinky na nespocet zdravotnich problemu, existuje pochopitelne i jina souvislost mezi zkurovanim se a potencialnim medicinskym vyuzitim. To, ze THC je latka, ktera neni v lidskem tele "inertni", vede jak k rausi tak k potencialnimu vyuziti v medicine. Pampeliska zadnou takovou latku (v nejakem rozumnem mnozstvi) neobsahuje, nema proto ani jeden z techto atributu.
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    zajmalo by me pouziti marihuany na parkinsonovu chorobu. nasel sem akorat http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3pcanz2.html#2e kde kdyz pominu duveryhodnost neni moc jasny davkovani a zpracovani rostliny
    PELDA
    PELDA --- ---
    zajímalo by mě, jestli by vznikla tato diskuze (a stovky podobných...) , kdyby se nedalo marihuanou zkouřit.

proč tu není diskuze např. "pampeliška jako lék"... ?

proč to vůbec řešíme?
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    Je marihuana lék?
    1.4.2005
    Doc.MUDr Oldřich Vinař, DrSc.
    http://www.akademon.cz/article.asp?source=mari
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    Cannabis link to mental illness strengthened

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn3098
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam