• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    LUKEH: no takovych pripadu je urcite vic a neni to zadna vyjimka
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    zkusim najit....asi pred rokem sem cetl o nejakym cechovy kterymu slusne jeblo jenom z huleni,musi denne brat antidepresiva a prasky na spani.je to nejakej VS student a myslim ze o tom ma web.bylo to opravdu jenom z huleni,zadna kombinace.slo o to ze k tomu proste mel nejakou predispozici....
    JUGGLER
    JUGGLER --- ---
    travu kourim od od cca 14ti a zadnou poruchu nepocituji
    trosku pamet zlobi, ale to uz od malicka
    a kdyz se zkourim tak jsem pomalejsi
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _B2SPIRIT_: za mych mladych let jsme kourili travu jasi tak od osumnacti. nicmene uplne bez rizika to neni me to nakoplo mensi poruchu, neco z okruhu panickej poruch. ovsem u me nelze mluvit o ciste uzivani THC :-)
    to koureni nactiletych je podle me velice spatnej trend, uz jen z tech osobnostnich duvodu, bohuzel nevim co s tim, nejsem zastance represe. Ale problem sorry v droze je, proste je to latka ktera je pro teens nebezpecna, a pro starsi uz min rizikova, stejne jako alkohol, jinej bude clouvek ktery si zvykl pit 1 pivo denne od dvanacti a jinej kterej jedno pivo denne od osumnacti.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ad thc + schiza
    jen tak namatkou
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/clovek/_zprava/274739
    oproti
    http://www.blisty.cz/art/26723.html

rozhodne jde o diskutovane a zkoumane tema, ne jedna pani povidala,,,
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    _B2SPIRIT_: taky jsem o tom nikdy neslyšela- že by někomu hráblo JEN z hulení... Vždycky v kombinaci s houbama bo LSD... Ale neřikám, že to není možný...
    HLEN
    HLEN --- ---
    _B2SPIRIT_: rikam .. zdroj ? ... na "jedna pani povidala" v mnozstvi smyslenejch informaci o drogach co sou ve vzduchu uz nedam
    HLEN
    HLEN --- ---
    _B2SPIRIT_:hele to s tim blbnutim mi nejak oduvodni (nejakej zdroj infa nebo tak)...protoze ja neznam jedinyho cloveka co by mu jeblo z travy a ani sem o nikom neslysel ...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    YBUKO: Já osobně s roztroušenou sklerozou zkušenosti nemám, ale zrovna dnes to tam ten pán říkal... viz [ SCHIFFI @ Marihuana jako lék ] 4. řádek... Jinak nástěnka- konopný prášek...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SCHIFFI: jj, choval se uplne pohodove, a po celou dobu udrzel moji pozornosti i kdyz mluvil o tech chemickejch vecech, kterejm temer nerozumim :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    TENCOKACISTROMY: jo- to bylo fakt roztomilý, jak se "přiznal"... :) A pak, že by to bylo nepedagogické :D prostě na svůj věk fakt kapacitní kabrňák ;)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SCHIFFI: jj, presne tak to bylo.
    to shrnuti na zaver je presny. klidne tam moh dat misto sklenice vody to pivko, jak puvodne chtel :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    s těma varlatama to tam působí, páč tam jsou ty kanabinoidní receptory- řikal že jsou hl. v mozku a varlatech :)

Molekulární posel, kt. hraje roli v bolesti, paměti, plodnosti a dál jsem to nestihla...

S tou ztátou paměti jsem to pochopila víceméně stejně- řikal, že dochází k prodloužení vyhaslosti paměti a že by to mělo pomáhat právě u PTS

S tim alkem jsem mu taky moc nerozuměla- jen jsem pochytila, že výsledky jsou nadějné... že to nějak snižuje touhu po alkoholu...

A ještě mluvil o hepatické encefalopatii, což je nemoc jater- že to tam taky pomáhá- víc jsem nestihla...

A citace jednoho jeho mladého kolegy (jméno si bohužel nepamatuju):

Co způsobují endocannabinoidy?
    Odpočívej, jez, spi, pusť to z hlavy a chraň se :)

TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    doplnim jen, ze pusobi i v rozmnozovacim systemu ( mluvil o varlatech, nevim jak to je u zen ), ale nic o lecivych nebo skodlivych ucincich nepovidal = asi se to jeste nevi

funguje anti-stresove ( ale ne anti-depresivne )
    nezpusobuje respiracni, ani karidovaskularni vedlejsi ucinky

taky rikal o pozitivnich vysledcich pri lecbe alkoholismu, ale to jsem mu zrovna moc nerozumel

// a pak tam rikal ( a mel napsano v prezentaci ) ze ten Anandamid ( takze i fixl z travy ) je "Molekularni posel, ktery hraje roli ......" a dal to nevim. Nemate to nekdo napsany?

pred zaverem jeste povidal o tom, ze to ovlivnuje pamet. resp. vyvolava "zapominani" - on tomu rikal "vyhasnuti". Mluvil o potencilu pro lecbu post-traumatickejch psychyckejch problemech, kdy by se teoreticky touhle cestou dala ta problemova vzpominka nucene zapomenout. Nebo aspon tak jsem to pochopil.

Opravte me, kde se pletu :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    GHIVERAN: jukni, určo by to tu nepřišlo nazmar :) On na tý Hebrejský univerzitě ještě učí )jak jsem pochopila...) http://www.netencyclo.com/cs/Anandamid
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    jj. Lumir Hanus, Olomoucka kapacita na konopi jaxvin;) taky jsem byl na jedne jeho prednasce kdyz byl u nas na fakulte...fakt dobrej typos...byl v Izraeli kde delal v jedne labce s Mechoulamem etc...mozna bych nekde vyhrabal i ze par pdf od toho pana...zkusim se podivat...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Jo a ještě se zmiňoval o konopné kaši, která se před 100 lety vařila dětem na Moravě- prý je strašně zdravá, ale recept nevim... :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    TENCOKACISTROMY: jo, asi to tak je... Mám z toho takový zmatenější pozn. a koukám teď na to... Takže dík za ujasnění ;)
    Jinak ještě takovej malej přehled, na jaký všechny neduhy se konopí dá využít:
    - prevence dávení a zvracení způsobené cytostatiky (u dětí 100%, u dospělých velké %)
    - podpora chutě k jídlu = anorexie, u rakoviny, AIDS...
    - analgezie- bolesti u rakovině, pooperační bolesti
    - snižuje spasticitu= při skleroze, dětské mozkové obrně, poranění míchy
    - snižuje nitrooční tlak= zelený zákal
    - protikřečové účinky= epilepsie (mám vyzkoušeno i na menstruační bolesti)
    - choroby pohyb. ústrojí= Touretteuv syndrom, obrna
    - rozšiřuje bronchy= pomáhá při bronchitidě
    - neuroprotektivní účinek...

Pokud si ještě někdo, kdo byl na přednášce na něco vzpomene, budu ráda za doplnění :)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SCHIFFI: rikal, ze urcitejma latkama se to da resit. jiny jeji latka tu dusevni poruchy zase zvyraznujou
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    ANKETKA
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Tak jsem byla na zajímavé přednášce o konopí, kde mimo jiné přednášející prof. Hanuš říkal, že konopí může léčit pozitivní schizofrenii, což mě docela překvapilo... :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam