• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    ACIDSPIRAL: Hmmm tak to by stálo za průzkum...

HLEN: Technicky to je logický... Ale to by byly furta nastydlý třebas kuřáci... Nemyslim si že by zanesenost plicních sklípků měla co do činění s imunitou... To už bych spíš viděla že huliči víc žerou a proto maj organismus v lepčím stavu;)
    ACIDSPIRAL
    ACIDSPIRAL --- ---
    ZUZIPA: neco na tom bude,mam kamarada,kterej mival porad naky chripky a kdyz se z nej stal "hulic", tak je nemocnej mnohem min...
    HLEN
    HLEN --- ---
    ZUZIPA: no zrovna chronicky koureni konopi a cehokoliv tvoji imunitu spis oslabuje (teda hlavne proti ruznejm nachlazenim a chrobam pri kterych mas zahleneny prudusky), protoze mas plice plny bordelu z toho koure a kazdej zanet se hur leci .... ale nekde jsem se docetl, ze konopi obsahuje latky, ktery pomahaj odbouravat nektery typy karcinogenu ....
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    A ještě jeden návrh na debatu - někde jsem zaslechla, že kouření konopí podporuje imunitu... Přítel přestal kouřit (cca měsíc to je) a teď jede už asi 3-tí kolo chřipky (předtim byl nemocný tak 1x za 2-3roky...) náhoda nebo to má spojitost s vynecháním konopných produktů?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    ZUZIPA: Jo už jsem zjistil, že na každého individuálně je efekt jiný, mnohdy i zcela opačný. Zajímavé, jak říkáš.

Nicméně ohledně efektu na fyzickou výkonnost se shodneme..
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SLAPPY: Zajímavé... Já mam třeba kolikrát pocit, že kouření konopí u mě právě pocity beznaděje a bezvýchodnosti vyvolává, z toho mam pak deprese atp. Jinak znam vícero lidí, u kterých konopí utlumilo právě agresivní chování a hyperaktivitu...

A k něčemu trochu jinému. Dříve jsem měla pocit, že konopí přispívá k uvolnění organismu po náročném fyzickém výkonu (posilovna). Ale teď jsem kouření hodně omezila a názor jsem zcela otočila - sice to v ten moment uvolní a zrelaxuje, ale v dlouhodobém měřítku je to spíše škodlivé (regenerace svalová je utlumena a výkon druhý den je o poznání horší). Také u mě klesala motivace a soustředěnost.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    ZUZIPA: Deprese, neovladatelné emoce (např podléhání hněvu apod), pocity benaděje a bezvýchodnosti.. řekl bych, že některé příznaky odpovídali maniodepresivní psychóze, ačkoli to je jen můj předpoklad, u žádných psycho-doktorů jsem nebyl.
    Shizofrenie ne, tu to pokud vím má spíš tendence vyvolávat.
    HLEN
    HLEN --- ---
    Dobrý den,

srdečně Vás zveme na přednáškové turné o nejnovějších poznatcích ve výzkumu kanabinoidů a léčbě konopím, které se bude konat od 10. října v České republice!

Během dvou týdnů se v České republice uskuteční řada besed, jejichž hosty budou Chuck Jacobs, asistent Jacka Herera (dlouholetý asistent nejvýznamnějšího amerického propagátora všestranného využití konopí), Rick Simpson (objevitel léčivého využití konopného výtažku proti rakovině a dalším nemocem) a Lumír Ondřej Hanuš (významný český vědec a biochemik, jenž se významnou měrou zasloužil o výzkum konopí).

Termín akcí:
    10. října 2009 v 17.00 hod. – Ateliér Alf, Praha – zahájení turné, pravděpodobně s online přenosem

11. října 2009 v 19.30 hod. – kino Blaník, Praha – panelová přednáška pro přibližně 600 lidí

12. října 2009 v 14.00 hod. – Lékařský dům České lékařské společnosti, Praha – panelová diskuze pro cca 125 lidí, převážně odborníků a studentů

13. října 2009 v 9.00 hod. – aula Filosofické fakulty University Palackého v Olomouci, cca 150 lidí, převážně odborníků a studentů

13. října 2009 v 17.00 hod. – Divadlo Hudby, Olomouc – veřejná přednáška pro cca 120 lidí.

* tyto akce jsou součástí 20. ročníku Týdne pro duševní zdraví (www.tdz-online.eu).

13. října 2009 – Olomouc, Belmondo (ex-Barumba), Jack Herer Party

16.10. 2009 – Jablunkov, Marty Party

17.10. 2009 – Ostrava, Klub Marley + pavilon C Černá louka + chill out. Rick Simpson & Jack Herer Tribute Happening, přednáška + promítání, diskuze, free party.

-----------
    více na http://www.legalizace.cz/2009/09/prednaskove-turne-jacka-herera-a-ricka-simpsona-od-rijna-v-ceske-republice/

Turné pořádá Bayer & Romsy http://www.konopnamast.cz
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SLAPPY: Mohu se zeptat jaký byl charakter tvých obtíží? (Nemusíš podrobnosti stačí deprese, schizofrenie...). Děkuji
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Ano jako lék. Začal jsem znova po dvou letech pauzy hulit, jelikož jsem měl nezvladatelné psychické problémy. Kdybych to neudělal, asi bych se zbláznil. Takhle je mysl mnohem klidnější a spokojenější. Neni to zdaleka dokonalý, nicméně léčivá síla konopí tady je k nezaplacení!
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PERMO: no to je ale pekna formulace.

tedy vzhuru vaporizaci k prevenci rakoviny :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    ok
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    mám dotaz. mám dvě kytky na balkóně a přemýšlím jestli už je čas sklidit. bílý květy už zhnědly a začínaj sesychat, a taky jim už světlaj a vadnou některý listy. je už čas?
    PERMO
    PERMO --- ---
    SCHIFFI: Ja bych to definoval opatrneji...kanabinoidy snizuji riziko nekterych tumoru..marihuana(pri nedokolalem spalovani) obsahuje mnoho slozek, pricemz nektere z nich jsou karcinogeny...

ZUZIPA: ten vaporizer se zda byt nejzdravejsim resenim...(ale odpust si toho speka, vid..:))
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SCHIFFI: Zajímavý... Takže si pořídit vaporizér a dá se to opravdu používat léčebně i v podobě psychoaktivní...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PERMO: jo to pripoustim. skodi to zdravi. zadehtuje to plice a clovek pak smrdi. cim vice clovek kouri (tabak) tim vetsi riziko.. existuje na to dostatek vyzkumu a obecne se to povazuje za prokazane (na rozdil od pasivniho koureni, kde to prokazane neni)

- to ze je neco napsane na krabice neznamena ze to je pravda (tam je napsano veci.. napriklad to o pasivnim koureni, coz pravda muze byt, ale taky nemusi)
    - je prokazano ze statisticky ani po letech koureni marihuany (i s kombinaci s tabakem) zdravi nijak vyrazne nezhorsuje (ono i starnuti trochu zhorsuje zdravi, proto to "vyznamne") (onen zmineny vyzkum)
    - to co se nekde uci jsou taky casto pekne hlody, to klidne vyvracet budu (me se napriklad snazila profesorka se specializaci na zavislosti presvedcit ze LSD skodi zdravi a muze zabit)
    - ten "pochybny" zdroj je: American Thoracic Society International Conference 2006
    - karcinomy jsou zasadne hypoteticke. neexistuje prima priciina souvislost typu- tato latka primo zpusobi rakovinu. u nekoho ani vysoka expozice nezpusobi- tedy ve hre jsou jine faktory.. rakovina je slozitejsi choroba, ktera neni zpusobena jednim ci nekolika vnejsimi faktory.
    - bezny clovek je vystaven mnoha skodlivym vecem. rakovina je nemoc zivotniho stylu, nikoli jen koureni- tedy i u kurraku marihuany (a dle me i u cigaret, ale o tom se prit nechci) jer podstatnejsi jak ten clovek zije. (a prosim nezobecnovat ze vsichni hulici jen sedi na kresle a basti junk food)
    - kdyz neco korelujei statisticky, neznamena to jeste ze tam je prima pricinna souvislost
    PERMO
    PERMO --- ---
    MORPHLER: :D:D LOL ...jaky hypoteticky karcinogeny?? ty tam jsou beze sporu, dokonce na kazde krabicce od cigaret si muzes precist ruzne slogany jako: koureni zpusobuje rakovinu, koureni skodi vasemu zdravi..atd...:)) takze tento predpoklad bych za vyvraceny nepovazoval..vyvracel bys tim zaroven uceni 1.LF Karlovy Univerzity a mnoha studii a to jen na podklade nejakeho priblbleho clanku s pochybnym zdrojem..pripust si ze bezne koureni marihuany v podobe jointu (mix s tabakem) skodi zdravi..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PERMO: aneb chapu to tak, ze tva teorie stoji na predpokladu ze ten kour je skodlivy (asi proto je v nem videt vic bordelu nez v "beznem" vzduchu). ja tento predpoklad povazuji za vyvraceny. nevidim tedy smysl v tom zabyvat se nejakymi hypotetickymi "karcinogeny"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam