re mast: muze mi nekdo z chmickeho hlediska vysvetlit vyznam tohoto?:
"vytlačit vodu, dobře prohníst a natlačit do širší nádobky s volnějším uzávěrem a nechat v temnu proležet tak dlouho, až se na povrchu vytvoří plíseň a uvnitř dojde k alkoholovému kvašení (2-3 týdny)
k uleželé směsi přidat druhou polovinu vazelíny, rozpustit vše v hrnci, vařit tak dlouho, dokud se z ní uvolňuje nepříjemný zápach po kvašení (asi 15-30 minut, ale časové údaje závisí na celkovém vyráběném množství), a přecedit přes hrubší cedník"
(
http://www.bushka.cz/ganjaweb/mast.html)
osobne varim s malem vody v radne propranem listi tak 3 hodiny s michanim na 85 stupnu. pak to hned precedim a po ztuhnuti oddelim. nic vic... (ted jsem na posledni davce pridal k listi trochu maty)