MIK23: Blbost. Hele když tě tolik serou nějaký nadnárodní společnosti, tak mi vysvětli, od koho jsi koupil výbavu do tý svojí pěstírny a taky mi řekni, od koho si kupuješ ty hnojiva (který pak předpokládám vylejváš do záchodu, přeneseně teda zpátky do tý želivky - tý to určitě dělá taky moc dobře), no a nakonec mi řekni, od koho kupuješ ten elektrickej proud na svícení a provoz pěstírny (a že ho taky asi spotřebuješ dost viď?).
Co se týká pěstování, tak jestli nejsou lidi magoři, který si nedaj ani salát ze zahrádky, na kterou pršelo, tak jim může bejt úplně jedno, kde jim to konopí vyrostlo, protože vyrostlo tam, kde roste i všechno ostatní, co jíme, nebo používáme na výrobu kosmetiky. Vyrostlo prostě v půdě, která je znečištěná zejména hnojivama a kyselejma deštěma (třeba těma, co k nám přitáhnou od nějaký pěkný uhelný elektrárny). Potom teda můžeme spíš přemejšlet, jak tu půdu můžem předem vyčistit a taky jak minimalilzovat náš vlastní podíl na tom znečištování.
Hele zas o nic tak hroznýho nejde. Problém je především v tom, jak lidi žijou, jaký jeděj jídlo, jestli občas věnují energii tělesnýmu pročištění.. atp. Jestli jako někdo má obavy, že jeho marjána nebude úplně bio, a půjde to řešit tím, že si koupí drahou výbavu a bude sosat kilowaty denně tak to jako sory, ale tenhle člověk je padlej na hlavu.. anebo si prostě potřebuje něco obhájit a tak si z toho udělá takovou menší znouzectnost..
A co se týká modelu? Proboha! Všude v čechách mladý lidi pěstujou konopí. Každá tahle tráva je léčivá! Z každýho dobrýho modelu uděláš dobrej lék nebo mast. Pouze, pokud člověk potřebuje něco konkrétního, např vysokej obsah CBD - pro konkrétní léčbu konkrétní nemoci může být důležité - potom si samozřejmě musí koupit odpovídající odrůdu. Vůbec tady ale nejde o to, jestli je ten model vyhlášenej nějakejma institutama nebo korporacema za lékařskej. Všechny jsou lékařský proboha! Jde pouze o to najít takovej model, kterej má odpovídající složení aktivních látek.
Howgh.