• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PETHA
    PETHA --- ---
    mám dotaz: cca před rokem jsem měla úraz na motorce, narazila jsem si hodně koleno, měla jsem ho odřené, velkou modřinu atd. ale od té doby mi v něm strašně křupe a hlavně jsem po nějaký době vypozorovala, že tam mám docela dost vystouplý takový tlustý žíly, je vhodný si na to mazat konopnou mast, mohlo by to pomoct, případně,nemůže to nějak uškodit? díky moc a omlouvám se za případné OT, ale nemám s tim zkušenosti
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Cenzura na idnes.cz 2.část: Je opravdu možné vyléčit konopím rakovinu? | Konopí jako lék
    http://www.konopijakolek.cz/2012/05/cenzura-na-idnes-cz-2-cast-je-opravdu-mozne-vylecit-konopim-rakovinu-2/
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    Cenzura na iDnes.cz 1.část: Léčba rakoviny konopným výtažkem by mohla stát pakatel, tvrdí Rick Simpson | Konopí jako lék
    http://www.konopijakolek.cz/2012/05/cenzura-naidnes-cz-1-cast-lecba-rakoviny-konopnym-vytazkem-by-mohla-stat-pakatel-tvrdi-rick-simpson/
    IRO
    IRO --- ---
    WERUMI: vyserte se na pokusy a začněte se léčit poctivou trávou.. skoro by se mi chtělo dopsat OMG ... :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    DUHOS: díky moc :) Já se pokusím odpovědět přímo na ty Tvoje otázky, ale až o/po víkendu, kdy se budu moct přímo zeptat tý osoby.

Jinak teda už na jedný studii byla, co vím, ale to bylo něco jinýho, jakože jinej druh léčby, tý samý nemoci. Šlo o skupinu více lidí, kdy někdo dostal právě placebo a na někom zkoušeli chemku - nějaký prášky.. Tahleta osoba údajně (se pak dozvěděla) měla skutečné "léky", ale nepostřehly jsme zlepšení, ale ani zhoršení asi.. Je to fakt dost složitá záležitost tahleta nemoc, těžko říct no, já ani ona nemáme jakože dle čeho nebo spíš koho jinýho porovnat a doktoři toho mnoho nenamluví..

Co se týče teď tý konopný záležitosti, tak zkusím vyzjistit tedy.

;)
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    WERUMI: To je tezky.. Tenhle dotaz uz padnul tolikrat na internetu a ac jsem toho precetl dost, tak odpoved jednoduse receno je pro me stale velka neznama..

Spis odpovim takhle, pokud nejsou pacienti rozdeleny do dvou skupin na opravdove konopi a placebo, tak rozhodne at maze ruku dal. Vysledky studie neovlivni a lekar rozhodne nema sanci neco zjistit. Pokud jsou rozdeleny na dve skupiny, tak at nevaha a vykasle se jim na to.. Nema cenu riskovat vlastni zdravi, aby se doktori presvedcili, ze neco opravdu funguje..

Tyto studie jsou fajn a vazim si jich na jednu stranu, ale na druhou stranu je to asi tak, jako kdyby lekari zkouseli obvaz na zlomenou nohu, zatimco na internetu by byla hromada navodu, jak si ji spravne zasadrovat..

Muzes nam dat blizsi info o te studii? Napr.: jedna se o synteticke nebo opravdove canabinoidy(konopi)? Jakym zpusobem je uziva? Kolik pacientu je ve studii? Jak dlouho bude studie probihat? Kdo za tou studii stoji? atd.. Dik :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    RAVNOS: omg. Tu konopnou mast používá na bolesti ruky, to co dostala od lékaře je zase na uplně jinej problém..
    Nech to na ní, ok?

Já si přišla pro radu - Jde mi o to, zda se z tý konopný masti dostanou látky do krve, kde to zjistí na rozboru - ano či ne?
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    WERUMI: nepride mi OK dohodnut sa na urcitom spravani sa, zucastneni sa studie a nerespektovanie dohody. ten lekar to tiez k niecomu potrebuje tie vysledky a ak budu skreslene tym, ze pani pouziva konopnu mast...

WERUMI
    WERUMI --- ---
    RAVNOS: protože jí to je blbý.. Je to starší člověk a to, že se vůbec uvolila k užívání konopí je co říct. Od doktora to je něco jiného, jestli mi rozumíš, ale rozhodně se mu nechce svěřovat, že již takto "experimentuje" ..
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    WERUMI: a preco to neskonzultuje s lekarom,co vedie studiu?
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    zdravím,

mám dotaz, asi možná dementní, ale prostě nevím, snad bude někdo z vás :)
    Osoba mě blízká - léčí se na RS - byla zařazena do nějaké studie, kdy dostala k užívání nějaké léky z konopí. Každopádně podepsala nějaký papíry o tom, že žádný jiný léky ani nic, co by obsahovalo konopí nebude užívat, jinak ji z tý studie vyřadí. To by zas až tak neva, ale jde o to, že ty účinky by se mohly rušit a pak bychom stejně nevěděli, zda zabírá "domácí léčba" nebo to, co dostala od lékaře.. Nicméně, otázka zní, poznají to (z testů), když se bude pouze mazat (domácí) konopnou mastí?? Bolí ji totiž ruka a nechce se vzdát mazání, ale na druhou stranu chce zkusit zase to od toho doktora, ale bojí se testů, který by mohly vykázat potom následně testy...

Dík :)

SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    PRDELOID: Konopná klinika (Dvořákova Konopná apatyka, která se ted transformuje do nového o.s. Bohempia... Na klinice probíhá vědecký výzkum za nedlouho vyjde tiskovka, že jako jediný na světě (zatím) máme První genofond léčivého konopí na světě :))
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SCHIFFI: huste ty, na jake klinice?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    DUHOS: tak jsem se ptala na klinice a vědci taky zatím nevědi, jen vědí, že to funguje. Kyselina CBD- karboxylová hubí bakterie včetně zlatého stafylokoka... tinktura z THC konopí vyléčí opar na rtu během 12hodin, toto víme, vše ostatní je věc vědeckého výzkumu ;)
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    DUHOS:
    mno je to super, kor když v poslední době slýchávám, zvláš od té nejmladší generace, ´tyjo na MMM nedávaj nic zadarmo, na to seru, pojedu radši na cannafest, atd´... ja na MM nebyl letos tez, ale z uplne jinych duvodu a tohle me docela zarazi, takovyhle mysleni a tusim ze to nebude jen v mem okoli...((
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Tak z toho, co mi dnes pripadlo podle medii se zucastnilo pochodu MMM o tisic lidi vice nez loni. Mam z vas radost! :) Bohuzel ja se zucastnit nemohl :(
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PRDELOID: ten jantar se da celkem jednoduse ziskat butanovou metodou - prozenes plyn pres matros - muzes cca 3x,obrovska vyhoda je,ze krystaly pryskyrice se na nic nevazou a jen odpadnou z bordelu tim ,ze je plyn brutalne zmrazi...matros pak jeste muzes macerovat,pac ten plyn jen ten bordel jakoby omyje - chemie ti vytehne to co je uvnitr...
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    zkouseli jste nekdo pouzit aktivni uhli pri vyrobe vytazku?
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Vsak v idealnim pripade se maceruje tri minuty.. A co se nestihne vymacerovat, tak zpracovat na masticku.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SALAM23: ma zkusenost je podobna. z cca 350 g cistejch palic z venku ( takovy ridky mrdky, ale dost silny) cca 16 ml vytazku. Nechaval jsem macerovat max 10 minut, aby tam nebylo moc chlorofilu. Vysledek brutalni cernojantarova pasta. Tim chci rict, ze i kdyz jsem si dal pozor,a bych nemaceroval moc dlouho, stejne to chytlo docela dost chlorofylu a nebylo to uplne pure jantarovy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam