• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DAW: me by zajimaly detaily, jako pomer oleje k susine a pouzite odrudy
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DAW: ... Který úřednický ignorant vymyslí nějaký paragraf "šíření toxikomanie mezi domácím zvířectvem", případně tento text zgumovatí pro potřeby regulérního paragrafu šíření toxikomanie? :)
    DAW
    DAW --- ---
    Ahoj,
    chtěl bych se s váma podělit o vlastní zkušenost léčby 13ti letého psa marjánou. Před cca pěti měsíci začal mít vážné problémy. Dvakrát se stalo, že byl zcela apatický a to po celý den. Nic nejedl, zalézal venku pod křoví, kde očividně "čekal na smrt" a břicho se mu stahovalo v křečích. Den ode dne se víc a víc projevovala jeho artróza a nakonec to vše vyvrcholilo silným epileptickým záchvatem. To už jsme ho vzali okamžitě k veterináři (v tu dobu jsme byli ve Francii) a ten mu diagnostikoval rakovinu (pravděpodobně sleziny) s metastázami v dalších částech těla - pejskovi se už nějaký čas také hůř dýchalo, takže z toho usuzoval na metastázy na plicích a kvůli záchvatu také metastázy na mozku. Pes dostal kortikoidy a veterinář mi řekl, že už se nedožije víc než 1-2, maximálně tak 3 měsíce, ale mohou to být taky jen 2 týdny.
    Během pár dalších týdnů jsme se vypravovali na přesun do Čech a já jsem postupně snižoval dávku kortikoidů. Ne, že by pesovi nepomohly, ale mají obrovské vedlejší účinky, které se nakonec taky projevily. Ke konci kortikoidní léčby dostal zánět kůže a zánět análních žlázek - to připisuji silně destruktivnímu vlivu kortikoidů na imunitu organismu. Jeho tělo přestávalo fungovat, kortikoidy si vybíraly svojí daň za předchozí pomoc.
    To už jsme ale byli v Čechách, kde jsme s místním veterinářem léčili lokálně záněty a také mu udělal další testy. Bohužel potvrdil diagnózu z Francie a neobnovil pejskovi ani očkování, že prý už to nemá smysl, poněvadž tu už dlouho nebude.
    Jenže v Čechách jsem také měl zásoby konopné masti, kterou vyrábíme už přes deset let z kokosového tuku a silných, kvalitních odrůd. (Kdysi velmi pomohla mému dědovi při stejných problémech) Začal jsem psa léčit touto mastí, kterou jsem mu začal po malých dávkách vmíchávat do jídla. Účinek byl neuvěřitelný. Trvalo to tři dny, než si pes zvykl na "zhulenost", ale poté jakoby vstal z mrtvých. Obrovsky ožil. Přestal úplně potřebovat analgetika před spaním, přestal potřebovat jakékoliv léky. Skvěle se mu spí a tak má přes den spoustu energie. Od té doby neměl už ani jednou(!) křeče (ačkoliv boule v břichu se pořád pomalu zvětšuje), ani jeden záchvat. Nemá bolesti, ani problémy s dýcháním, ani problémy s artrózou (je pravda, že přidáváme také koubní výživu, která taky pomáhá).
    Od doby první návštěvy veterináře je to už skoro 5 měsíců! Pes je čilej, vitální, bez bolestí, bez problémů. Kdyby nebylo marjány, tak už by byl asi dávno ve věčných lovištích - ale nejde ani tak o délku života, jako spíš o kvalitu. Jde o to, že tady může být s náma a užívat si to. Bez toho, aby jedl kortikojedy, trpěl z toho záněty a vnitřním krvácením a musel bych mu dávat analgetika, aby se vůbec v klidu vyspal - díky bohu máme marjánu, která je pro něj opravdu jako zázrak.
    Kdyby ho tak viděl veterinář z Francie, jak aportuje klacky a utíká za fenama ještě měsíce "po termínu". A kdybych mu řekl, že za celou tu dobu léčby marjánou (cca 4měsíce) se mu ani jednou(!) nevrátily jeho předchozí problémy, tak by mi to asi nevěřil. No já jsem mu taky napsal dopis, tak jsem zvědavý, co mi odpoví.

Pokud vás to zaujalo, tak ještě napíšu, že medicínu vařím v hrnci v troubě na 110stupňů celsia 3 hodiny, pak nechám odležet do dalšího dne a opět na 3 hodiny, tentokrát již na 100stupňů. Poté přecedím přes plátno a je to - pouze kokosový tuk a spousta palic.
    Dávkování jsem postupně ustálil na 0,5-0,7ml 3x denně do jídla. Začal jsem od menších dávek, které odměřuji pomocí injekční stříkačky dílek po dílku. Sílu medicíny jsem vyzkoušel na sobě, a protože jsem zhruba 3x těžší a zafungovala na mě dávka již od 1,5ml, určil jsem pro psa vhodnou dávku 1/3 tohoto množství. Funguje to skvěle.

To, co jsem tu napsal klidně šiřte všemy směry. Píšu to v zájmu všech tisíců psů, kteří trpí stejnými problémy. A přitom jim můžeme pomoc takhle jednoduše! A možná nejenom psům, ale i všem dalším bytostem, včetně člověka.
    WIPER
    WIPER --- ---
    Yes on 2 Medical Marijuana - GREASE PARODY
    Yes on 2 Medical Marijuana - GREASE PARODY
    https://www.youtube.com/watch?v=zdcvhUgeDRg
    GUMISHEK
    GUMISHEK --- ---
    Prosim,jaka teplota je nejlepsi pro vaporizaci indica odrud? Kdesi jsem se docetl,ze je doporuceno pouzivat vyssi teploty (nad 200°C) na uvolneni kanabinoidu a terpenoidu, aby byl ucinek proti bolesti a na sedaci nejvetsi. Na druhou stranu se bojim,aby pak vaporizace nebyla skodliva pri tvorbe benzenu. Diky za doporuceni a nazory.
    D13
    D13 --- ---
    takze ja se zase smazu...
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    D13: Jedině že by sis po hulení byl(a/o) líný(á/é) umejt nohy nebo vyměnit ponožky ...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    D13: no pokud behas bosej po palicich skunku, tak asi jo
    OTZ
    OTZ --- ---
    dojemný..nadějný..huctý :)

Marihuana pro děti | VICE Česko/Slovensko
    http://www.vice.com/cs/weediquette-show/marihuana-pro-deti
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MATT: GL;HF.
    MATT
    MATT --- ---
    Minnesota Company Cannabinoid Separation A Standard Practice | Canna Magazine
    http://cannamagazine.com/...nnesota-company-aims-to-make-cannabinoid-separation-a-standard-practice/
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FARFELOO: O jaké terpeny ti jde? Z mých zkušeností je ve schválených odrůdách tech. konopí pro ČR nejzastoupenějšími terpeny:

(−)-β-karyofyllen - b.v. 130 °C
    (−)-β-karyofyllen epoxid - b.v. 260+ °C (v pravém slova smyslu jde o terpenoid, ale úsus je řadit ho mezi terpeny...)
    humulen - b.v. 107 °C
    komplexní směs dalších terpenů a terpenoidů všech možných b.v., případně to zahřátím reaguje, degraduje atd.. Dále se často chybuje v představě, že pokud zahřeješ směs něčeho, kde nejtěkavější složka má b.v. 100 °C na 100 °C, dojde k okamžitému odpaření. Zkus si toto ověřit na hrnci s vodou... :)

Tyhle 4 složky (kde poslední je multi-komponentní) jsou v běžných odrůdách v poměru cca 1:1:1:1.

Pro dekarboxylaci THC-A, případně CBD-A, je potřeba okolo 135-140 °C desítky minut (to není tajemství, stejně jako není tajemstvím, že ta reakční kinetika, kor v tak komplikovaných matricích, jako "extrakt", není až tak dobře prozkoumaná.)

V jiných odrůdách (analyzoval jsem a analyzovat budu-můžu libovolné odrůdy konopí) jsem nacházel lecos, jednoduché terpeny s cyklohexánovým kruhem, které budou zaručeně těkavější (b.v. i menší, než 100 °C), ale kdo vlastně ví, který terpen je k čemu dobrý nebo naopak není vůbec dobrý? (Karcinogenita některých uhlovodíků je dobře známá, terpen = uhlovodík z definice, nemluvě o přítomnosti velkého množství n-alkánů v extraktech, takový hexan je kapalná rakovina a neurotoxin, dekan nevim, různý heneikosany fakt netušim. Poslední dva jsou přítomné v extraktech z konopí). Případně v synergii s čím / jakou látkou / terpenoidem je / není amplifikován / potlačen ten či onen efekt? Chtěl bych to zjistit, ale zatím fakt nevím a taktéž uvítám odpovědi.

Těhle keců jsou plné internety, ale jsou to... Kecy. Tematika je to moc složitá na sepsání univerzálního pamfletu prostě.
    Cannabis bigger cancer risk than cigarettes!? - Toker's Den - International Cannagraphic Magazine Forums
    https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=80382

(Než mi zaplavíte poštu, že chcete analýzu xyz, rozmyslete si, jestli se chcete vystavovat protiprávnímu jednání nějakého rozsahu (schválená odrůda techniky vs. přestupek vs. trestná činnost).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    http://www.bedrocan.nl/userfiles/file/cannabs%20oil%20hazekamp%20Romano.pdf

Tento článek pojednává o extrakčních metodách. Hlavním cílem bylo zjistit, jestli je metoda Ricka Simpsona opravdu čistá, jak se to o ní tvrdí. Jinak jedním ze závěrů bylo, že nelze THC-A dekarboxylovat, aniž by se ztratili terpeny. Jejich dvě metody byly ovšem dost nevyrovnané. Zkoušeli vodní lázeň 5 minut a v troubě na 145°C 30 minut. Vzhledem k tomu, že dělali tu metodu s nižší teplotou i kratší čas, tak se nedivím, že dosáhli tohoto závěru. Moje otázka zní: opravdu neexistuje teplota a čas, kdy se THC-A z větší části dekarboxyluje, ale zůstane i nezanedbatelné množství terpenů?

Jinak varianta extrakce do olivovýho oleje mi přijde podle tohoto článku asi nejlepší. Samotnou extrakcí (1 hodinu @ 98°C) se dekarboxyluje jen malé množství THC-A při zachování největšího množství terpenů. Takže to je odpověď na moji jinou otázku níž
    FARFELOO:
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FARFELOO: Doporucil bych CBD extrakt se snizenym obsahem THC v kombinaci s necim mirnejsim, nez tramal. NSAIDs typu brufen.

Pokud to nezabere, nezbyva, nez jak rika Timurek... "Trochu se zhulit THC-rich extraktem", nebo fentanylove naplasti no. Prvni vyrok je sireni toxikomanie, druhy je hrozne moc prospesna seriozni rada, pozadat doktora o jeden z nejnavykovejsich opiatu, toliko k legislative, takze vlastne oficialne prvni vyrok hrozne nedoporucuju a doporucuju babicce stat se zavislou na jeste tvrdsim opiatu, nez tramal. (Snad mi rozumis :)
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    FARFELOO: Zkušenosti mám jenom s dekarboxylovaným - dej ho babičce na noc (psychoaktivita se přes noc vyřádí, babičce se bude lépe usínat a spát), a druhý den by jí to mělo bolet míň. Nebo udělejte pokus s malým množstvím nedekarboxylovaného, jen tak trochu na vyzkoušení.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Prosím, máte někdo zkušenosti s nedekarboxylovaným extraktem? Moje babička žere ve velkým Tramadol, skoro nechodí ven a jenom leží na gauči kvůli bolestem zad (má implantát). Chci ji zkusit dát něco konopnýho, ale nechci ji "zhulit", protože mě s tím nejspíš pošle pryč. Když naložím konopí do alkoholu bez zahřátí a udělám "Green Dragona", bude se měnit THC-A na THC? Chtěl bych zkusit prostě něco nepsychoaktivního, ale něco, co se podává orálně...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Oh, tak tohle zní úplně parádně.

Bylinný extraktor do kuchyně! máslo, tinktury, masti...

Recenze:
    http://beyondchronic.com/2014/06/magical-butter-machine-mb2-product-review/

Web:
    At the touch of a button, enjoy healthy foods and natural skin care products.
    https://magicalbutter.com/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Na redditu je AMA s pěstitelem CBD rich odrůd. Docela zajímavý a bude ještě pár dní odpovídat, kdybyste se chtěli zapojit...

I am Adam Jacques, head grower at The Growers Guild, founder of CBD Oregon and dispensary owner. Ask me anything. : eldertrees
    http://www.reddit.com/r/eldertrees/comments/2d97xn/i_am_adam_jacques_head_grower_at_the_growers/
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VYHULENY_UFO: spíš neví. neznalí lidé dělají nejrychlejší soudy
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: revizionismus zavedenejm poradkum vyslovene skodi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam