• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DAW: ... A může si ji najít i v lese sám :) Asi až příští rok teda. Je celkem běžná...
    DAW
    DAW --- ---
    Mimo téma.. ale týká se to rakoviny: právě jsem se dostal k velmi zajímavým účinkům Lesklokorky lesklé - koho to zajímá, může si na netu dohledat sám..
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Asi tady zbytečná otázka - nemáte někdo náhodou navíc odstřižky z trimmingu na slzy pro tetu s rakem?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: V případě těhotenství bych volil co nejméně invazivní a kontroverzní alternativu - ohledně konopí momentálně nejsme na dostatečném levelu poznání ani co se týká vedl. účinků různých složek konopí (či jejich kombinací) u dospělých jedinců.

Jinak krevní oběh plodu je propojen s matkou, takže hodně zjednodušeně, jak je ovlivněn mozek matky, minimálně stejně bude i dítěte; já osobně bych nechtěl zažít první zhulenost někdy v 6 měsících. Kanabinoidy jsou navíc lipofilní a ukládají se v tucích, tím narážím na následné kojení.

Asi sám nevěřím tomu, že by topická aplikace 0.5 gramu 1% THC v sádle mohlo poškodit plod (nebo jeho psychický vývoj), na druhou stranu říkam, to že je člověk paranoidní ještě neznamená, že po něm nejdou - vzpomeňme si na aféry ergotismus (námelem napadené obilí) & těhotenství, petržel (látka apiol) & těhotenství, thalidomid & těhotenství...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RAVNOS: na zacatku stala jasna otazka, no z odpovedi jsem pochybnosti neztratil.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PALEONTOLOG: skor mi pride, ze sa pytas hovadiny. ked sa jedna o tehotenstvo je kazdy opatrny. ad kamarati medici - no, oni by mozno aj skusali, ale neviem si to predstavit, kedze deti v bruchu nenosili oni ale ich zeny, ktore THC v tej dobe nekonzumovali.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RAVNOS: ptam se, bo chci znat odpovedi. wildovo "mozna" mi staci k tomu, abych neriskoval. v posledni dobe se tu ke konopi nikdo lip nevyjadroval. kamaradi medici at zkousi na vlastnich detech..
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PALEONTOLOG: tak na co sa pytas? neriskuj a maz kostivalom. moji kamarati medici by ti povedali ze neni problem, a ak by nahodou bol tak urcite nie na konci ale skor na zaciatku tehotenstva.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TIMUREK: hm ok, ale riskuj to :/
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    PALEONTOLOG: Ne. Ono ani hulení konopí nemá žádné prokazatelné účinky na plod, o posledním trimestru nemluvě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: hmm, možná lepší kostival
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: Může, ale nemělo by (při topické aplikaci rozumného množství; záleží na koncentraci THC). Já jsem trochu paranoidní, takže bych THC raději úplně vynechal a vzal opodeldok z tý techniky... :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mámdotaz, může mazání bolavýho kolene v posledním trimestru těhotenství konopným sádlem představovat nějaký rizika pro plod ? a mazáním bolavýho kolene myslím opravdu mazání bolavýho kolene
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Nemáte někdo zbytečný odstřižky z trimmingu na slzy pro tetu s rakem?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LEIOUT: placebo je super, ale lepší než placebo jsou účinný látky
    LEIOUT
    LEIOUT --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak to mas samozrejme pravdu :) ja to mysela v kontextu tak, ze pacient na psychice po takovem caji (ale ani pri uzivani koncentrovanejsich cbd produktu) bezprostredni ucinky nepocituje a muze bezne fungovat.

jinak i velmi nizke davky kanabinoidu ucinek pravdepodobne maji treba https://www.youtube.com/watch?v=8RuaqaUEQzM . v A forme v tomhle mnozstvi tezko rict, ale jak jsem psala, lidem v mem okoli i caje ulevily, takze placebo nebo ne, hlavne kdyz to funguje .)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEIOUT: Opet nesouhlasim :) Karboxylove kyseliny kanabinoidu sice ve vode jsou rozpustnejsi (ale kolikrat furt zadny slagr, kdyz jsou potreba desitky mg / 100 ml napoje), ale ono tolik CBD-A v beznych odrudach ani neni tolik, aby bylo realne delat ucinny caj - to by se musel delat asi ze 100g susiny (placnul jsem).

CBD samozrejme ma vyrazny ucinek na psychiku, je psychoaktivni. Co to znamena termin "psychoaktivita" necht si kazdy soudruh dohleda. THC-A a CBD-A vykazuji jiny typ psychoaktivity (mnohem "mirnejsi"), ale v danych koncentracich je spise spekulaci, zda maji i biologicky aktivni ucinky jineho typu.
    LEIOUT
    LEIOUT --- ---
    WILDENBURY_SQ: to je jasny, kanabinoidy jsou v cajich atd. v acidicke forme, prospesne ucinky maji ale i tak.. viz treba http://leg.mt.gov/...ren_Family/Emerging-Issue/mmga-presentation-cannabinoid-information-aug2010.pdf cbd ani jinak ucinek na psychiku nema vubec a thc tam neni v mire kdy by mohlo neco udelat - ale pro nekoho je to spis vyhoda.)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    WILDENBURY_SQ: zapominas na nejsilnejsi lecivou silu, viru a placebo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEIOUT: Piti caje z techniky nemuze mit znatelny ucinek na psychiku, protoze CBD je ve vode prakticky nerozpustny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam