Zdravím, zaujal mě dotaz od dystopika... strašně se peru s myšlenkou, jestli by např. inhalace přes vapo nepomohla mému tátovi ulevit od bolestí. Má nejvyšší formu cukrovky, transplantovanou ledvinu cca půl roku, vysoký tlak, bypass - tudíž problémy se srdcem. Od té transplantace ho hrozně zlobí nohy, nakopnul se a pak se to rozjelo, nehojilo se to, rána hnisala. A následně začaly nohy strašně bolet a otékat - takže IKEM a diagnóza ucpané tepny. Pak profukování, to pomohlo jen na chvíli, následoval 7-mi násobný bypass na jedné noze. Hojilo se to asi měsíc ale nakonec to pomohlo a od bolestí se ulevilo. Upozorňuji, že důvod, proč bych mu chtěla od těch bolestí pomoci takto je, že žádné léky nezabírají, bohužel si vezme i dva najednou, z čehož pak blouzní ale udělal to, protože mu to pomohlo. Je statečnej, leccos už si vytrpěl a vydrží hodně... proto je strašný ho slyšet křičet, mlátit, brečet a nadávat bolestí. Teď byl v IKEMu kvůli druhý noze, která se rozjela během 14 dnů a už zčernala i část prstu. Nohu mu otevřeli a zjistili, že už nejde bypass udělat, že jsou tepny rozsypaný. Takže ho poslali domů s tím, že se mu musí zahojit ten (černej) palec a rána, jak ho otevřeli. Pak že ho můžou zapsat na listinu pro transplantaci tepny. To je hrozná doba, nechápu, jak si představují, že to má vydržet, nechceme si ani představit, co ho a nás čeká. Je to hrozný když mu nemůžete pomoct. Na druhou stranu, je to chlap, co na přesný dávkování a časy a podobně sere, s čím už si taky nevíme rady ale i přes to bych mu chtěla pomoct... jako kuřáka mě teda napadlo, zda-li by se mu mohlo od těch bolestí ulevit pomocí marihuany. Díky za všechny rady :)