• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Zahřátí nepomůže, pak ta pryskyřice tak lepí, že se s ní stejně nedá manipulovat. Nejlepší by bylo dostat to do kapalné formy, aby si to ta paní mohla sama bez problémů dávkovat.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KOBUK: nebo zahřát
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KOBUK: no tak líh a alkohol urcite fungovat bude...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Potřeboval bych poradit - pro jednu starší nemocnou příbuznou jsem sehnal Fénixovy slzy, ale jsou ve formě husté, lepivé a extrémně silné pryskyřice, která v lednici úplně ztvrdne. Čím a jak se to dá dobře zředit (líh?), aby se to dalo pomocí kapátka nebo stříkačky lépe dávkovat? A pokud se to zředí lihem, nebude to při skladování v lednici nějak degradovat? Předem díky za radu...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    PEETIK: a začít OPRAVDU pozvolna (=málo). Hodně štěstí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: whatever :)
    ASTAR_SERAN: ja tomu rikam odpocitatelna ztrata.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    PALEONTOLOG:
    to ja taky ale stejne to nedostaneš vše. jinak voda ti právě vše stáhne ty nežádoucí věci. takže to spíš pročištuje v konečnym důsledku...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: chápu, jednou jsem to tak dělal, ale nebavilo mě dolívat vodu, výsledek teda nakonec nebyl ani funkční, tak jsem k tomu už pak byl hodně skeptický. Ale hlavně předtím nemusím materiál proplachovat. já vlastně mám velkej hrnec, v němž materiál i dekarboxyluju, pak jen přidám olej, vodu, přivedu k varu, a nechám to tři hodiny žít vlastním životem, s tím, že to občas promíchám. v lednici ztuhne olej, vodu vyliju, a další den to opakuju.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASTAR_SERAN: jo takhle, tak já spíš utáhl do šátku a vylisoval zbytek. horkou vodu jsem nechtěl kvůli chlorofylu, taninům a pod.;
    BRKODLAK: jo tenhle; no dělá se to tak, že máš hrnec s vodou a do něj vnoříš druhej hrnec s olejem. fáze se ti nemíchají.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: rick simpson, pojmenoval a vymyslel recept na fénixovy slzy.
    vodu dávám, aby se mi olej nezačal smažit, a taky jdou do vody chlorofyly a další chuťovky.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    PALEONTOLOG:
    s vodou rozhodně míchat. je to lepší, vytáhne ti chlorofyl a lépe se to cedí a nezůstane ti pak nějaký tuk v drti zbytečně. já třeba přecedím a pak to konopí ještě zaleju horkou vodou a znova přecedím. divil by ses, kolik tam ješte zůstane tuku, který bys jinak s tím použitým konopím vyhodil.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    BRKODLAK:
    30s je málo rozhodně. lepší tam mít trochu chlorofilu, a vytáhnou maximum, než tam něco nechat. jinak nejlepší je benzín, ten chlorofyl bere nejméně z těch rozpouštědel. jinak libůstkářům doporučuji po přecezení přes filtr přidat uhlí nechat chvilu a pak znova přecedit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: mám zkušenosti s kokosovým, olivovým, se sádlem, i se slunečnicovým. co ti neztuhne v lednici ti ztuhne v mrazáku. popravdě nevím jak je to možné, ale nikdy jsem to s vodou nemíchal. vlastně netuším, proč bych to dělal.
    BRKODLAK: ricka s. neznám, ale vím co dovede ethanol s hašišem, ten s e v něm zmizí jak hovno. tak o rozpustnosti nepochybuju. v čem to naopak trvá dýl jsou oleje a pokud macerovat týdny a měsíce, tak v oleji. v tom návodu dbají na oplach pryskyřice z palic, je to tam napsané a já to uvedl jako extrémní případ "oplachu" k extrémní "maceraci".
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: rick simpson doporučuje tři minuty v isopropylalkoholu, přecedit, a stejný materiál další tři minuty zase v čistém isopropylalkoholu, není těch 30s opravdu málo? ptám se, sám to dělám podle ricka.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: tak třeba poměrem mastných kyselin mi vůbec nepřijde dobrej, je s ním ale lehká manipulace, v lednici ztuhne, takže se pak dobře oddělí od vody. jak to děláš s těma tebou zmíněnýma?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: a nebo SEO olej, olivový olej, rýžový olej, to vše dobře vstřebatelné kožně a nežluknoucí. jako chápu, že máš jasno, ale.....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: čistej líh se prodává, ve vodní lázní s větráním prostor, na elektrickým vařiči není problém, v zásadě krom antistatickýho oděvu se to průmyslově dá dělat v principu stejně.
    co se týče rozpustnosti, jsou tu i publikovaný názory, že 30s je akorát, lol; rozpustnost je tak rychlá, že kvůli kontaminaci chlorofylem a dalším bordelem to ani na dýl smysl nemá.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PALEONTOLOG: no koukni třeba na tu přednášku od Hanuše, rozhodně bych nepodával thc třeba schizofrenikovi, tzn. ne vždy je thc vhodné. nic víc nic míň. Ten poměr 1:1 co propaguje Marks apod. je vhodný jen na některé neduhy.

pár měsíců proto, protože se ti to prostě nevyextrahuje, myslím že podobnou zkušenost má třeba brkodlak (viz jeho reakce níže), extrahování se zahřátím urychluje, což je v domácích podmínkách s alkoholem špatně proveditelný. Pokud máš ve sklepě soxhleta, tak by to bylo něco jiného, ale i tak je lepší vzít čistej líh než vodku Putinku
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    kokosový tuk, vařit ve vodě, pak není co řešit.
    při louhování ve slivovici nechávám minimálně tři měsíce, ideálně dýl
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: kdy to thc není nutný a proč pár měsíců ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam