• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: oni ti snad tvrdili, že tráva nikdy nikoho nezabila?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: ježiš, to jsem si neměl přečíst, už teď jsem se v takových chvílích uklidňoval tím, že je to jenom tráva, tož dík!
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RAVNOS: nějak to uvedeš?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    zlý kamrád mi přeoslal zprávu z čtk. chtělo by to zjistit víc, tohle mě mimořádně zajímá.

La Repubblica: Marihuana zvyšuje riziko úmrtí na hypertenzi
    Řím 20. září (ČTK/La Repubblica) - Konopí zvyšuje krevní tlak, a to dosti výrazně. Konzumace této látky tak až několikanásobně zesiluje riziko úmrtí způsobené vysokým krevním tlakem, píše italský deník La Repubblica.
    Vědci z Georgijské státní univerzity v Atlantě ve Spojených státech analyzovali studie Průzkumu národního zdraví a výživy (NHANES), který vyhodnocuje zdravotní stav a výživu dospělých i dětí. Experti věnovali zejména pozornost analýze této možné souvislosti u jedinců starších dvaceti let, kteří bývají nejčastěji konzumenty konopí.
    Výzkum ukázal, že ten, kdo konzumuje marihuanu, se vystavuje třikrát většímu nebezpečí úmrtí způsobeného hypertenzí než ten, kdo drogu neužívá. A jestliže konzument marihuany ve svém zlozvyku pokračuje, riziko každým rokem roste, říká autorka studie Barbara Yankeyová. Marihuana zřejmě má negativní účinky většího dosahu i na kardiovaskulární systém.
    "Je známo, že se v nemocnicích setkáváme s infarktem v důsledku konzumace marihuany. To znamená, že užívání této drogy může mít ještě závažnější dopady na kardiovaskulární systém, než je tomu u kouření cigaret. Nicméně počet kuřáků v naší studii byl malý a bude třeba další analýzy na širším vzorku," uvádí Yankeyová.
    Vědci porovnávali údaje NHANES s těmi, které se vztahovaly k příčinám úmrtí v roce 2011, které mělo k dispozici Národní středisko pro zdravotní statistiku, aby zjistili vztah mezi konzumací kanabinoidní látky a rizikem úmrtí způsobených srdečním selháním. Všech 1213 osob bylo rozděleno do několika skupin: 34 procent tvořili nekuřáci, 21 procent pouze konzumenti marihuany, čtyři procenta osob pouze kouřila cigarety, 20 procent tvořili kuřáci cigaret užívající marihuanu, 16 procent konzumenti marihuany a bývalí kuřáci a pět procent jen bývalí kuřáci cigaret.
    Zdá se, že tato rostlina s četnými účinky, zvláště analgetickými, kdy mírní bolest vyvolanou některými nemocemi, není pro naše zdraví tak prospěšná. Jednou z hlavních aktivních látek marihuany je THC (tetrahydrocannabinol), který působí tak, že aktivuje dva typy receptorů přítomných v našich buňkách: kanabinoidní receptor CB1, který nacházíme v mozku, v srdci, v játrech a v cévách, a receptor typu CB2, který je přítomný zejména v buňkách imunitního systému. Aktivace těchto receptorů zřejmě v prvním případě vede k aterogenním účinkům, které přispívají k ateroskleróze, v druhém případě má antiaterogenní účinky.
    Kromě těch účinků, které prokázal výzkum, je marihuana známá svým škodlivým vlivem na kardiovaskulární systém. "Konzumace marihuany má bezpečně akutní účinek na kardiovaskulární systém, který s sebou přináší jak zvyšování arteriálního tlaku, tak i zrychlování srdečního tepu (tachykardie) v důsledku aktivace sympatického nervového systému," uvádí ředitel kardiovaskulárního oddělení milánské nemocnice Humanitas Gianluigi Condorelli.
    "Kdo již trpí nějakou kardiovaskulární chorobou, je vystaven vysokému riziku infarktu: je totiž prokázáno, že do hodiny po konzumaci psychoaktivní látky vzrůstá až čtyřnásobně riziko infarktu myokardu. Obtížnější je určit chronické účinky konzumace marihuany ve střední a vzdálené budoucnosti. To proto, že jsou často zastírány jinými okolnostmi, jako je nezdravý životní styl či nadměrné pití alkoholu a užívání jiných látek, které ztěžují definici specifické úlohy kanabinoidů (marihuany a hašiše) v souvislosti s jinými rizikovými faktory," dodává Condorelli.
    MUKL
    MUKL --- ---
    poklona, sháním konopnou mast - silnější, na klouby a spol., pro starou paní o kterou se stará kamarádka. kdysi jsem jí tady na nychu kupoval od kohosi ale zapomněl jsem nick, pokud byste někdo věděl nebo měl k dispozici tak pošta, děkuju
    PRAJCI
    PRAJCI --- ---
    BRKODLAK: Hele, ale to ani když tam dáš 10% ... přidat můžeš vždycky ;)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRAJCI: tož já bych se aji proletěl, ale máma a babička určitě ne :D každopádně díky!
    PRAJCI
    PRAJCI --- ---
    BRKODLAK: Čím silnější, tím účinnější ... nicméně 1-3% by měly být v klidu (jakože určitě si nenamažeš podpaží a nepoletíš na koštěti) ...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Prosím o radu
    Chci udělat mast z výtažku a bambuckého másla, ale netuším jaký poměr zvolit, aby to bylo funkční a zároveň to nebylo až moc funkční, jestli rozumíte.
    Předem díky.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    Shanim konopne listy - nehnojene a bez chemie. Budu vyrabet krem na ekzem pro dite.
    Dekuji!
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Případně ještě jeden spam:

[ OFFERING WORKNABÍZÍM PRÁCI: Hledám pracanty na noční směny / Praha (není podmínkou) / 120 CZK ]

Pokud byste přímo chtěli nahlédnout do zákulisí výroby CBD. Prosím jen vážní zájemci do pošty (=malá exkurze je možná, ale nejprve je třeba odvést dohodnutou práci).
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jaké máte zkušenosti s kupovanými CBD výtažky, ať už olej, kapsle nebo e-liquid? Prosím o uvedení výrobce a síly extraktu.
    díky
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Meanwhile on ICPF Prague :) Misty tam jde zahlednout majitelku diskuze tusim, tak snad se nezlobi za promo. Celkove tam probiha opravdu pekna prace, jen se o tom moc nevi (projekt je zameren hodne na vyzkum, vyvoj a fakta, ne pozlatko kolem), tak pripadne sdilejte.

Kanabidiol - nepsychoaktivní kanabinoid v technickém konopí
    https://www.youtube.com/watch?v=ua_baBqzCG0

PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    TIMUREK: Jojo, rano uz jsem volala jedne pani z Konopy a ta mi tento spolek doporucila. S vama klidne podiskutuji, ale samozrejme bych byla radsi, kdyby to mamka mohla s nekym probrat face to face...
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    PEPENKA: Co třeba KOPAC? http://kopac.cz/
    A nebo tady s námi klidně ....
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Zdravim,

prosim uzivatele fenixovych slz, zda-li by se mi neozvali do posty, rada bych konzultovala osobni zkusenosti, popr. dostala tip na nejaky "spolek" uzivatelu, potrebuji pomoct nemocne mamince.

Dekuji.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MTO: jo, to by odpovidalo. vzdycky po huleni se mi obnovi pamet z tyden stare zalohy
    MTO
    MTO --- ---
    Research Shows Cannabis Restores Memory and Could Reverse The Aging Process
    https://futurism.com/...shows-that-cannabis-can-restore-memory-and-could-reverse-the-ageing-process/
    PRAJCI
    PRAJCI --- ---
    _PLWI_: FS horem i spodem ... do čípků klidně přidat cca 10% bosweliového oleje. Jístota v uzdravení není stoprocentní (samozřejmě), zlepšení kvality života je téměř jisté ...
    Převažovat by mělo CBD nad THC ...
    CRUZ05
    CRUZ05 --- ---
    Kamarád offnyx shání pro babičku "fénixovy slzy" já o tom vůbec nic nevím, ale napadlo mě se zeptat tady, případně dejte zprávu a předám kontakt, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam