BERNIE: tak to zni vyborne, diky za inspiraci, jeste se te ale zeptam na spotrebu alkoholu na gramy, osobne pouzivam soxhlet, kde sice zahrivas a mas tam diky tomu vosky a chlorofyl, ale jak se tu resilo ty nemusi byt uplne na skodu
kdyz o tom zacinam premyslet, mas predstavu co se deje pri tom zmrazeni? jediny co me ted napada je totiz ze to prodlouzi dobu rozpousteni, tzn. to stejny jako kdybys to tam nechal kratsi dobu pri vyssi teplote, dela to jeste neco jinyho? chlorofyl a vosky nejsou proste ve vytazcich, ktery jsou luhovany po kratkou dobu, myslim, ze kdybys to zalil na dve minuty misto tri pri pokojove teplote, tak ti z toho vyleze to stejny, ale to je jenom domnenka
vzdycky jsem zmrazeni povazoval za nejvhodnejsi pri vyrobe hasise, protoze tam se mechanicky oddeluji trychomy z povrchu kytky, coz je pri zmrazeni jednodussi, a pak se to vzdycky micha, aby se to oddelilo, ale pri rozpousteni me nic nenapada, vlastne ani to michani po minute jak rikas mi nedava moc smysl... teda pokud to neni soucast magicke praxe :) kazdopadne budu rad vyveden z omylu :)
a ta nadoba na vyrobu destilky to zahriva? a na kolik stupnu? nebo jak to funguje :)
kazdopadne za me plus 10, pro me rozhodne novej pristup, kterej stoji za prozkoumani