• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRKODLAK: Co to je ucinna latka v oblasti konopi... :)

My bychom treba radi izolovali celou "jantarovou" matrici z kytky, bez kanabinoidu, resp s nimi, ale zvlast odseparovat. A ziskat THC free terpeny, vosky a tuky, cistokrevne organicke degradanty chlorofylu... Jeste dal to separovat... A zkusit zjistit, co dela co zvlast a co dela co dohromady a zkusit se v tom zorientovat :)

A pak jeste terpeny + kanabinoidy synergie... Mame jeste moc prace. :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: btw jsou koumáci, co ten výtřep udělají až po extrakci, což jde taky, ale už to nemá žádný účinný látky...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN:
    BRKODLAK:

btw dekarboxylaci bych asi udělal až po výtřepu. doteď jsem to dělal před, a přijde mi, že to pokazí chuť
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: tim rozpoustedlem vylouhujes i to co je uvnitr,coz bude vetsi cast nez jen to na povrchu co oddelis separaci
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: hruby sito pusti i zelenej bordel,to je shit - radsi jemny at pada jen zlutej prach,jinak mam vychytany ze kdyz to smichas v pomeru 2:1 "2 dily vytrepu" tak je to uplne ideal pomer,krasne se pak daji delat hadata na suchace a netrhaji se a nekapou
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: no vidíš, to by mě zajímalo. Klepeš a stejně jsi schopnej následně docela dost vyextrahovat? Kolik toho ještě může zůstat ve zbytku....

asi bych letošek ještě před tím stejně dekarboxyloval...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: chci tím říct, že z jednoho materiálu je větší poměr výtažku k čarasu, tudíž nejde udělat plastik ze všeho, ale ono je to logický. nějak zvlášť mě to netrápí, jen je s tím lepší manipulace. to síto co mám teď je pro mě ideální, to co padalo z toho většího za to nestálo :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: co tím chceš říct? jako že máš výtěžnost větší u rozpouštědel než u mechanické separace? ....trápí tě to?.... :)... použij pytel s většíma okama :)...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SALAM23: škoda jen, že je vždycky převaha výtažku
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: takhle si delam plastik ;) na sucho vyklepu pres icebag a zahustim tim vytazek
    KUATO
    KUATO --- ---
    BRKODLAK: tohle udelatko je bohuzel tak malokapacitni, ze je skoro na hovno. zhruba za 2000kc si ale muzes poridit par dilu na jednoduchou destilacni kolonu, pak muzes pouzit na vstupu 2l erlenku, jako zdroj tepla elektricka plotenka..
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: to je rozhodně dobrej nápad. zkoušel jsem jeden materiál nejdřív vytřepat, pak klasickej ice-hash a nakonec ještě vyextrahovat butanem a pokaždé z toho něco káplo. pak jsem to spojil dohromady. teď už ice-hash vynechávám, čili výtřep, pak slzy a výsledek spojit.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: probíral jsem to s kámošem chemikem, doporučuje zahřívání ve vodní/ lépe olejové lázni a do destilační baňky přidat varné kamínky. pak by to mělo být dostatečně bezpečné. každopádně souhlasím s tím, že to je na malé množství, tudíž teď jen sehnat laboratorní sklo o vhodném objemu a hurá do toho :)

přemýšlím o spojení výroby výtřepu pomocí suchého ledu a vytřepaný zbytek prohnat lihem vychlazeným v tom ledu....
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRKODLAK: Podle me zkusenosti vstupni material. Zde v ČR delame alkoholovy freeze wash certifikovanych odrud techniky (CBD do 4%, od pohledu seno z pole) a produktem je asfalt, ktery se musi destilovat.

Kdyz jsem pracoval s tzv. "CBD skunkem" v Koloradu, tak byl celkem problem obhajit filozofii, ze klient potrebuje dest. pristroj na kanabinoidy, protoze vystupem surove extrakce byl med. :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BERNIE: ještě mě napadlo, při jaké teplotě to mrazíš? v tom by ještě mohl být rozdíl...
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BRKODLAK: v ČR jsem našel podobné, ale za nesmyslné peníze, 5 tisíc a více, z ebay jsem to měl za pár dní doma, balík šel tuším z Německa.

BERNIE: zkus ten čistý ethanol, třeba je to rozpouštědlem. Já jsem nikdy jiný rozpouštědlo nepoužil, takže nemám srovnání. Zkoušel jsem jen líh při pokojové teplotě a to byl průšvih, úplně zelená a nehezky vonící věc.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BERNIE: i při dvou mililtrech úplná černota. samotnej neodpařenej líh má lepší barvu, ale je tam patrná ta zelená, což u tebe nevidím vůbec. i v té chuti cítím, že je něco špatně.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BRKODLAK: no a opravdu něco děláš špatně? Jakou barvu má ten líh, po louhování? V misce na fotce jsou nějaké 2 ml extraktu, tedy celkem málo, když extrakt naberu do stříkačky, vypadá samozřejmě úplně jinak, je černý, neprůhledný.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BERNIE: to jsem si nevšiml, a dá se ta větší koupit i někde v čr? většinou operuju tak s litrem no. ale pořád teda nechápu, kde se bere ta barva.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BRKODLAK: ma to obsah jen 0,35 l, pro mě by to bylo hodně málo, jedna dávka extraktu z cca 100g materiálu si žádá tak 1.5 l lihu.
    S otevřeným ohněm samozřejmě opatrně, já i tu destilační konev používám raději venku.
    Stála dvojku a to už není takový rozdíl:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam