• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: super:). Jak moc mastí kůži a jak dobře se vstřebává?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tak jo, pár dní teda už mažu a musím říct, že super.
    Extrakt jsem rozpustil nejdřív v malém množství tuku, jak radil Bernie a potom se to krásně vmíchalo dovnitř, bez porušení emulze.

Cremor Basalis 250g Fagron - 213 Kč | Lékárna AVE
    https://www.lekarnaave.cz/cremor-basalis-250g-fagron

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ode dneška je v Kanadě legalizované komopí. Je to vůbec první země G7, která povolila legalizaci:
    Canada’s cannabis laws | The Star
    http://projects.thestar.com/cannabis-rules-canada/
    Navíc bude i prominut trest držitelům z dřívějška
    Canada to pardon citizens convicted on simple marijuana possession charges: report | TheHill
    https://thehill.com/...onal/411757-canada-to-pardon-citizens-convicted-on-minor-marijuana-possession
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Zajímavý materiál o interakcích s léky.

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JESTEDMAN: Díky moc za zkušenost! To zní dost zajímavě. Já se právě budu snažit jít cestou výtažku. Na výrobu vlastního základu už nemám asi mozkovou kapacitu:-) už i z té extrakce jsem nervózní, aby to fungovalo, jak má!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    mám stejnou zkušenost, kokosový či olivový(i jiné), jsem atopik a po namazání čistých olejů je kůže bolestivě napnutá a vysušená. Zřejmě to má i souvislost s přirozenou vlastností kůže promasťovat se, která je u atopiků snížená a po aplikaci se zřejmě ještě víc sníží. Nehledě na to, že celkem velká část populace je na některé oleje (tř. kokosový) alergická. Kdysi jsem zahlédl v nějakém polobulvárním časopise převzatou tabulku, kde byla u jednotlivých olejů uvedena vstřebatelnost a hydratace, bohužel jsem jí už nikdy nedohledal.

Sádlo má několik nedostatků - zapáchá, pomalu se vstřebává a hodně mastí (oblečení apod.) a není moc stabilní - žlukne

Jako alternativa se dá použít olejová mast s tím, že pokožku kvůli hydrataci předem namočíte a určitou míru mokrosti udržujete delší dobu po namazání např. přiloženou gázou. což ale není moc praktické a dlouhodobě použitelné.

Zatím zůstávám u vazelíny.

Experimentuji s masťovými základy olej/voda - voda/olej, snažím se vyrobit krém, ne mast. Jak tu zmínil Farfeloo, existují kvalitní základy, které by se dali použít, ale jejich následné obohacení ganjou je omezeno na přidání výtažku a zahřátí na mírnou teplotu, protože při větším zahřátí dojde k oddělení vody od oleje. Tudíž se aktuálně snažím odladit postup pro výrobu svého základu. V takovém základu je třeba 85% vody a jen 15% oleje, důležitá je správná volba emulgátorů, např. Sepigel 305, ten dokáže dokáže emulgovat velmi dobře a výsledek je celkem stabilní. U samodomo emulgátorů (např. Jar) byly výsledky velmi nestabilní, pokud se podařilo vyprodukovat něco co se krému přibližovalo, začaly se poměrně rychle složky oddělovat. Stále tu mám dilema, kdy pro dosažení vysokého účinku potřebuji celkem velký podíl oleje, ale hydratační krémy obsahují spíše více vody. pocitu hydratace pomůže i přidání glycerinu, ale chce to vychytat dávkování, do 5% to je víceméně v pohodě, nad 5% to má efekt spíše opačný a máte pocit slepenosti.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: Jo, namažu to a ráno je kůže úplně svraštělá. Kamarádka, co vyrábí kosmetiku mi to potvrdila, že to může dělat ten olej. Google je plný podobných zkušeností, takže ne. Není to jako žízeň po vodě.

Jinak jsem koupil emolientní masťový základ Cremor Basalis, tak uvidíme jak to půjde. Dám pak vědět.

https://www.praktickelekarenstvi.cz/pdfs/lek/2014/05/09.pdf
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    FARFELOO: kokosový olej vysušuje kůži..? asi jako že je po vodě žízeň.
    Bambucký máslo už zmínil BRKODLAK, já dělám mast buď čistě z kokosovýho oleje a nebo do ní ještě přidávám bambucký máslo, aby to nebylo tak tekutý při letních teplotách.

Na silnej ekzém (rychlej akutní výsev v počátečním stádiu) se mi osvědčil výtažek (RSO) v olivovým oleji 1:10. A ten taky nic nevysušuje, když už jsme u toho.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: resim prubezne a neprilis aktivne to stejne. Zatim jsem se nenaucil namichat zaklad tak, aby se rychle vstrebal, nebyl supermastny, neucpaval pory, proste sam nic poradneho nestvorim. Ale objevil jsem Havlikovu prirodni kosmetiku, konkretne jejich krem "Dokonaly kavalir". V Brne mame prodejnu, ve ktere obcas maji tento krem ve sleve, protoze se blizi konci minimalni trvanlivosti. Micham jej s extraktem a to tak, ze ve zhruba 1 ml bambuckeho masla rozpustim pozadovane mnozstvi extraktu a pak, po zahrati obeho na cca 50 stupnu, vmicham to bambucke maslo s jiz rozpustenym extraktem. S pomoci takoveho toho maleho bazmeku na naslehani mleka to cele micham tak dlouho, dokud si nemyslim, ze je smes homogenni. Vysledna mast se paradne vstrebava, skvele voni.
    Link na zaklad:
    Dokonalý kavalír 50 ml
    http://eshop.havlikovaapoteka.cz/home/166-dokonaly-kavalir-50-ml-8594177413289.html
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FARFELOO: fakt vysusuje? Ja jsem myslel ze se jen hodně rychle vstrebava. A co bambucky maslo, to by nebylo vhodny?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    V podstatě jsem našel toto:

https://shop.fagron.cz/shared/files_fagroncz/documents/2017_oprava_mast_zaklady.pdf

Hydrofilní základy, do kterých se dají většinou dát lipofilní léčiva při zahřátí na 40-50 stupňů, což je pořád dost nízká teplota pro zachování většiny terpenů.

Nemáte někdo zkušenost?:-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PRDELOID: Alkohol na bolest kolen, ne na ekzém, samozřejmě...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: alkohol ale vysušuje milonkrát víc.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Masťové a jiné základy - Nejspíš je to opakované téma, ale nepodařilo se mi dohledat žádný závěr, takže zkusím znovu otevřít.

Zkoušel jsem kokosový olej a hodně vysušuje kůži, což je přesně opak toho, čeho potřebuju dosáhnout, takže se poohlížím po něčem dalším, co bude fungovat na ekzematickou, suchou kůži. Napadl mě tradiční Excipial, který je "lipofilní", ale zároveň obsahuje vodu. Při hledání informací, co to pro výrobu znamená jsem narazil na zajímavý poznatek: Lipofilní léčiva (což kannabinoidy rozhodně jsou) se lépe do tkání vstřebávají v hydrofilních základech (http://prntscr.com/l3xggw, zdroj: atlas farmakologie). Což mě vede k otázce, jestli vlastně všechny ty převážně tukové základy nesnižují účinnost? Potom je samozřejmě otázka jak by se kannabinoidy v převážně vodním základu rozpouštěly. Existuje v tomhle něco, co by bylo správně vyvážený?

Předpokládám, že zrovna u krému na ekzém se tuků nebudu chtít zbavit nikdy. Ale kdyby mi šlo čistě o účinek konopí například na bolesti kloubů, tak přemýšlím, jestli není lepší použít radši něco jako Alpu, kde tuk není vůbec. (tohle konkrétně řeší babička, která je doteď spokojená s vazelínou na její kolena, ale nabídl jsem se, že ji pomůžu najít lepší recepturu. Ekzém řeším zase já a vazelína sice taky funguje, ale kdo by nehledal něco lepšího, že...)

Díky moc za rady, poznatky i diskuzi!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BERNIE: děkuju, prozkoumám to důkladně. V dnešní době mám trochu potíž odlišit, na kterých webech jsou důvěryhodné informace a raději se nejdřív zeptám lidí, kteří se kolem dané problematiky pohybují.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    AOTEAROA: na pocity bych v tomto nespolehal, kratke gogleni a ejhle, interakce s warfarinem
    "What does this mean in practical terms for a medical marijuana patient on a CBD-rich treatment regimen who takes a prescription blood-thinner like warfarin, for example? CBD reduces the enzymatic degradation of warfarin, thereby increasing its duration of action and effect. A person taking a CBD-rich product should pay close attention to changes in blood levels of warfarin, and adjust dosage accordingly as instructed by their doctor."
    CBD-Drug Interactions: Role of Cytochrome P450
    https://www.projectcbd.org/science/cannabis-pharmacology/cbd-drug-interactions-role-cytochrome-p450
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Prosím víte někdo o článcích, které by řešily kombinaci cbd oleje a braním nějakých léků? Konkrétně mě aktuálně zajímají léky na ředění krve kvůli opakovaným emboliím a antidepresiva. Chci olej dát někomu jako dárek, myslím si že by mohl být užitečný, ale napadlo mě abych dotyčnému neuškodila. Na druhou stranu, pokud začne od jedné kapky denně a bude se řídit svými pocity, nemělo by se nic stát, ne? Akorát pokud jedna kapka nebude mít účinek, nevím zda v člověku, který si sám olej nevybral, zůstane motivace ho užívat, přecejen to není jako pilulka.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Smíchal jsem zhruba 5 ml tinktury z Aurora Indica s cca 8 ml glycerinu (VG) a nechal líh z tinktury pomalu odpařit při 65 stupních (trvalo to několik hodin). Výsledek je mléčný, na několika místech se tvoří tečky koagulované pryskyřice. Zatím jsem se nedostal k propylenglykolu, abych to smíchal a zkusil v e-cigaretě.

Ovšem když jsem to přetahoval do stříkačky, vytřel jsem nádobku, ve které se to odpařovalo, kouskem chleba a snědl. Ospalé odpoledne s rodinou nad Člověče, nezlob se pak dostalo zcela nový rozměr...

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Koukám se na ty stolní destilační přístroje a vidím, že existuje i dražší model s nastavitelným termostatem. Bude to vůbec výhoda nebo i tak budu muset přestat v cca 80%, abych to vůbec dostal ven?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Piráti chtějí lidem umožnit beztrestně si pěstovat pět rostlin konopí - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...i-konopi-pro-vlastni-potrebu-fbf-/domaci.aspx?c=A180831_120218_domaci_kop
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam