• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: omrknu to. každopádně daleko víc by mi vyhovovalo jednom jedno "plátynko" se správnou hrubostí, pokud byste někdo věděli, dejte tip pls. dík
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: normální pytle, kvalitu maj všechny podobnou dneska imho. neber ty nejlevnější no. Ale hlavně vezmi velký, z těch maličkejch galonovejch nic nevytřepeš.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: já si nejsem jistej, jestli by se dal přidělat na kýbl. doteď jsem měl takový čtverec, materiál asi nějaký kov, mikrony nevím, nebylo možný zjistit ani, co to vlastně je za věc. mělo to ideální propustnost. tak bych nejradši zase něco takového, ale nemám žádný vodítka, jak to hledat.
    ty teda máš nějaký čínský pytle? hodil bys odkaz? věřím, že ta kvalita se bude hodně lišit, tak bych, když už, vzal raději nějaké ověřené...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: Já bych ti poradil nejjednodušší levnej čínskej pytel za pár usd, ale dostal bych čočku, že z Číny to nemůže bejt kvalitní
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: hele v tom se nevyznám, každopádně jsem přišel o síto a nevím, kde sehnat nějaké podobné .(
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: V tom případě ale produkuješ nejkrutější aghánskej plastik a jsi sám slovutný Al Kájda Brkodlak?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: tak uz mi rekni, kde mam objednat sito ma vytrep. Diky. Btw, ja delam nejdriv vytrep, pak rso a vysledek smicham, tím se to resi, ne?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Ahoj přátelé, chtěl bych si přídit vapík, nejspíš Pax 3 jsem se rozhodl a chtěl jsem se zeptat, jestli ho někdo nepoužíváte. Chtěl bych to na den dva zkusit než do toho investuju, tak jestli je tu nějaká dobrá duše, napište SZ, díky
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Prosimtě Haalo, nehroť to do flejmu. Proklamace typu " jestli si myslíš XY, tak si to mysli dál" jsou na urovni školky. Snažme se tu argumentovat. Teď odpovím na dotaz.

Neříkám, že výtažek dle RS nemůže bejt léčivej, určitě minimálně kanabnoidy udělají svůj job v oblasti paliativní péče. Když máš ale k dispozici bykinu, proč nevyužít její léčebnej potenciál co nejvíc? Proč nezachovat terpeny a nevyužít 100% potenciálu a proč se spokojit jen s dejme tomu 50% lékem. Nevýhody výtažku bychom jen stokrát opakovali. Já tvrdim jen to, že výtaže je v konkurenci současnejch extraktů překonanej.
    A jestli někdo bude argumentovat, že extrakty jsou složitý na výrobu, je potřeba speciální technologie, tak je to pravda jen částečně. Pokud člověk trochu zkoumá, nalezne poměrně bezpečný metody domácích extrakcí a když už nic, tak suchej výtřep je imho daleko jednodušší než metoda RS.
    Jiná věc je, pokud chci zpracovat listy a odpad. OK, tam beru že rychlá extrakce v rozpouštědle dle RS má svoje opodstatnění, ale takovej produkt nebudu dávat k vnitřnímu užití, ale strčim ho do masti.

ad dekarboxylace - ideální dekarboxylace proběhne procesem dlouhého pozvolného sušení a curingu. Jakoukoliv tepelnou úpravou ztrácíš terpeny
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: A není THC-A taky protizánětlivý i vnitřně? Neřekl bych, že je ve smyslu léčení dekarboxylace nutná, může to být dost individuální. Teda jestli fakt mluvíme o léčení. Já si nedovedu představit, že půjdu za nemocným starším člověkem a začnu ho krmit dekarboxylovaným RSO extraktem. K tomu mám respekt i já po 15 letech rekreace. To, že jsou lidi na pokraji smrti schopni zkoušet různý věci ještě neznamená, že to je cesta jak s léčebným konopím pracovat v širším kontextu.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: můžeš prosím nějak rozvinout, jak konkrétně souvisí terpeny s rozdílem mezi lékem a "psychotickým zmašťovadlem"? pokud si myslíš, že se RSO nefunguje jaké lék, protože v něm je minimum terpenů, klidně si to mysli dál.

JESTEDMAN: ano, pokud se dekarboxyluje výtažek, není třeba sušinu použitou k extrakci dekarboxylovat předem. Jednou to úplně stačí. Dekarboxylace je pro RSO zásadní, protože je především určený k vnitřnímu užití.
    Souhlasím s tím, jako taková je dekarboxylace stejný proces. Jen co se týče dekarboxylace sušiny a dekarboxylace extraktu, vede dekarboxylace sušiny podle mě spíš k tomu, že pryskyřice při teplotách kolem 80C začne mírně tát a nalepí se na zelenej materiál, nebo se do něj může částečně i vsáknout, což pro extrakci nepovažuju za žádoucí.
    Dělám to jenom, když vyrábím tinktury, protože ty se dodatečně už jaksi dekarboxylovat nedají.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Btw, kdyz jsme u tech extrakci, zante The Source? Od www.extractcraft.com
    MTO
    MTO --- ---
    VZP ustoupila. Pacientce chce proplatit nadstandardní dávku konopí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...aci/martina-kafkova-zdenek-majzlik-lecebne-konopi.A190213_170738_domaci_linv

- je dobre, ze je pan Mejzlk tak tvrdohlavej...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: nejdřív píšeš že dekarboxyluješ výtažek a pak píšeš, že nemá význam sušinu dekarboxylovat. Tak je podle tebe dekarboxylace důležitá nebo ne? Imho je jedno jestli to provedeš na vstupní surovině nebo na konečném produktu, chemická reakce zůstane stejná.

pokud se tomu chceš vyhnout, tak vem loňskou sklizeň a hotovo, ne?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: jak že nejde o terpeny? Chceš vyrobit lék nebo psychotický zmašťovadlo?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: lékařský benzín je nepolární rozpouštědlo (zhruba z poloviny je to hexan, ten má polaritu kolem 0,1), takže s tím chlorofylem to zas tak strašný nebude.
    Jasně, benzín toho bere hodně, vosky, lipidy a ano, terpeny se při tepelné úpravě z větší části odpaří... jenže o terpeny v případě RSO nejde, tam jde o co nejvyšší obsah THC (případně CBD a CBN). Při výrobě RSO touhle garážovou metodou nemá naprosto význam sušinu předem dekarboxylovat.

Extrakty za studena, šetrně - jo. Mám dobrý zkušenosti s DME.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: ty vole Haalo, výtažek dle RS se nemůže srovnávat s moderníma extraktama. Vždyť tam ten benzín vytáhne spoustu balastu navíc, zejména chlorofyl. Za další tam zkrátka zůstanou rezidua rozpouštědla ať chceš nebo ne. A to zahřívání? No to je hřebíček do rakve, jakákoliv tepelná úprava tě zbavuje terpenů a ty bys to nejdřív vařil kvůli odpařování a pak ještě pekl na 125 C a kdoví jestli bys to ještě nedekarboxyloval v troubě před tím. Tyhlety rady baby Bushkovy a psychopata Dušana už jsou dneska naprosto překonaný. Extrakty jedině za studena! Maximálně rosin. Když už rozpouštědla tak butan či dimethylether. Nebo prostě stará dobrá mechanická extrakce, nadělat kief a seš dobrej!
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VYHULENY_UFO: "extrakt jako extrakt" bez ohledu na koncentraci a kombinaci kanabinoidů a terpenů? bez ohledu na vstupní materiál ani metodu výroby..? to je asi jako tvrdit, že alkohol je alkohol, jedno jestli Braník z dvoulitrový PETky, Bordeaux Grand Cru Clasée nebo ruská domácí samohonka. Alkohol je přece alkohol, že jo.

Píšeš "ubližovat nezkušeným lidem koncentrátem", "naložit nezkušenýmu pacientovi bez rozmyšlení pořádnou mordu" - tak trochu Tvoje projekce, připadá mi.

KOOXIK: nejšetrnější by bylo vakuum a mírné zahřívání, nicméně na to většina lidí doma nemá zařízení. Rick Simpson jednu dobu tvrdil, že u hotovýho RSO (z lékařskýho benzínu) není přečišťování nutný vůbec, protože rozpouštědla v něm zbyde tak mizivý množství, že jeho neblahý vliv na organismu spolehlivě překoná síla RSO coby všeléku... s tím se neztotožňuju. Jako spolehlivý přečištění považuju zahřátí odpařenýho výtažku na 125C cca na 40-60 minut, aby se zbavil případných zbytků rozpouštědla a kompletně dekarboxyloval.
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    HAAALA: muzes trochu rozvést to přečištění. dik
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: johoho to byla největší prdel v životě, když jsem vařil na sporáku benzín, skutečně to můžu doporučit všem samopěstitelům, jen tak dál a zpátky ni krok! :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: já si na základě vlastních zkušeností a kazuistik myslím, že RSO bylo, je a bude stále platná metoda, jak z konopí získávat zdraví udržující a navracející lék, navíc běžně dostupná bez nákladné technologie.
    Jsou lidi, kteří už dovedli přijít o prsty při extrakci CO2 i tací, kteří přišli o život při extrakci butanem. Při extrakci lékařským benzínem se taky snadno dá přijít k úrazu, když se nedává pozor, ale špinavá? Možná, když se výtažek odpovídajícím způsobem nepřečistí.

VYHULENY_UFO: RSO není právě kompatibilní s rekreačním užitím. To je asi jako napsat , že sis vzpomněl na týpky, co chlastali lékařskej líh a byli pak v píči jako nikdy.
    RSO z indik je trochu jiná liga než RSO ze sativ a ty účinky, který uvádíš u předávkování extraktem, vypadají na sativy.
    Už úplně mi uniká, proč by někdo ubližoval někomu třeba hašišem, kterej zpravidla vzniká za pomoci tlaku a tepla. Jako že hodný palice a zlej hašiš / tinktura / výtažek..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam