• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: ze stejné výrobní šarže, nebože vyrobeno v daný rok?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    CBD izolát v čase.

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: ještě se zeptaám, na jaký baterii to vapuješ? vidim nějakej keramickej atomizer, mám něco podobnýho, ale dostupný baterie jsou moc silný na to
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: V cartridgích tmavne drtivá většina konopných náplní, je to výsledek oxidace a jiné degradace, kanabinoidy jsou fenoly (často resorcinoly), které jsou fakt náchylné na oxidaci. Tmavne časem i CBD izolát nebo třeba kosmetika s CBD (často do růžova :). Vznikají chinony, polyfenoly, chino-fenoly...? (Kdo ví co, ale maká se na tom... https://www.waters.com/webassets/cms/library/docs/720005766en.pdf )

Pro účely vapingu by možná stálo za to zkusit dekarboxylovat část extraktu před naplněním a koukat, co to dělá (mmj. s barvou, ale taky s nežádoucím odpařováním terpenů a tak, dá se to dělat pod refluxem). V cigáru to na plotýnce stejně dekarboxylovat bude a bůh ví jak nedefinovaně, třeba to kvůli tomu tmavne víc, než nutný...

Jinak barvu uprostřed máš fakt nádhernou, na kuchyň fakt respekt. ☯
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: jinak dobra prace :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: cectl jsem, ze to uhli vaze hodne kanabinoidu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PALEONTOLOG: jakože ne v mrazu. Prostě pokojová teplota. Vezme to hodně chlorofylu a vosků, ale to by se právě mělo odstranit v tom filtru.

Je to pořád dost lowcost. Koupil jsem buchnerovu nálevku, ruční pumpu na podtlak, celite 545 (zajímalo by mě, jestli funguje stejně i prostě obyčejná křemelina, kvůli ceně) a to uhlí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FARFELOO: co je to "za tepla" ?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: moc pěkný
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    * ticha zavist chlapci*
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tak jsem zkoušel poprvé dělat extrakt ethanolem za tepla. Vlevo je to před filtrací, uprostřed po filtraci přes Aktivní uhlí a křemelinu, vpravo pak výsledná cartridge. Myslím, že ta tmavá barva je výsledkem dost rapidního odpařování rozpouštědla a tím pádem i dekarboxylace. Bohužel, pokud chci zachránit něco z toho alkoholu, tak mi v mých kuchyňských podmínkách asi nic jinýho nezbývá. Dal jsem tam kapku MCT a kapku terpenů, ale mohl jsem asi přidat víc, na chuti to úplně moc nepoznám.

Odrůda je outdoor Dutch Passion auto-cbd. Myslel jsem, že to není moc silné, ale vlastně pozoruju stejný efekt jako
    BERNIE: taky mám problémy se sciaticou a normální hulení mi to spíš rozbouří, ale tohle je velkej relax bez head high. Asi poprvé co jsem podobnou věc zažil...

MTO
    MTO --- ---
    Léčebné konopí budou z 90 procent hradit pojišťovny, rozhodla Sněmovna – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lecebne-konopi-budou-z-90-procent-hradit-pojistovny-rozhodla-snemovna.html
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Tak to je perfektní, od candidy a celkově strainu od nich si hodně slibuju
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Sklidil jsem pred nejakou dobou Candida CD-1 od MM Genetics. Po nekolika tydnech v zavarovacce si davam prvni ochutnavky a reknu vam, ze neco tak prijemneho jsem snad jeste nemel. Temer zadne high do hlavy, jen chvilkovy bzuceni a pak se rozleje do tela klid a relaxace. Tlumi vnimani bolesti, projevy utlacovaneho nervu (brneni chodidla). V sobotu jsem po vic, jak litru vina, docela slusne opily, vykouril jointa a za chvili nevericne pozoroval, jak ta opice ustupuje, az se temer vytratila. Byl jsem si jisty, ze budu mit rano kocovinu jak svina, ze mi bude trestit hlava, ale nic takoveho. Fakt skvela kytka, moc doporucuju vsem, co potrebuji normalne fungovat bez zhulenosti.
    MTO
    MTO --- ---
    Konopná horečka v Izraeli – A2larm
    https://a2larm.cz/2019/06/konopna-horecka-v-izraeli/

"Izrael je neoficiálním světovým centrem start-upů. V zemi, kde žije necelých sedm milionů lidí, jich vzniklo více než v Japonsku, Indii, Jižní Koreji nebo Kanadě. Izraelské start-upy platí za uznávané v oblasti kybernetické bezpečnosti, umělé inteligence nebo zemědělství. Málokdo si však uvědomuje, že Izrael má náskok ve výzkumech léčebného konopí. Díky propracovanému know-how lze v této zemi už více než deset let využívat pro medicínské účely produkty z konopí indického. Mimo to dal Kneset zelenou i vývozu léčebného konopí. Odhaduje se, že díky tomu si stát přijde na čtyři miliardy šekelů ročně (tedy 25,6 miliardy korun)."
    MTO
    MTO --- ---
    Nebezpečná a bezprecendentní. Pacienti odmítají úpravu zákona o úhradě léčebného konopí - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...a-o-uhrade-lecebneho-konopi-72546?dop-ab-variant=6&seq-no=1&source=hp
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    BOB_GALLOWS: jo už mi došlo, kdo pravděpodobně jsi. nevím, cos myslel konkrétně těma dramatama. anebo bych to raději veřejně vůbec neřešila...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    A no né, zase kdyby využili technologii a dělali doplňky stravy s CBD, mohli zaútočit na evropský emerging markets. V Německu a Dánsku se rozdávají licence US/Kanadskejm firmám o sto šest. Spotřebitel chce extrakty a edibles, ne si mazat kulky nějakou indulonou s konopnym listem na tubě.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: lidi koupi vsechno. CBD je novej bitcoin ...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Nějaká kosmetika s CBD je stejně provar ne? To nemá budoucnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam