• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EXCITE: tka se ptám, coto znamená, ty to zřejmě víš líp než my
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EXCITE: Nové potraviny by tedy měly být v prvé řadě bezpečné. Před jejich uvedením na trh proto musí každá nová potravina projít schvalovacím procesem, při němž je jejich bezpečnost prokázána.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EXCITE: co to znamená ?
    Therefore, before it may be placed on the market in the EU as a food or food ingredient a safety assessment under the Novel Food Regulation is required.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    asi špatně guglíte:
    Pravděpodobně se jedná o zařazení kanabinoidů pod Nové potraviny
    EU Novel food catalogue (v.1.1)
    https://ec.europa.eu/food/safety/novel_food/catalogue/search/public/?event=home&seqfce=972&ascii=C#
    co to znamená asi víte..

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PETER_PAN: bianco petice se vždycky hodí. nevím o tom, že by CBD přibylo na seznam návykových látek
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RESOLUT: Neni tam text, odkaz ani cislo navrhu EU parlamentu. Po rychlem googleni zadny takovy navrh dost mozna vubec neexistuje. Fakt nekdo podepise petici aniz vi proti cemu? Proc sem davas takovou sracku?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Petice proti návrhu EU parlamentu - zákaz užívání přírodního extraktu z technického konopí CBD | e-petice.cz
    https://e-petice.cz/...eu-parlamentu-zakaz-uzivani-prirodniho-extraktu-z-technickeho-konopi-cbd.html
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Ahoj, doufám že tu nepobouřím dotazem, ale nevím kde jinde se zeptat. Sháním pro známé Fénixovy slzy na léčbu rakoviny, pokud by někdo tušil kde u nás sehnat než se pustím do nějakého darknetu, budu moc rád za jakékoliv info do sz. Díky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK23: z vazelíny se to nevstřebává :) protože to je tekutej parafín, směs alifatických nasycených uhlovodíků. sádlo jsou triglyceridy. asi jsem ti nepomohl, ale vysvětluje to vše.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    FARFELOO: nevím no, na tomhle linku jsem odpověď na svou otázku nenašel. Ale dozvěděl jsem se další novinku, že sádlo je taky hydrofobni druh masti jako vazelína.
    Každopádně já si nepotřebuji nastudovat to, co jasně vidím na lidech. Z vazeliny se to samozřejmě u ekzému a lupeny vstřebává přes tu narusenou kůži a film který vytváří je k užitku, protože to nestece někam mimo aplikované místo. Tohle je výhoda i u oparu třebas.
    Napsat tu někomu že na to nepomomohla konopná mast ale pouze Vazelína v ní obsažena, je blbost sry kluci. Jinak by se na ty věci nepodavali kortikoidy, kdyby byla dostatečně účinná čistá vazelína, no ne? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK23: stale dokola, uz me to nebavi. Nastuduj si to treba na wiki
    MIK23
    MIK23 --- ---
    PALEONTOLOG: a jak teda vysvětlíš že mast že žluté lékařské vazelíny je po nějakou dobu účinná na lupenku či atopický exem? Bohužel není to vše lék a po určité době přestává účinkovat,nicméně v té masti není nic jiného než žlutá lékařská vazelína.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MIK23: Záleží, co potřebuješ léčit. Pokud máš problém s epidermis, tak vazelína je vklidu. Spoustu lidí ale potřebuje, aby se efekt dostavil hlouběji a tam potřebuješ jinou transportní bázi. Takže buď hydrofilní krém nebo třeba alkohol. Kdysi jsem k tomu našel hezká skripta. Teď bohužel nemůžu dohledat:-( ale ještě se posnažím...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK23: kdyz se nevstrabava, nemuze do tela prenest ucinnoulatku. Jeji pusobeni je ryze fyzikalni. Komprende bueno?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    PALEONTOLOG: ne nekomprende. Píšeš že se skoro nic nevstrebava u maste z vazeliny a celkově tady budis dojem, že defakto nefunguje....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FARFELOO: to jsou takovy tradicni predstavy jak ma mast vypadat a z cehoby mela byt
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PALEONTOLOG: Za BasiFarm se taky přimlouvám. Hydrofilní emulze se lépe vstřebává. Tuky se imho používaly, aby se tam konopí lépe rozpustilo, ale tyhle emulze mají tuk taky. Já to dělal tak, že jsem udělal extrakt a ten jsem jenom rozmíchal v tom krému. Fungovalo to úplně nádherně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK23: píšu její nevýhody, je nevstřebatelná, je to vosk. komprende ?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    PALEONTOLOG: ano film tvoří a je to její výhoda oproti sadlu u většiny aplikaci. Jinak žlutá lékařská vazelína je nejvíc používaný základ v mastich s uhlovodikovym základem. Sádlo se nepoužívá v kosmetice protože zlukne, taje pro nižších teplotach atd. Nevím ale psát tu o žluté vazelíne hůř než o sadlu mi přijde naopak desítky let zaostalé.
    Každému co jeho jest ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK23: něco málo látek přes kůži projde, ale vazelína se do kůže principielně nevstřebává, proto se používají směsi se vstřebelnou složkou a vazelína zůstane jako chánící film. to je moderní dermatologickej přístup a využívá se především v kosmetice. tělový mlíko pak není nic jinýho, než vícefázovej krém, kde se zpravidla vodní báze vstřebá a hydratuje, olejová báze se vstřebá a promastí pokožku a tekutý parafíny (a la vazelina) vytvoří ochrannej film.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam