• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    KR_TEK: za me je nejlepsi lisovani za tepla, koupil jsem si lis (rosin press) a zbavil se vsech ethanolu a odparovani ...
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    CBD classified as narcotic in Italy, with products ordered off market
    https://hemptoday.net/cbd-classified-as-narcotic-in-italy-with-products-ordered-off-market/
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KR_TEK: síto, suchej led a kýbl - je to dost old-school?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: když použije málo oleje a vylisuje zbytek, bude to mít hustý. x*20% váhy palic + x*olej a máš cca 20% extrakt
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    Díky všem, kteří reagovali relevantně ;)
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    PALEONTOLOG: ok, díky, zkusím klasiku a uvidíme.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    co děláte? udělá normální extrakt. Solvent nebo solventless hezky česky. To už záleží na preferencích.

KR_TEK: Pokud použiješ rozpouštědlo, tak hlavně opatrně . Pokud se vydáš cestou síta, budeš potřebovat to síto/pytel a suchej nebo mokrej led dle metody.

Můžu ti vychytrale střelit sadu čínskejch pytlů, který nepoužívám
    KUATO
    KUATO --- ---
    KR_TEK: akorát je otázkou na jaké procento CBD ve výsledným macerátu se dostaneš. Pokud chceš koncentrat (třeba 30+ procent), tak je otázkou, jestli je možné to touto metodou udělat..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KR_TEK: vyvařit palice v oleji můžeš, to vždycky fungovalo a fungovat bude. jen na to doporučuju vodní lázeň, ať nejdeš přes stovku celsia
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    Odradil me právě ethanol i co2. To fakt neexistuje nějaká old-school metoda à la vyvařit palice v oleji? ;) samozřejmě chápu, že výsledný produkt nebude na úrovni komerčního extraktu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VETE: i tak je možný to chápat
    VETE
    VETE --- ---
    PALEONTOLOG: Já myslel, že ho odradily ty cbd oleje, co našel, nikoliv cesty ;))
    VETE
    VETE --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak domácí výroba LSD bude imho snad i jednodušší, tam bude spíš větší háček vtom kultivovat si někde vlastní námel...

Ale jedna domácí cesta na CBD by se čistě hypoteticky našla - lis a následná winterizace, ale kolik ti z těch v EU dostupnejch cbd odrůd vyleze % a kolik ti zbyde po winterizaci - toť otázka... já si myslim, že pramálo...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VETE: a kde bereš jistotu, že mu nediktuješ cestu, která ho už jednou odradila ? :D
    VETE
    VETE --- ---
    KR_TEK: Jednoduchý proces?.. No řiká se tomu extrakce, kdy ať už ethanolem nebo superkritickou co2kou ehtrahuješ rostlinný materiál, ten následně zbavuješ chlorofylu, vosků a lipidů, potažmo i terpenů, je-li to žádoucí a výsledný produkt si necháš otestovat a na základě výsledků analýzy naředíš na kýžené procento v prakticky libovolném oleji... furt si to chceš dělat sám.? :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KR_TEK: a čím tě to odradilo ?
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    Nemáte prosím někdo jednoduchý recept na přípravu CBD oleje pro orální užití z CBD odrůdy? Co jsem našel, tak mě vždycky něčím odradilo. Moc díky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: tak jasně, ale informacím ohledně konopí od Mechoulama bych váhu přikládal apriori
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JESTEDMAN: v případě konopí znamená léčení dostat do pacienta velké množství kanabinoidů. Kanabinoidy v kyselé podobě mají jiné účinky a biodostupnost než ty dekarboxylované.

Až bude kazuistik na účinky kyselých kanabinoidů tolik, co na účinky dekarboxylovaných, bude asi na místě tomu začít přikládat váhu.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    [ RAVNOS @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal... ] v článku je zajímavá teze, že kyseliny kanabioidů jsou z lékařského pohledu účinnější než kanabioidy samotné. Mně z toho plyne, že čerstvě sklizené je léčebně potentnější než starší zásoba a dekarboxylace je spíše kontraproduktivní, pokud má být výsledný produkt určen pro léčení a ne maštění...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam