• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    VETE
    VETE --- ---
    ENT: Já vim o klonech prověřenejch genetik, co pěstujou v rámci legální operace známí v Rakousku... maj toho dost pod 0.2, páč maj velkej odbyt v Německu... jinak jsou různý techniky, jak mít nízký THC a ňákou dobu trvá, než si to zkalibruješ pro konkrétní model... nejčastějc se dělá to, že to prostě necháš přezrát nebo to naopak sklidíš trochu dřív... pokud sklidíš 30kg něčeho, co má 0.5 a nechceš to celý spálit v krbu, což je dost pochopitelný, tak se samozřejmě dá ze sušiny vyextrahovat nadbytečný THC, ať už pomocí tepla, CO2 nebo UVčka, ale během tohohle procesu samozřejmě přicházíš i o CBD a další kanabinoidy a i o terpeny... u CO2 extrakce se daj terpeny z extraktu oddělit a “vrátit” do sušiny, ale to už je celkem vyšší dívčí...

Jinak když si koupíš regulerní certifikovaný semena, tak se holt musíš smířit stim, že tě čeká dlooooooouhej proces selekce a testování holt no...
    ENT
    ENT --- ---
    VETE:
    TBC: Jde mi o legální operaci. Mluvil jsem s týpkem z laborky, kterej certifikuje cbd vzorky a prý není problém, aby člověk ze semínek odrůdy s méně než 0,3% THC vypěstoval kytku, která ten povolenej limit snadno přesáhne, čímž pádem už může mít problém. Navíc prej pokud si nechá pouze květy, podstatně se mu zvyšuje riziko, protože ta odrůda třeba dostala certifikát po testu z celé rostliny. Zejména indoor pěstování je podle něj dost problematický. Běžně mu prý chodí vzorky s 10% CBD a více.

Jaký legální semena mají top obsah CBD? Našel jsem třeba semena s 12%+, ale rád bych to co možná nejvíc maximalizoval.

Taky bych se rád vyhnul tomu, abych zasadil legální certifikovanou kytku, ale sklidil něco, co mi může přivodit problém (a ještě o tom nevěděl). Moje představa byla taková, že seženu semena

Nevíte někdo, jaká je reálná praxe? Nemáte někdo širší vhled do problematiky? Popř. kde sehnat relevantní informace. Volat do NPDC se mi nechce :D. Týpkovi z laborky se ještě nedoneslo, že by to policie moc hrotila, ale to mě moc neuklidnilo.
    VETE
    VETE --- ---
    TBC: Tojo, ale pokud mu jde třeba o legální operaci (zmiňoval certifikovaná semena), tak nad 10% CBD může zatím zapomenout...
    TBC
    TBC --- ---
    VETE: hele tak ten pomer 120:1 /CBD:THC) co chce ENT, to ne, ale spousta tehle lekarskej modelu je kolem 25:1, coz je imho plne dostatecny
    VETE
    VETE --- ---
    TBC: Všecho bude mít vyšší THC než 0.3%... odrůdy, co jsou do 0.3% mají většinou obsah CBD někde mezi 6-9%...
    TBC
    TBC --- ---
    VETE: proc by neexistovali je toho mraky, napr: https://www.5semen.cz/cs/obchod/seeds/medikit-auto-cbd-fem
    VETE
    VETE --- ---
    ENT: Obávám se, že taková odrůda zatím neexistuje a pokud ano, tak ta genetika rozhodně nebude naprodej :/
    ENT
    ENT --- ---
    Máte tip na odrůdu, která má vysoký procento cbd (třeba 12%+, čím víc, tím líp) a mizivý procento thc (ideálně 0,1% a méně)? Jde mi o certifikovaná semena.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    NECROMAN: Je to pravda, beru zpet :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    K4N3C: je dohoda, že všechny strany se během nouzového stavu a covidu schází v polovičním počtu a polovičním kvoru, tj. Piráti tam byli v plném počtu 22/2 = 11 poslanců.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    NECROMAN: Curaci no.. A Piratu tam zas pulka nebyla, dekujeme :-D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: hlasy ANO+ČSSD+KSČM+KDU-ČSL+SPD byl návrh na samopěstění zamítnut již v prvním čtení, tak jen abychom věděli do příštích voleb...

Ano=pro zamítnutí
    Hlasování Poslanecké sněmovny - 79/166
    https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=75140&l=cz
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Právě teď sněmovna projednává v 1. čtení zákon na legalizaci samopěstění konopí.
    Stream 1 (schůze PS)
    https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=28
    https://www.facebook.com/tom.vymazal/posts/2931623873741425
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Konopné prvenství pro Karla Janečka. Jako první na světě začne prodávat zdravotnické prostředky na bázi CBD - CzechCrunch
    https://www.czechcrunch.cz/...ako-prvni-na-svete-zacne-prodavat-zdravotnicke-prostredky-na-bazi-cbd/
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: ale právě proto gti řikám, jak radí Shantibaba, vypěstujte si vlastní, máte to nejlepší poměr cena/kvalita. Kvalita proto, že si můžeš vypěstovat kytku s kompletnim profilem terpenů a hlavně nějakym poměrem THC, i kdyby třeba marginálním (třeba 1:2, 1:3 ve prospěch CBD), udělat extrakt a máš produkt, kterej je stokrát léčivější, než nějaký lahvičky
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRDELOID: dik, no já si o (zejména o lokálních) prodejcích myslím dost podobné věci, super marketing, produkt pochybný.. ale každopádně díky, o Shantibabově shopu jsem netušil, pokud jsou na něj dobré recenze, proč ne, mnoho pacošů se chytá stébla a lepší je doporučit něco ověřeného, třebaže drahého.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: no já tě nechtěl nijak odbýt, za mě všechny CBD produkty na trhu jsou zlodějna s mizivejma účinkama. Kdybych chtěl opravdu kvalitu, nechám si vyžádat full profile report a an jistotu půjdu k Shantibabovi do Shifa shopu, ale to je drahý jak kráva
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRDELOID: no hele, není to moc reálný, když za mnou někdo přišel, tak většinou to nebyl zahradník a neměl ani možnost ty kytky si někam zasadit, věděl o tom kulový, takže jsem sehnal semena s CBD, vypěstoval (out, páč hodně moc materiálu), zextrahoval a dotyčný do té doby buď bohužel umřel nebo se bohudík uzdravil, já pak zbytek palic nacpal alespoň do mastí. Pak uběhne pár let a já nemám jistotu, že ten extrakt v lednici od předchozího pacienta je ještě použitelný. Je to od tebe taková knížecí rada. ale chápu, že netušíš, třeba bude vědět někdo jiný
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    VETE: to nepopírám, nevím co má být jinak. Mluvím o CBD, kde oni testovali 1500 mg denně. Kombo s THC je samozřejmě ještě víc medical, žejo. Ale já se poslední dobou spíše rekreuji
    JESTEDMAN: Všici kradů, ať si vypěstujou svůj výtažek a maj to nejlepší
    VETE
    VETE --- ---
    PRDELOID: Je to trochu jinak celý, já osobně si myslim, že THC má lepší protizánětlivý účinky než CBD, akorát prostě zhuluje no. Autoři studie to imho viděj podobně ;)

The authors also note that CBD isn’t the only cannabinoid that shows promise as an anti-inflammatory medicine. THC has also shown powerful anti-inflammatory results, but it’s less well tolerated than CBD, with common symptoms like disorientation, anxiety, and increased heart rate. Research on CBD, on the other hand, shows it to be safe and well-tolerated with dosing as high as 1500 mg a day, for a period of up to two weeks.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam