• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    MATT
    MATT --- ---
    JESTEDMAN: pani s tebou souhlasí ;)
    Covid study clarification : trees
    https://www.reddit.com/r/trees/comments/s32j2q/covid_study_clarification/
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    JESTEDMAN: Nebo jejich odšťavování lisováním myslím taky? ;) Letos snad vyzkouším..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MATT: zajímavé, leč si myslím, že největší obsahy CBDA a CBGA jsou v čerstvé, případně nedlouho sušené kytce. (pokud by někdo našel nějakou studii s měřením v čase, rád si ji pročtu) Zde by možná mělo smysl konzumovat smoothie z čerstvých květů, jak byla móda před pár lety v US
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: "..dost bych se divil, pokud by úzkost pramenila pouze z působení sušiny.." - to ne, ale pokud trpíš úzkostí, tak můj pocit je, že THC ji spíš prohloubí
    TBC
    TBC --- ---
    HAAALA: nezbude než ae vrátit k delta9THC...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Delta-8 THC želé

Na loňském CF jsem od jednoho Amíka dostal na ochutnání želatinovou kostičku se 100 mg delta-8 THC. Že prý to není delta-9 a tím pádem je to legální, navíc se to prý dělá z CBD… dočetl jsem se, že prý účinky jsou podobné, ale údajně o polovinu slabší než u klasiky: „it’s approximately one-third to half as potent (…) users describe the feelings of hemp-derived delta 8 THC gummies as being clear-headed, relaxed, and energized“.

Kamarád celou 100 mg kostku hned na místě požil a nestačil se divit – byl do hodiny úplně na kaši a vzpamatovával se z toho ještě druhý den. Já jsem tedy před pár požil pouhou třetinu želé kostičky – tedy odhadem 30 mg delta-8 = ekvivalent 15 mg delta-9 THC. Účinek se dostavil rychleji, než jsem čekal (cca za půl hodiny, čekal jsem spíš hodinu) a narůstal na intenzitě. Bylo to intenzivní, nikoli příjemné: lehká úzkost, pocit disociace, nízký tlak a s ním spojený chlad v rukou a nohou. Zvláštní byl hlavně pocit silného opojení a zároveň chybějící radost / euforie, kterou u mě vyvolává klasika. Uvolnění se konalo (nebyl jsem schopen ničeho nad rámec prohlížení si publikace o architektuře, na text jsem se nedokázal soustředit) a žádnou energii navíc jsem nezaznamenal.
    Shrnuto a podtrženo – jsem rád, že jsem to zkusil, vracet se k tomu nebudu.

Delta 8 Gummies | What Are They and How Can They Help?
    https://wayofleaf.com/delta-8/delta-8-gummies
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JESTEDMAN: "THC je dobrý na spaní, ale můj pocit je, že to úzkost spíš zhorší" - pokud jde o slabší indiku, dost bych se divil, pokud by úzkost pramenila pouze z působení sušiny / tinktury / léčiva z konopí.

Spíš jde o úzkost z užití toho zlého, nezákonného THC - zejména u starší generace nese silné stigma vstupní drogy a zlého býlí.

K úzkosti a paranoie po CBD - na někoho to tak funguje: dal jsem kamarádovi kupované desetiprocentní CBD kapky, které na mě působily sedativně a analgeticky, dobře jsem po nich spal, aby mu pomohly s pošramoceným spaním. On si jich vzal jen pár (dvě nebo tři) a celou noc prý oka nezamhouřil, měl nepříjemný psychický stavy a rozhodně to už znova nechtěl opakovat.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: tuším že magazín Konopí udělal nedávno nějaký test dostupných CBD extraktů, bude to někde na netu. Celkem mě překvapilo, že to bylo celkem v pohodě, žádný extra propadáky. CBD by dle zdrojů úzkost zhoršovat nemělo.... osobně mám jinou, dost překvapivou zkušenost, kdy jsem kdysi vypěstoval hromadu jedné z prvních odrůd s hromadou CBD (Z7) a to byla instantní paranoia... ale fakt si nedokážu vysvětlit v čem to bylo.
    THC je dobrý na spaní, ale můj pocit je, že to úzkost spíš zhorší
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: znamej nedavno resil neco podobnyho, koupil CBN olej (10% CBN, 2,5% CBD), dal 2 kapky matce a napsal: "včera zkusila a špatný, vůbec spát nemohla, zrychlenej tep a docela psycho že neusne a prostě blbí"

A potom:
    "Tak jsem zkusil CBN na sobě, jen jednu kapku. A byl jsem dost otupělej, jsou to i sedativa. A musím říct že takhle blbě jsem se dlouho nevyspal. Tak nevim jestli to je shit jako výrobek nebo jestli 10% je moc silné nebo jsem jako rodina imuní."

:-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    DA_ANDRACKA: interakci je mnohem vic, nez jen s leky na redeni krve. Co si pamatuju z vlastniho vyzkumu, ktery jsem delal kvuli mame, tak leky na upravu srdecniho rytmu, na tlak, dale pak chemoterapie, ktera muze byt s konopim vice toxicka.
    Tady je prehled https://www.drugs.com/drug-interactions/cannabis-index.html?filter=3
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: pokud cbd extrakt,tak hlavně full spectrum. A pozor,taky je možný, že jí to úzkosti zhorší a bude mít ataky.
    Když se rozjede úzkostný období je důležitý,aby člověk mohl usnout a dobře se vyspal a najedl,aby přerušil tu spirálu. K tomu ti nepomůže cbd,ale pořádná indika jako og kush. Pomalu, opatrně,vaporizerem.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MORPHLER: děkuju. snad ji přesvědčím, že není účinný jen jeden jediný výrobek, který potkala na internetu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VETE: to vis ze jo, prosimte. kuraci ze skla vidi v primym prenosu, jak se zadnej dehet neprodukuje, vlhkost to samozrejme jeste zhorsuje
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: ja bych v tomto pripade rekl ze kterykoli. u uzkosti a s THC nezkuseneho uzivatele bych daval pozor jen na nizky obsah THC (coz maji asi ty prodavane vsechny) a ostatnich kanabinoidu bych se v tomto kontextu nebal.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    může mi prosím někdo poradit? moje úzkostná máma s insomnií chce vyzkoušet nějaký olej s CBD. jak poznám, který z těch konopných olejů s 5-10% CBD, jiných kanabinoidů a dalších látek je vhodný na spaní a úzkost? že to vyloženě uvedou u toho výrobku? dík
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    Uzivani CBD ci Phoenix kapek vs. leky. ???
    Na jedne prednasce v ranci Cannafestu jsem zaslechla, ze zadne kontraindikace nejsou, pouze s Warfarinem. To by tim obecne platilo na vsechny leky, co redi krev?? A jeste ke vsemu nepamatuju, zda bylo mysleno jen THC nebo i CBD.
    Dik za odpoved. Pardon, jestli se to tu uz resilo a ja si nevsimla
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    XCIDER: Taky si myslím..
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    XTALIBAN: kanabinoidy degradadujou predevsim stykem s kyslikem, skodi i svetlo a rychlost te degradace je umerna teplote. Pokud to bylo v te lednici dobre uzavrene a neni to citit zluklym tukem, normalne bych ji pouzival...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Dotaz na možnou trvanlivost domaci konopné masti (zaklad virgin coconut oil) v lednici a jeji pouzitelnost.

Aneb nasel jsem v lednici konopnou mast co jsem delal z kokosoveho oleje s přídavkem eukaliptovych listu (myslim ze i trocha máty tam byla) co jsem delal asi pred 4 rokama. Celou dobu skladována v ledničce (totalne tuhý skupenství). Řeším zda je použitelna. Z hlediska kokosového oleje ano ale nevím zda účinné kanabinoidy a jiné látky nedegradovaly na neúčinné či vyloženě škodící (to asi ne)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam