• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    JESTEDMAN: To upřímně nemám vyzkoušený. Napadlo mě to, když jsem si teďka procházel nějakej časák, co jsem dostal na cannafestu.. Věci, co mám doma jsou spíš s vyšším podílem thc a cbd potentní modely jsem nikdy nevyhledával. Nerad bych aby to nevypadalo, že jsem kurva, co chce zneužívat systém. Jen jsem nad tím přemejšlel a rád bych si utříbil informace, nebo případný rizika pro běžnýho občana. Jsem rád, že jsem se zbavil závislosti na marihuaně a pokud by případná "léčba" měla znamenat vyhulit gram denně, tak by to pro mě nebylo zajímavý. Jen u sebe sleduju tenhle zdravotní problém a radši bych se dal touhle alternativní cestou, než jedl k snídani hrst prášků. Navíc mě, jako uživatele veterána, sere celej ten systém, neschopnej se přizpůsobit zdravým rozumu. HHC si koupíš v každý večerce a za obyč trávu furt můžeš jít bručet. Teď jsme se posunuli aspoň do stavu, kdy můžou lidi užívat marihuanu léčebně a skoro nikdo to nevyužívá..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: a pomáhá ti to?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ahoj, měl bych takovej obecnej dotaz. Třeba budete mít někdo větší rozhled v týhle problematice. Mám dlouhý léta po nějakym drobnym úrazu problémy s ramenem. Trochu mi vyskakuje z kloubu a to je spojený s nepříjemným tlakem. Nějakým protažením jsem to vždycky dostal do správný polohy a bylo to fajn a nikdy to nebyl takovej problém, ale poslední dobou to zlobí trochu víc a tlak se mění v konstantní bolest. Neseru z toho, ale obtěžuje mě to, trochu to imezuje hybnost a někdy to bolí několik dnů v kuse, někdy zas jen chvílema.
    Takže nejvyšší čas dojít si k doktorce. Mám obecně zvýšenou hybnost kloubů (to neni žádná anomálie, prej to má zhruba třetina? populace), takže trochu inklinuju k bolestem zad a kloubů obecně.
    Zhruba 25 let jsem de facto denně kouřil trávu, poslední asi 3 roky jsem to tak nějak sám od sebe významě omezil a dneska už si zahulim jen sem tam. No a zkrátka napadlo mě, že bych mohl zkusit kontaktovat doktora, co by mi to mohl předepsat (teda nejdřív obvoďačku + příslušný vyšetření). Upřímě říkám, že by to z mojí strany byl spíš experiment, jak je tenhle mechanismus funkční (a je klidně možný, že bych to zkrátka ani předepsaný nedostal) ale na druhou stranu nemám pocit, že by se to mělo s přibývajícím věkem zlepšovat a št~stí přeje připraveným. . Nejedná se o to, že bych chtěl, ať mi stát platí za trávu. Za trávu jsem platil naposled jako adolescent. Další věc je, že jsem na to trochu koukal, a buďto se jedná o 30, nebo 180? Gramů měsíčně. Dneska by mi stačil gram na dva tejdny s mojí spotřebou. Ale říkám si, že tady tenhle mechanismus je a přišlo by mi zajímavý, když by mi odborník poradil určitej poměr thc/cbd..
    Je mi jasný, že léčbu tohohle charakteru vyhledávaji často vážně invalidé, lidi s onko onemocními a podobně. Když jsem se o tom bavil se známejma, tak mi říkali, jestli by za tím nebyly nějaký další komplikace, který člověka třeba nenapadnou. Třeba aby člověk nebyl "ocejchovanej" a neměl komplikace při řízení vozidla nebo podobně.

Takže obecně by mě zajímalo, jestli někdo je schopnej specifikovat kopmlikace, který jsou adekvátní k tomu, abych o to zkoušel žádat - jestli to má vůbec cenu.
    Jestli je případně možný nechat si předepsat třeba jen nějaký menší množství a přípedně to upravovat co do druhu apod.
    Nějaký komplikace pro běžnej život člověka, který si třeba ani neuvědomuju.
    Ale budu rád i za případný další podněty a vaše zkušenosti. Díky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Znásilníš několik žen, dostaneš tři roky (Feri).
    Pěstuješ konopí, dostaneš šest let (Dvořák).
    Tahle země je prostě v prdeli.
    TBC
    TBC --- ---
    jojo, tohle drobný pěstitelství řeší policie většinou na udání, a musí řešit, a pokuta je to nejnižší trest.. takže tady slusnej oddil
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    DOGTORRR: Dobrý to věkové rozpětí.😃Jinak voser před sklizní ,ale je tam i plus že to skončilo jen pokutou.👍🏼Jestli to dobře chápu...
    DOGTORRR
    DOGTORRR --- ---
    LAMIE
    LAMIE --- ---
    NECROMAN: To je super!!!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Prezident @prezidentpavel právě podpořil legalizaci konopí, protože to má menší negativní dopady na zdraví než třeba alkohol. Zároveň řekl, že v případě legalizace konopí by vyhlásil amnestii pro lidi, kteří za pěstování sedí v lochu. To vše na @colours_cz při @PetrosKecyaPoli
    https://twitter.com/radim_politik/status/1682481550967832578
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PROČ NENÍ LÉČEBNÉ KONOPÍ DOSTUPNĚJŠÍ? Kanabinolog hodnotí situaci v ČR a možnosti léčby
    https://www.youtube.com/watch?v=ouqfQJ8thg0
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nový ministr zemědělství Marek Výborný jede bomby, ach jo
    "KDU je naprosto proti deregulaci konopí"
    "Rozhodně nepřipustíme něco jako konopné kluby"
    "Deregulace by měla negativní dopady na rozpočet"
    "Myslíme si, že by to tady nikdy nemělo být"
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Prodavačky z Brna snědly sušenky, jež dostaly od zákazníků, a skončily na JIP. Byla v nich marihuana | Praha na Dlani
    https://www.prahanadlani.cz/clanek-zprava/946695-prodavacky-z%C2%A0brna-snedly-susenky-jez-dostaly-od-zakazniku-a%C2%A0skoncily-na-jip-byla-v%C2%A0nich-marihuana.html
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    OTZ: moc to nespecifikovali, ale opírají se o nařízení o "nových potravinách" tudíž by se dalo předpokládat, že palice, výtažky apod. neurčené k jídlu budou netknuty.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..takze jako zakazou ted i CBD, aby pak mohli s velkou slavou povolit vsechno, nebo jak..?

seems logic, really.. :/
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MEI: Drogy jsou spatne, protoze jsou spatne. Aaano?!
    MEI
    MEI --- ---
    MEI:

Ministerstvo zemědělství informuje o chystaném zákazu uvádění na trh produktů obsahujících kanabidiol (CBD) a jiné kanabinoidy (eAGRI)
    https://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2023_ministerstvo-zemedelstvi-informuje-o.html
    MEI
    MEI --- ---
    GIOMIKY: Kde jsi byl posledních par let?
    MEI
    MEI --- ---
    Vláda schválila plán proti závislostem, plánuje regulovaný trh s konopím | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2348692?
    OTZ
    OTZ --- ---
    diky moc za informace, predam to "pacientovi" :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    OTZ: pokud vůbec, potom výtažek z indik, níže popsané indiky se sedativním a euforizujícím účinkem jsou ideální.
    Způsob užití per os, výtažek smíchaný s olejem v poměru 1:10 se snadno a přesně dávkuje. Začít mikrotitrací, tzn. jen několik málo kapek a pak sledovat odezvu, postupně (během několika dnů) dávku po kapce zvyšovat, až se dostaví účinek.
    Nebo čípky z výše uvedeného výtažku - minimální psychotropní účinek, zároveň uvolnění a uklidnění, lepší spánek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam