• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: ano, CBD ma uklidnujici ucinky, THC psychoaktivni a ja chci spat. Takze si mam narvat vapo necim s vysim obsahem THC... Hele v trave se vyznam dost dobre uz od dob, co jsem jela jak venek tak indoor. Ja se do prdele neptam na to, co mam hulit, ale jak nehulit.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: uvozovkuy mas jen v jedny vete. Nemel …. Mas blbej den
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Medunka
    Prasky na spani
    Cbd ma uplne opacnej ucinek, mas si poridit poradnou indiku s vysokym obsahem thc
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: vidis ty uvozovky? Tvoje demence to fakt musi zasrat vsude.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: si to po sobe precti:
    “ rada bych sekla s kourenim uplne”
    “nebudu popirat, ze se mi bez "brka" blbe”
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: nepisu jakym zpusobem uzivam, ale pisu, ze nechci nic palit. Takze diky za nic.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: 1) prestan hulit, zacni vapovat2) na spani mas tisic lepsich veci nez syntetiku
    3) gumidek je jed
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mate nekdo zlusenost s temi CBD gumidky? Hodne to potkavam u Mahuleny a rada bych sekla s kourenim uplne, ale nebudu popirat, ze se mi bez "brka" blbe usina. Presna otazka tedy zni. Pomuze to jako nahrada?
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    1KA: ale no… dyt ja te znam jako veselou holku se sluncem v ocich 😉🌻

A jinak..
    I kdyz si to tu zaslouzi malokdo, davam vam sem jednu fotku…

BUCI
    BUCI --- ---
    1KA: Ok dík za rady
    1KA
    1KA --- ---
    BUCI: deprese mam, thc užívám, AD taky. Zelenina nejsem. Jde o léky, který tě můžou srovnat, ne všechno je "spatny". Doporučuji kombinaci psychiatr/psycholog, změnu léků a pak třeba to Cbd. Houby ne, ani mikrodavky, v akutní fázi deprese je to blbost. Je potřeba najít příčinu, srovnat chemickou disbalanci a pak, třeba pod dohledem experimentovat.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6816276/

Trauma trvale meni/disreguluje endokanabinoidni system.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Ted jsem narazil na hezkou australskou studii https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jsr.13793 vyuziti lecebneho konopi ve forme olejicku THC:CBD 10:15. Tady je shrnuti vyrobce: https://www.entoura.com.au/medical-cannabis-oil-sleep-insomnia-study/ . Dobra tolerabilita, prodlouzeni spanku, lepsi nalada po ranu, atp. Jsou tam i davky.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    BUCI: mě na poruchu spánku zabírá kombinace CBD a CBN (40mg od každého) cca 30min před spaním, ale zdůraz%nuju, že netrpím depresema...
    BUCI: jak už tady proběhlo, možná by bylo vhodné najít odborníka na deprese a neřešit to s praktickou..
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    HAAALA: Dik za tipy na konkretni odrudy.

V tech indikach byva hodne myrcenu, ktery je pry za ten sedativni ucinek zodpovednej.

Pokud jde ale jen o ten sedativni efekt, tak z my zkusenosti jsou mnohem ucinnejsi byliny jako koren kozliku nebo mucenka. Zajimave jsou i kombinace napr. caj z trimu konopi + kozlik a klidne i + mucenka. Do 30min po vypiti zacnes zivat ... Akorat ze pokud je pricinou nespavosti deprese, tak pak se stejne muzes probudit nekdy v noci. Konopi tohle resi lip bych rekl, protoze vice resi ten stres, kvuli kteremu clovek nemuze spat (a deprese zpusobuje ohromny stres - a zaroven stres prispiva k depresi).

Cipky jsou moc zajimava varianta, nikdy jsem nezkousel. Vyrabel jsi je nejak sam nebo byly na predpis?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    PRAASHEK: jasne, uz jsem se nechtel opravovat. Ono je to jedno, jak vidis, tak uz ty smakulady stejne papa.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ZAHRADKAR: "Hodne zalezi na davce i odrude. Mensi davky spis zlepsuji spanek, ty vyssi ho narusuji."

Souhlasím, i když po hodně sativách se mi nikdy nechtělo spát, kdežto po hodně indikách se mi chtělo spát výrazně víc než po sativách i v menším množství. Účinek indik ve velkém množství / koncentraci (výtažek) bývá velmi sedativní a hypnogenní, zejména při podání rektálním (čípky).

BUCI: nespavost z depresí znám velmi dobře z vlastní zkušenosti, hlavní je řešit podstatu depresí v terapii, pokud konopí, můžou pomoct sativy (např. Cinderella 99, Shaman, Belladonna) v přesném dávkování, údajně i CBD nebo kombinace (třeba model CBD René od House of the Great Gardener by mi na tenhle účel přišel ideální). Sativy se spaním nepomůžou, spíš naopak, ty pomůžou od depresí, nebo na ně zapomenout... pokud na spaní, tak indiky ve větších dávkách, ideálně modely s účinky ve stylu "hladovej, nadrženej a ospalej".
    BUCI
    BUCI --- ---
    Ok díky moc za rady kluci zítra něco vybereme a zkusíme. .
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    BUCI: jen pro jistotu: urcite bych nekombinoval ty prasky na spani s konopim
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ty jendorázovky bývají NĚKDY obohocené/smíchané s terpeny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam