LUKASZ: já na to teda zatim nekoukal na ten Luckillův odkaz), ale ad ta umělá inteligence.. čéče po kolika drincích ti to vyprávěl? kolik měl on a kolik ty? ;)).. aneb tomu moc nevěřim, real umělá inteligence by byl fakt zlom jak hovado s netušenym dopadem, resp. tušenym ve všech těch katastrofickejch scifíčkách, nejsem v tom odborník ale co vim tak existujou dost katastrofický scénáře, jakože umělá inteligence už z podstaty by se začala okamžitě co nejvíc šířit, apod. Ti řikal že ji maj někde jako izolovanou jo, vopravdu real UI (což btw je tky těžký definovat, je to něco co prošlo turingovým testem, nebo to otestovali tak že člověk nepoznal že se baví s algoritmem, nebo to na monitoru vykřikuje "myslím, tedy jsem, ale nevím co jsem" a oni si řeknou že tím pádem to je UI? prostě, pls source or pics or it did not happen..;))
já si jen z názvu toho linku vzpomněl i na jinou věc, např. jak podle nějakých výzkumů googlování (aneb internet a možnost zadat do googlu cokoliv a mít hned přímou odpověď) prostě "ničí" schopnost uvažovat, dedukovat atd.. což tak trochu je, nicméně lidi zapomínaj na dost důležitou věc, každá nová technologie s sebou nese rizika, ale to "zlo" není samotná technologie, prostě ta není špatná nebo dobrá, ALE její společenský dopady a využití můžou bejt holt jak pozitivní, tak negativní, ale není to prostě tak uplně vina nebo záležitost tý technologie, ale právě společnosti.. tak je to dle mě (a i nás to vlastně učili na fildě) se všim od atomový energie (poměrně lacinej zdroj energie vs. hirošima) až po sociální sítě (možnost komunikovat a sdílet napříč světem vs. nahazování obědů, attention whoring, kyberšikana, závislost na socsítích) atd. Společnost by se právě pak měla soustředit na eliminaci nebo práci s těma negativníma dopadama a snažit se využívat jen/hlavně to dobrý.. bohužel ale když hnacím motorem světa jsou spotřeba a prachy a ne dobro, tak to holt vypadá tak jak to vypadá, no.. jebat)