• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BANANABOYkurvafix KiNeTiX !!!
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    Strašně ho zmrd*li teda .. ten vypadá hůř, než ten můj druhej a ten už vypadá jako ze parkoval v Berounce :))
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ROBOOTEK: to byl hajuv?
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    LUKASZ: smutnej pohled a pritom to bejvala takova vonavka :))
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    Ten dostal čočku co

    PSYBER
    PSYBER --- ---
    BANANABOY: za všechno mohou přehnané daně
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    BOFO: PHRASE: sry ale nemam čas a sílu se tu přít o tom zda regulace má nebo nemá smysl, tak jeden koment. Jako první jste se ozvali /porefený husy :D/ který mají nemovitosti v Praze, máte kde bydlet a ještě je pronajímáte/li. Já jsem bhžl na druhá straně, dost řešim bydlení a situace v Praze je tam, kde je a neni to samo jen airbnb. Ale je potřeba si uvědomit, že dle hrubých odhadů blokuje přes 13.000 !! bytových jednotek. A to jen kvůli tomu, že to majitelům hodí o pár stovek/tisíc měsíčně navíc.
    Druhá věc, která je možná podstatnější je to, že mě sere jak je Praha přehlcená turismem, je udušena, ztrácí kouzlo a bude za chvíli rozprodaná, protože kde se točí prachy a turismus, příchází investoři, který si to tu budou adaptovat pro lepší pomínky podnikání a bude to horší. A je to jen o penězích, nebo ty Bolfi pronajímáš byty kvůli hezké původní myšlence, kdy ukazuješ turistum okolí, povídáš si s nima atd ? Ani prd a nikdo to tak nedělá, všichni to dělaj jen kvůli prachum a to neni ta původní myšlenka, prostě se to zvrtlo a je to celý špatně.
    Mam osobní zkušenost s barákem kde jsme měli ateliér, postupně si ho koupila realitka, která tam pase airbnb, usedlíky postupně doslova vytlačili turisti, protože nedávali bordel atd. Realitka pak zbytku nasadila takový pálky za nájem, že všichni odešli a z toho domu je airbnb "hotel". Trvalo to 4roky. Takových domů je x a Praha nebude dále Prahou takovou jakou si ji pamatujeme a mně to vadí.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    RODWY: proc utopie? Vzdyt jinde to tak funguje ne? Trebas v tom Berline
    Alespon ziju v tom dojmu, ze to maj regulovany, ne zakazany plosne, ale priznam se,ze jsem to nezkoumala nejak detailne
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    Lidi málo hulej !!!
    RODWY
    RODWY --- ---
    PHRASE: jak pise Bannan "utopie".)
    BOFO
    BOFO --- ---
    VOP: vis jak, ono takova case study bude mit skoro vzdycky vetsi vypovedni hodnotu nez nejaka statistika, ktera kolikrat slouzi spis jako argumentacni berlicka pro neznalky, a se kterou naprosta vetsina lidi neumi pracovat a uz vubec ne ji spravne interpretovat ;-)))
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    Jestli zrusej airbnb tak je to dost nahovno .. celkem ho využívám při cestovkách !!! :)))
    VOP
    VOP --- ---
    BOFO: noa já ti řikám že tydle hejty jsou bezpředmětný a nikam nevedou.. zejména když neukážeš neukážeš data.. s nima se pak dá říct je to teď skutečně tak a tak, mluvit o něčem konkrétnim a třeba na jejich základě zkusit vymyslet nějakej ten rozumnej návrh regulace/řešení.. pro kterou by tys byl jestli chápu dobře taky.. a na čemž se shodnem.. a k čemuž je IMHO i vůle třeba na magistrátu/piráti/pha sobě.. který se btw snažej řešit i to tebou zmíněný sociální bydlení, byť teda se naráží na klasika český vomrdy u toho a la byrokracie a dementní nekompetentní zapšklý koncový úředníci..
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    Tady se nekdo zasek na nejaky kunde...
    BOFO
    BOFO --- ---
    VOP: to nemam, ale treba pani Tykačová má těch bytů cca 200. Naslibovala lidem krásný rekonstrukce baráků a klid a místo toho je narvala palandama a udělala tam hostely. Kupodivu kolaudace na ubytovací kapacitu jí všude prošla (určitě bez korupce žejo...), takže na ní už nemůže nikdo... zato na kámošce - svobodný matce - co na újezdě pronajímá garsonku, když jí nepotřebuje si všichni smlsnou... atd.. .-)
    VOP
    VOP --- ---
    BOFO: máš nějaký data k těm provozovatelům airbnb ubytka? který by třeba ukazovali kolik z těch bytů jsou ty tebou zmíněný drobný přivýdělky a kolik bytovky který vlastní jeden provozovatel a rejžuje a tak?
    BOFO
    BOFO --- ---
    BANANABOY: BANANABOY: Cely to s tim jak airbnb vybydluje prahu je nesmysl, kterym se radnice snazi zamest pod koberec vlastni neschopnost a korupci. Problem totiz vubec neni airbnb, ale velkokapacitni ubytovny, ktery s puvodni myslenkou nemaji nic spolecneho - to, ze praha prodala pod cenou cely baraky rusakum nebo takove pani Tykacove, ktery je ted cely nabizeji na kratkodobe pronajmy opravdu neni problem lidi, ktery si pres airbnb privydelavaji na zivobyti, a ktery to narozdil od nich v CR hned dvakrat zdani (poprve dani z prijmu a podruhe DPH, protoze ty penize utratej zase v CR). Vsechny navrhy reseni, co tady zatim treba takovy pirati v jakobinskem duchu bolsevicke revoluce a s nezakrytym budovatelskym etosem nabizej, se dotknou jedine tech malejch poskytovatelu, ktery si privydelavaj na hypoteku nebo pronajimaj garsonku po babicce, aby mely jejich deti na krouzky. Pani Tykacove nebo tech rusaku, ktery maji za sebou eserocka se zastupem pravniku se nikdo ani nedotkne. A prave v tom je ten problem. A kdyz chtej vratit prahu prazanum, tak at mi nekdo vysvetli, proc dal prodavaji byty urcene pro sociální bydlení, proc nam na ujezde vystehujou samosku a misto ni to pronajmou za 2x tolik vietnamcovi, kterej ma vsechno 2x drazsi (chapu, jde o to naplnit mestskou kasu, ale at pak nezvanej nic o praze prazanum). A to jak rikas, ze vratit airbnb zpet k puvodni myslence je utopie - ja nevim no, zatim to ale nikdo nezkusil. A ver tomu, ze az airbnb zakazou, tak pani Tykacova se moc rada presune na booking.com a podplati stavebni rizeni v kterykoli casti prahy, aby vyhovovala predpisum. Bohuzel svobodna matka s farsonkou po babicce prijde o dulezitou cast prijmu a deti holt nebudou chodit na krouzky...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    BANANABOY: dobře, vidím kolonku: Co nám vadí
    a jaká je kolonka: Navrhovaná řešení??

    můžeš vypíchnout nějaké body, co se navrhuje? nebo je to opět jen další kritika nenabízející řešení?
    ano, jsem líná pročítat dlouhé texty.

    nemam ráda zákazy, s rozumnou regulací souhlasím. např pronajímat byt jen na krátkou dobu (třeba když pojedu někam cestovat) nebo pronajímat sdílený pokoj v bytě, takže jak píše Bofo, návrat k původní idee
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    BOFO: A jak toho chces docilit ? Utopie
    BOFO
    BOFO --- ---
    BANANABOY: A nemělo by se to spíš vrátit k původní myšlence...?
    VOP
    VOP --- ---
    BANANABOY: nemůžu zrovna ubytovavam hosty..)
    (joking.. ahahahaha)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam