• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KISSA: Ale to je jiná! Pokud to uneseš, nechala bych dítěti jednu zeď na kreslení, případně ta nainstalovala nějaký obr papír a podobně - to mi přijde v pohodě (a tajně bych doufala, že nebude tupě kreslit jen krtečky :-)
    Mám problém s konkrétními malbami postav či aut, které vytvářejí rodiče - nejen, že se mi to nelíbí, ale ještě mi přijde, že je to prostor definovaný rodičem, nikoliv dítětem, které nemá moc šancí rozvíjet svou fantazii.
    KISSA
    KISSA --- ---
    ANNAWA: je fajn, ze je to "nevkusne", ale zkus to vysvetlit tomu diteti, ktere krtka miluje a kdyz mu to oficialne zakazes tak vezme pastelky a neoficialne si ho tam nakresli samo ;)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Trocha propagační tlačenky
    Jestli se vám náš Hugo líbí, dejte mu prosím hlas :-) Předem moc děkuji
    Hugo-soutěž
    Nechci spamovat v jiných klubech, tak jsem si řekla, že ve vlastním si to pak smáznu
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    FROGGIE: tím se vůbec nestresuj. Ony si pak děti z okolních bytů s "vkusnejma" pokojíčkama budou chodit hrát k vám :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FROGGIE: já jsme netvrdila, že se to dětem nelíbí. Jen si myslím, že to tam nemá co dělat.
    Je to asi nevysvětlitelné. Nicméně nemyslím si, že mám patent na rozum a každému, co jeho jest ;-)
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    Musím teda říct, že žiju v jiném světě. Pár mých kamarádek děti má a kupodivu je na zdi nakreslenej tu krtek, tu nějaké autíčko (prý z Cars) a kupodivu ty děti ten pokojík mají rády.
    Takže já jednou budu matka bez vkusu. No co se dá dělat, nikdo není dokonalý :-)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    ANNAWA: díky, tuhle odpověď jsem čekala..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LUCCHA: ne.
    Jelikož je to individuální a navíc, někdo to prostě v sobě má a někdo ne. čili já si třeba z toho, že obřího krtka, ani malého, na zeď ani nemusím dělat pravidlo, protože pro mě je to nevkusné. Kupříkladu.

    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    ANNAWA: Prosím tě, můžeš mi vysvětlit, co to jsou pravidla vkusu a jak se definují?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FOXOVA: já si myslím, že rodiče by se měli nějakých pravidel vkusu držet.
    WERKA
    WERKA --- ---
    GINGERCAT: Jo - s nějakou hmotou zn Faber jsem taky udělala blbou zkušenost - taky mi to udělalo mastný fleky.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    mně máma dala na zdi koberec (jekor) a já tam obrázky (později i část zdi fungovala jako šperkovnice) přibodávala špendlíkama ... ale nějak mi do toho něšlo píchat, tak jsem na to použila kladivo ;) no, koberec byl na zdi snad 15 let (vždy se malovalo jen to, co nebylo překryto kobercem) a když se pak sundal, tak ta zeď byla jak ementál :D
    já jsem byla (jsem stále, ale už se krotím) posedlá kočkama, takže jsem si kočky vystřihávala a stěny jsem měla vlastně pokryty obří koláží snad několika stovek obrázků koček
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Jinak tedy k lepícím hmotám - dobrou, i když dost starou zkušenost, mám s http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/9890-lepici-hmota-tack-it-50g/

    Naopak toto http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/9889-lepici-hmota-gumfix-50g/ nechává mastné flíčky na zdi.
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    WERKA: Izolepa je mnohem horší, než takové ty nálepky určené přímo na zeď :) Děti už vystřídaly řadu motivů a zeď to zvládla v pohodě, líp než izolepu, a mnohonásobně líp, než hmotu, která je údajně určené k nalepování obrázků na zeď, tu sundat dolu, to bylo fakt peklo...


    Já taky pohádkové bytosti namalované přes celou zeď do dětského pokoje nemusím, přijde mi to docela fajn v dětských koutcích, čekárnách a tak, protože tam to dítě vidí chvilku, je to pro něj nový a zajímavý, ale doma tohle teda fakt mít nebudou. Jednak si myslím, že oblíbenost pohádkových postav se mění hodně rychle, rozhodně rychleji, než jsem ochotná malovat, a to maluju fakt ráda. Nicméně představa, že dětský pokoj maluju jednou ročně, to mi teda naskakujou pupínky, ani tak ne kvůli tomu malování samotnýmu, ale co s těma dětma v té době? :) A druhak mi teda přijde, že se to musí rychle okoukat a že je to většinou v pokoji docela rušivý. V neposlední řadě mi navíc vadí, že to moc nerozvíjí děti, je to statický, nedá se s tím nějak hrát, hovory o obrázku se vyčerpají hodně rychle, pak to prostě v tom pokoji jen tak je.

    Já dětem radši do pokojíčků dávám buď jimi vytvořené obrázky, nebo co kde náhodou potkám v dětských časopisech, lepím to tou izolepou a vyměňuju podle toho, jak rostou.
    WERKA
    WERKA --- ---
    FOXOVA: U nás by byl aktuální znak Liverpoolu a ten nepovolím ani s představou, že by ho pak penetrační nátěr zakryl. Co kdyby úplně ne ;-). Koupila jsem pubošovi liverpoolské povlečení a vlajku ...
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    to je proste vsechno otazka vkusu... kdyz bude mit nekdo krtka i na zachode protoze s emu proste libi, tak proc ne. Takze resit jak moc je to vkusny/nevkusny, zvlast v souvislosti s detskyma pokojema mi prijde trochu mimo...

    ja osobne na pohadkovy postavicky nejsem, ale kdyz mi dcera rekne ze chce vecernickama pomalovat pokoj, branit ji v tom nebudu.
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    Mno, já si kdysi (po povolení mamkou) napatlala na zeď krásnou velikou palmu, temperama a vodovkama. Ano, malíř sice pak valil oči, ale po palmě ani památky.

    Mně se zrovna malůvky na zdi líbí a plakáty jsem si taky lepila a naši to brali jakože je to náš pokoj, tak ať se nám tam ta barva po sundání klidně drolí a pak se holt vymaluje.

    Asi si milého krtka vymaluju do ložnice nad postel a bude :-) Můj synovec právě krtka má celkem rád, sice ho nemá vymalovaného, ale na dveřích má obří samolepku, prostě jemu se líbí.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    WERKA: pouzij penetraci pred novym vymalovanim a prosvitat nebude nic:]
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FOXOVA: hele, uvidíme ;-)
    když sundá, začneme to řešit jinak :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    FOXOVA: No já ani nenálepkovala - fakt jsme vystačili s obrázky, závěsy, přehozem přes postel zavěšenou loutkou a tak... Lepí teď puboš (plakáty svých fotbalových idolů) a stačí mi zeď od lepící pásky.... Mírně mi vadí už to, takže tuším, že zeď po oloupání nějaké větší samolepkové dekorace by po malování volala dost nahlas - a to vždycky bylo přesně to, čemu jsem se chtěla vyhnout... Nicméně si myslím, že malůvky možná budou likvidovat ještě trochu hůř, protože budou mít tendenci prosvítat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam