• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy

DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.

spřízněné kluby na NYXu:

rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE

Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

rozbalit záhlaví
    KEYA
    KEYA --- ---
    KRISTYNKA73: Mě hlavně připadá, že to není plnohodnotná postel pro dvě děti (spát se má minimálně 30 cm nad zemí). Taky jsem nad ní uvažovala, ale manžel mě přesvědčil, že pokud bude otočená jako palanda, tak tam dole číst pohádky nebude, protože by se musel moc krčit...
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    nojo, jenze je neco jinyho, kdyz ti bdele dite beha po prolejzacce a neco jineho, kdyz v te vysce spi...
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    GORK: to jsem presne muzovi rikal, ze z toho jestenema rozum, ze na to jeste nema vek. Diky za nazor:)
    KEYA: rozhodne bych to ted velky nedavala, dala bych to nejdriv dolu a acsem otociůla na velkou postel
    FOXOVA: takze podle tebe je malej na spani v patre, jestli to dobre chapu? Podle me taky:) Ale kdyz to bude nejakou dobu otoceny na nizkou postel,t ak dobry ne?

Mno asi poridime normlani postel a nebo se na to jeste nejakou dobu vyprdnem. Ona ma psotlyku predelanou na normlani postel, takze jeste vydrzi:)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    GORK:
    tohle je normalni postel ktera se sesroubovana otaci. takze obava, z nesesroubovani neni treba.

KRISTYNKA73:
    me ta postel spatna neprijde.... ted je dole, az bude vetsi muze tam vylezt a spat tam. jen bych tam preci jen dala protipadovou zabranu, nebo ten baldachyn.
    ted je ale podle me jeste na tuhle postel malej v tom, ze prvni co udela, vyleze po zebriku nahoru a budes mu blbe vysvetlovat, ze tam nesmi. to je jako nechat mu na stole rozbalenou cokoladu na kterou ma chut:]

Navic nezapomen co ti siska udela az bude sama tapat a zkouset nekam lezt... prvni co udela je to, ze poleze za brachou na zebrik. A kdyz se ji to nepvede, bude pekne rvat a on ji bude provokovat tim, ze ji utece nahoru a pode ji volat, pripadne ji branit v lezeni za nim, v lepsim pripade se ji bude smat, ze to neumi... Uplne to vidim totiz u nas doma. Holky se maj rady, ale jsou na sebe pekny potvory :D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    já koupila koupelnovou dekoraci - rybičky na dlaždičky :)

Úžasná koupelno dekorace 30,5x 30,5cm ryby (1298207025) - Aukro - Aukce OnLine
    http://deti.aukro.cz/item1298207025_uzasna_koupelno_dekorace_30_5x_30_5cm_ryby.html

KEYA
    KEYA --- ---
    KRISTYNKA73: Taky myslím, že lepší je klasická postel - patro bych řešila tak nejdřív v pěti letech...
    Anička z postele nepadala nikdy, palandu jsme pořídili, když jí bylo 5, ale nahoře spí až posledních pár měsíců (brzy jí bude 6)
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    je to kouzelneeee .)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    tak jsem pořídila druhý dárek k vánocům, uvidíme, jestli se bude tak moc líbit i malému, ale doufám, žejo, rád nosí různe taštičky a kabelky :)
    (když nic jiného, tak aspoň dekorace do pokojíčku:))

GORK
    GORK --- ---
    KRISTYNKA73: bojim se, ze kdyz mu to nechas zatim dole a treba za 3 roky ho vystehujes na patro, ze to uz nesesroubujes, protoze to bude rozvrzany. Na patro neni urcite zralej. Nas Tonda v noci chodi po byte, aniz by vedel, ze chodi po byte. Jsou s Tvym Matym nastejno. Patro neni dobrej napad. Nema z toho rozum.
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    Chceme prckovi koupit velkou postel: Muz chce patrovou, jenze mladymu jsou dva roky a ja si myslim, ze napatrovou jeste neni dost zralej. Ze svy predelany postylky na postel padal jen par dni, ted uz spi celou noc na posteli, ale stejne mam strach, aby nespadnul dolu. No a Ikea nezklamala a nasla jsem toto: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80123993
    nemate s tim nekdo osobni zkusenost?
    KEYA
    KEYA --- ---
    SRETSIS: Tak to je úžasná inspirace... myslím, že se pustím do háčkovaných polštářků :-).
    IRII
    IRII --- ---
    FOXOVA: ta postýlka je krásná :-)
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    SRETSIS: nevím ještě, máme na to víc než rok :-D
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    tady mají taky pěkné věci:
    Vibel, Aménager autrement - Original interiors
    http://www.vibel.com
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    SRETSIS: super! :-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    FOXOVA: Nádherná postýlka!
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Moc hezké decentní dekorace do dětských pokojíčků:

KUSKUS decor | Interiér - dekorace - walldesign
    http://kuskusdecor.cz/
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MATA: ikea:]
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    Tak jsme konečně vyřešili místo na Amálinky obrázky, přáníčka, fotky.... .) hlavně se tam nedostane náše micro_dítě :D
    MATA
    MATA --- ---
    FOXOVA: úžasná! kde jsi ji koupila
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    AAMALI16: si pis, a ma k tomu i ten zavojovej baldachyn... ikea no, ale snad to nejlepsi co jsem na trhu obecne, videla.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    FOXOVA: Pohádková :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    tak jsme dneska koupili holce novou postylku... jeste detem dodelam koutek a pak dam fotku. Zatim jen orazek postele:]
    PUPPY
    PUPPY --- ---
    Díky všem za podnětnou diskuzi. Nakonec bude pokoj dole.
    KEYA
    KEYA --- ---
    AAMALI16: Tak ono zas záleží, jestli je v přízemí v obytné části místo na hrací koutek - to by potom nevadilo, že je pokoj v patře, protože by byl v podstatě jen na spaní... a až by byl čas na samostatné hraní, tak by zas nevadilo, že je mimo, protože to už je jedno, jestli jsou dveře zavřené o kousek dál... Taky mě napadlo, že by se tam dala pro přehled umístit chůvička...
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    MAARISTAAN: Tak o tom zadna, ale i tak bych pokoj v patre nedelala vidim a vim co rikam stejne jako pani Foxova .)...pred rokem jsme byli v teto situaci my a jsem stastna, ze je pokoj dole...ted uz zalezi jen a Puppy jak se rozhodnou .)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ja to vidim doma, dite chce byt co nejvic s nama, takze delat detsky pokoj v patre, kde je spousta hracek a ne jen jeho postel, je podle me ted v tohle veku blbost. Uz vidim jak s plnejma narucema hracek slejza ze schodu nekolikrta za den, pada mu to, snazi se to sebrat az z tech schodu spadne. protoze si bude chtit hrat s nekym kdo je dole...Uklizet kazdej vecer hracky do patra a pro kazou kosticku lega behat nahoru bych teda taky nechtela.... kdyz se udela pokoj dole, neni problem si od vareni k diteti opdbehnout, hrat si s nim, zamichat polivku a zase si hrat. :]]
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    my umístění dětského pokojíku rozhodovali taky podle toho, abych na malého co nejvíc viděla...takže má pokojík vedle kuchyně - když vařím, vidím na něj a on na mě (a teda investovala jsem do digestoře:))...hodně sedíme u stolu, a prcek si může hrát v postýlce sám a přitom na nás vidí a my na něj...když usne, a příjde např. návštěva, přesuneme se do obýváku, abychom dítě nebudili...

PUPPY: asi bych dětský pokoj udělala v patře, stejně nejvíce času bude trávit s váma, tedy dole, kde je více místností a kde se nejspíš (jak jsem z tvého popisu pochopila) nejčastěji vyskytujete.
    A až uplyne čas, a prcek se dostane do puberty, udělala bych změnu a pokoje si prohodila, at vás neruší, až bude chodít ráno z akcí s doprovodem, třeba :)
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    AAMALI16: No já bych taky nedělal dětský pokojík pro předškoláky nikde jinde než vedle naší ložnice, ale PUPPY hold to má rozmyšlený takhle (buď ložnice v patře, nebo dětský pokojík).
    Když to vezmu do krajnosti, tak rozhodně nenechám malýho dole (a sám budu spát v patře) už jenom kvůli případným zlodějům - vykrádačům baráků.
    Přeci prcka nenechám nekrytýho, na raně.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    MAARISTAAN: Ja zase mluvim ze svych zkusenosti....a az budou deti ve veku kdy budou chtit utikat tak utecou odkudkoliv, at je to patro ci prizemi.....tem nasim to pujde obzvlast dobre, v nasem malem domecku staci otevrit okno a je venku....ale to mame snad jeste par let klid,doufam? Ja se hlavne chtela vyjadrit k tomu, ze pokud jsou deti jeste male tak bych jim okoj v patre urcite nedelala.... .)
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    inspirace ... http://www.byrilla.com

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam